Mijn 5 favoriete buurten in New York City

On 21/03/2014 by Nathalie

New York City is groot. Heel groot. Als de stadsdelen Brooklyn en Queens een eigen stad zouden vormen zouden het de vierde en vijfde grootste stad van Amerika zijn. Nu ik er twee keer bijna twee weken ben geweest heb ik mijn favoriete buurtjes gekregen. Wellicht handig als jij je aan het oriënteren bent op een bezoek aan de Big Apple? Want je moet echt keuzes maken wil je binnen korte tijd de leukste plekken kunnen ontdekken. Tot slot geef ik nog een accommodatie tip.

soho-new-york-worldly-treasury

SoHo (South of Houston), Manhattan
Hier zie je heel viel gietijzeren pakhuizen, supertrendy mensen en vind je leuke boetiekjes. Hier kun je zeker een volle middag door de straatjes slenteren en fijn winkelen en koffietjes drinken. Het is zó heerlijk om hier te zijn. En vanuit hier loop je zo door naar Greenwich Village, West Village en Chelsea (wijken die ik stiekem toch ook even wil noemen).

nolita-new-york-brownstones-worldly-treasury

NoLita (North of Little Italy), Manhattan
Heel klein, voor je het weet sta je in SoHo, maar echt een pareltje. Van de graffitimuur in Bowery tot de leuke kleine winkeltjes en eetadresjes. Hier heb ik meerdere geweldige hotspots gevonden die ik binnenkort zal delen.

midtown-manhattan-empire-state-building-times-square-new-york-worldly-treasury

Midtown, Manhattan
Hiermee bedoel ik hartje stad. Van Central Park tot Times Square, The Empire State Building en Madison Square Park (om maar wat dingen te noemen). Het is een groot gebied met heel veel highlights in één. Je kunt er van alles zien, doen en beleven. Goed shoppen en lekker eten. Ja, het is druk en toeristisch, maar hier gebeurt het dan ook, dus dat moet je maar voor lief nemen.

williamsburg-brooklyn-new-york-worldly-treasury

Williamsburg, Brooklyn
Dé hippe buurt in Brooklyn. Toen ik er 10 jaar geleden was zag ik niets leuks, nu wil ik er wonen. Het is rauw, industrieel, hip en verrassend rustig. Geen wolkenkrabbers, wel knusse straatjes, veel street art én geweldige hotspots.

bushwick-brooklyn-new-york-worldly-treasury

Bushwick, Brookyn
Ook een wijk in Brooklyn en ontzettend multi culti (je hoort er meer Spaans dan Engels). Muziek knalt uit ghetto blasters, kinderen dansen op straat, overal zie je gave graffiti op de muren en stoere industriële panden. Ik garandeer je dat deze wijk over een paar jaar net zo hip (of misschien wel nóg hipper) zal zijn dan Williamsburg. Het is nu nog een beetje zoeken naar de hotspots die verspreid door de buurt liggen, maar daar komt denk ik wel verandering in.

Tot slot nog een korte accommodatietip. Vaak wordt mij gevraagd waar je het beste kunt overnachten in deze mega grote stad. Als je voor de eerste keer naar New York gaat vind ik slapen in Midtown een aanrader. Waarom? Omdat je dan echt, zoals ik hierboven al schreef, in het hart van de stad zit. Alle grote attracties zijn op loopafstand te bereiken. Via Accor Hotels kun je snel en makkelijk een boeking maken. Via deze pagina vind je een Sofitel en een Novotel hotel (deze zie je op de Times Square foto, links op de achtergrond) in hartje stad voor een aantrekkelijke prijs.

cash

10 Responses to “Mijn 5 favoriete buurten in New York City”

 • Ik was daar ook geweest!
  Zomers is het er zo gezellig!

 • New York staat echt zo bovenaan mijn lijstje! Supertof :)

 • Goede tips! Die wijken in NYC kunnen soms zo duizelen!
  Groetjes,
  Esther.

 • leuk Nathalie, heerlijk om zo mee te genieten met je. xx

 • Deze tips ga ik dus NU allemaal opschrijven. Je wordt bedankt, mijn lijstje wordt groter en groter. Ik vrees dat ik er maar moet gaan wonen ;)

 • Heerlijk artikel Nathalie. Wilde al de hele week lezen en kom er nu aan toe;)! NY.. ooooh NY <3 Ben blij met je tips!

 • Wat een leuke post! NY staat hoog op mijn lijstje en dan wil ik zeker een paar van deze buurten bezoeken.

 • Wat heerlijk om te lezen. Ik ben het helemaal met je eens wat betreft Soho en Midtown! Helaas kon ik in de korte tijd die de laatste keer had Brooklyn niet echt ontdekken. Die staat wel hoog op mijn lijstje, dus ben zeer benieuwd naar de hotspots die je gevonden hebt! Heerlijke stad toch he?!

 • Vier jaar geleden waren wij in NY. Wat een heerlijke stad toch! Ik zou absoluut nog wel eens terug willen. Ik zie op jouw foto’s vanalles wat ik nog niet gezien heb, dus ik vermaak me er vast weer prima :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *