Terug uit Amerika!

new-york-worldly-treasury-collage

Afgelopen dinsdag ben ik teruggekomen van mijn tweede New York City trip. Het was tien jaar geleden dat ik er voor het laatst was. Het was heerlijk om er weer te zijn. Sneeuw wilde ik, sneeuw kreeg ik. Met een messcherpe poolwind erbij, maar man wat was het gaaf om Central Park met een witte deken te zien. Helaas heb ik door de extreme kou mijn planning moeten loslaten. Speuren naar hotspots maakte regelmatig plaats voor een museumbezoek om warm te blijven.

Het was mijn derde keer Amerika, tweede keer NYC en eerste keer Washington DC. Het land van de ongekende mogelijkheden verveelt mij nooit. De spontane, open mensen, dat alles groter dan groot is (en moet) en de veelzijdigheid van de steden en de natuur. Je kunt haast stellen dat je op wereldreis kunt binnen één land. Helemaal in New York City. De smeltkroes aan culturen neemt je mee naar bijvoorbeeld Mexico, Italië, Ierland en Nederland. Waren het ook geen Hollanders die Nieuw-Amsterdam ruilde voor Suriname met Engeland? Precies! Misschien voel ik mij daarom zo thuis in deze wereldstad met plekken als Amsterdam Avenue, Paerdegat Park en Bergen Station.

new-york-worldly-treasury-collage2

Ik heb dingen herbeleefd en nieuwe herinneringen gemaakt. Deze keer met name in Manhattan, Queens en Brooklyn. Tien jaar geleden was in Brooklyn nog niets te doen, nu is vooral de buurt Williamsburg een hippe Berlijn-achtige omgeving die je niet kunt overslaan voor een complete NYC beleving. Ruw, industrieel en creatief.

Mijn tweedaagse trip naar Washington was leuk voor erbij. Ik wilde er dolgraag een keer geweest zijn om de iconische plekken uit de Amerikaanse geschiedenis met eigen ogen te aanschouwen. Het Capitool, het graf van JFK, het Lincoln Memorial en natuurlijk het Witte Huis. Dat ik toevallig een kleine glimp van Obama mocht vangen (ja, echt!) was de kers op de taart.

washington-worldly-treasury-collage

Over beide steden de aankomende tijd natuurlijk meer! NYC krijgt sowieso een eigen hotspotpagina. Op Instagram kon je mij op de voet volgen met de hashtags #wt_in_nyc en #wt_in_washingtondc Dus als je meer wilt zien kun je daar even kijken.

Ik kan alvast één grote tip voor een bezoek aan NYC geven: koop een CityPass. Hiermee bespaar je veel geld én tijd. Zo kun je bij grote attracties als The Empire State Building zó via de VIP-rij naar boven. Ik vond het ideaal! Bestel hem via http://www.nycgo.com.

14 Comments on Terug uit Amerika!

 1. chucky1012
  14/03/2014 at 07:00 (12 months ago)

  Welcome back!
  Prachtige foto’s! Bbbbbrrrrrr zo koud en sneeuw!
  Waar jij geweest bent daar was ik ook geweest.

  Reply
 2. Esther
  14/03/2014 at 07:23 (12 months ago)

  Mooie foto’s! Toen ik in NYC was, was het er ook zo koud! Prachtig juist ;-)
  Groetjes, Esther.

  Reply
 3. Anne
  14/03/2014 at 08:21 (12 months ago)

  Ik zou toch zo graag een keer naar New York willen! Gaaf! :) Lijkt me inderdaad heel tof om er te zijn als er sneeuw ligt, maar dan snap ik ook dat je liever in warme musea bent dan op straat!

  Reply
 4. Andrea
  14/03/2014 at 08:47 (12 months ago)

  Ik heb echt genoten van je kiekjes op Instagram. Het was alsof ik een beetje mee was. Ik kijk uit naar je blogs over NY. Ik ben zo dol op die stad!

  Reply
 5. Macblogster
  14/03/2014 at 10:14 (12 months ago)

  Leuk, ik ga er volgende maand naar toe. Ben er nog niet echt mee bezig, maar dit helpt om in de mood te komen.

  Reply
 6. Karlijn
  14/03/2014 at 11:35 (12 months ago)

  Zo ontzettend leuk maar ook best raar dat je sneeuw gehad hebt. Ik vond het heerlijk om met je mee te reizen via je instagram foto’s. Het lijkt me een heerlijke stad, ik hoop dat ik er snel eens heen ga.

  Reply
 7. Annika
  14/03/2014 at 12:48 (12 months ago)

  Wat fijn dat je het leuk gehad hebt! Ik zag inderdaad de mooie foto’s langskomen via instagram. Ben benieuwd naar je blogs!

  Reply
 8. Mandy
  14/03/2014 at 20:14 (12 months ago)

  Super gave foto’s!! NY lijkt me echt geweldig.

  Reply
 9. Evey | Style Spy
  16/03/2014 at 12:31 (12 months ago)

  Zo leuk dat je er was! Ik vond Williamsburg ook ge-wel-dig. En die citypass is zeker een aanrader, had m zelf overigens niet omdat ik maar 1 attractie van New York heb bezocht. Welcome back chick!

  Reply
 10. Marcella
  16/03/2014 at 16:36 (12 months ago)

  Mooie foto’s! Volgens mij hadden jullie een erg mooie trip, zo tof NY! Lijkt me bijzonder, die megastad ontdekken met een dik pak sneeuw. Al heb je er op een gegeven moment misschien ook wel genoeg van omdat je toch wat meer de warmte wil opzoeken ook. Ik ben benieuwd naar alle avonturen!

  Reply
  • Nathalie
   18/03/2014 at 09:42 (12 months ago)

   Helaas was het geen dik pak sneeuw. Er lag eigenlijk alleen in Central Park een witte deken. Het was de gevoelstemperatuur van -25 die je letterlijk de das om deed. Je kon gewoon niet lang buiten zijn.

   Reply
 11. Desiree
  16/03/2014 at 22:32 (12 months ago)

  leuk! ik wil wel weer eens terug en dan wat langer ;)

  Reply
 12. Peggy - Peggy's Pastime
  26/03/2014 at 16:56 (11 months ago)

  Ah, NY ! Een schitterende stad, waar ik afgelopen september een stukje van mijn hart verloren ben :-). We gaan zeker ooit eens terug, als het spaarvarkentje weer wat dikker gevuld is ;-). Voorlopig houd ik het bij het regelmatig opnieuw bekijken van onze foto’s, en bij het lezen van allerlei artikelen ed over NY. Dus bedankt om mij terug even te laten wegdromen …

  Reply

Leave a Reply