Globetrotter #11: Debby

debby-globetrotter-worldly-treasuryDebby is 25 jaar oud en bijna afgestudeerd (Master Interculturele Communicatie). Op haar blog www.bohemiandreams.nl schrijft ze volop over haar lange reis van drie maanden naar Nicaragua en Costa Rica, waar ze nu nog zit. Dichterbij huis gaat ze het allerliefst naar Spanje. Ze reist graag, omdat ze meer wil ontdekken. “Het beweegt me, het verlicht me en het doet mijn ogen open.”

Must go stad en do’s?
“Pfoe, dat wordt denk ik toch Barcelona, de stad waar ik in 9 maanden Spaans leerde spreken en bij een gastgezin woonde. Het biedt alles: cultuur, strand, uitgaansleven, lekker eten, prachtige architectuur, shoppen en je bent in de omliggende dorpen ook zo in een oase van rust. Mijn favoriete adresjes zijn toch wel kroeg L’Ovella Negra, omdat ik daar nachtenlang heb doorgebracht met teveel sangria en leuke spelletjes en restaurant Vegetalia. Maar ik hou bijvoorbeeld ook van Obama vanwege de dagelijkse concertjes of van slenteren door Port Olimpìc.”

cales-coves-menorca

Favoriete land?
“Ik ben een echte Spanje freak, dat komt omdat ik er al in mijn jonge jaren kwam en na een jaar in Barcelona gewoond te hebben heb ik Spanje nooit meer los kunnen laten. Ik rondde mijn studies af in het Spaans en kom er nog steeds maar al te graag. Waarom? De zon! Die maakt dat mensen buiten leven, samenzijn is belangrijk en daarom is er altijd een gezellige sfeer. Iedereen is welkom, Spanjaarden zijn echte levensgenieters. Ik heb daarentegen nog lang niet alles gezien wat ik wil zien, dus genoeg redenen om er te blijven komen. Ik wil nog naar een festival, de Camino de Santiago staat op mijn lijstje, een bergwandeling met een ezel als compagnon, surfen in Baskenland, de Costa Verde bewonderen, Córdoba zien… Ja, dat lijstje is echt oneindig.”

Mooiste reismoment?
“Met mijn Spaanse vriendin de auto vol tanken en dat zij haar portemonnee op het autodak laat liggen. We hebben een uur in het donker staan zoeken. Dat vergeet ik echt niet meer. Het grappige was dat ze hem een paar dagen eerder ook al kwijt was geraakt bij La Alhambra in Granada.”

cabode-gata-spanje

Favoriete reisfoto?
“Ik verwacht dat ik die op dit moment aan het maken ben in Centraal-Amerika, maar nu is de mooiste foto die van Cabo de Gata. Ik ging met een Spaanse vriendin op pad en ze liet me al het moois in de buurt zien. Ik werd stil van de overweldigende natuur, het leek het einde van de wereld. Wat een geluk om daar te mogen wonen.”

Reisdroom?
“Ik hoop ooit heel Latijns-Amerika af te kunnen strepen. Ik ben dit jaar goed begonnen door mijn verblijf in Nicaragua en Costa Rica. Doordat ik veel over Latijns-Amerika heb geleerd tijdens mijn studies en stage heb gelopen bij het Latin American Film Festival (met alleen maar gezellige Latino’s), kan ik niet wachten hun prachtige continent te ontdekken.”

Dankjewel Debby voor je fijne reisinspiratie. Nog veel plezier nu in Centraal-Amerika!

Wil jij meewerken aan deze rubriek? Laat het even weten in een comment dan neem ik contact met je op.

8 Reacties

 1. Stephanie says: Beantwoorden

  Dit is mijn favoriete rubriek. nu wil ook naar Spanje, nasr het warme, gezellige weer 🙂

 2. Leuke foto’s en zo heerlijk rustig 😉

 3. Super bedankt Nathalie! 😀

 4. Dol op Debby. Zo leuk om haar te volgen op reis 🙂

 5. Wat leuk Debby! En natuurlijk mooi gemaakt Nathalie! Wat zien de foto’s er uniek uit zo 🙂 Love it!

 6. Wat een leuk verhaal en mooie foto’s. Leuk!
  Groetjes,
  Esther.

 7. Ik krijg helemaal de reis kriebels als ik dit zo lees!
  Klinkt alsof je het super naar je zin hebt 🙂

  XO

 8. Hallo Nathalie,

  Super leuke rubriek en wil graag meewerken :)!

  Hoor het graag,

  Groetjes,

  Maggie

Geef een reactie