Home Amerika 10x dingen om te doen en te zien in San Francisco

10x dingen om te doen en te zien in San Francisco

door Nathalie
4 comments

De meest leuke stad in de zonnige Amerikaanse staat Californië? Wat mij betreft San Francisco. Het staat bekend als de meest liberale stad van Amerika en dat voel je dan ook in alles terug. Je vindt er veel alternatieve winkels, hippe food hotspots en er hangt een niets moet en alles mag sfeertje. In dit artikel 10x dingen om te doen en te zien in San Francisco. De leukste bezienswaardigheden en niet te missen adresjes.

Stedentrip San Francisco? Kijk hier voor aanbiedingen van leuke accommodaties.

Alamo Square

Eén van de beroemdste parken ter wereld is Alamo Square. Niet alleen omdat het een mooi park is, maar omdat de straat Steiner Street aan de oostzijde te zien is in de serie Full House. De straat bestaat uit zes prachtige Victoriaanse huizen, bekend als de “Painted Ladies”. Doordat het park is gelegen op een heuvel zie je achter de Painted Ladies de rest van de stad. Een hele leuke plek om bij mooi weer te picknicken.

Alamo Square, zien in San Francisco - Map of Joy

Lombard Street

Nog een straat in San Francisco die je gezien wilt hebben is Lombard Street. Het bijzondere aan Lombard Street is dat het bekend staat als de meest bochtige straat ter wereld! Het stukje straat telt acht scherpe haarspeldbochten. Je kunt langs deze straat over een voetgangers pad lopen en ondertussen kijken hoe de auto’s zich door deze straat manoeuvreren.

Lombard Street, zien in San Francisco - Map of Joy

Alcatraz

Een bezoek aan Alcatraz mag niet aan je bezoek aan San Francisco ontbreken. Alcatraz, ook wel “The Rock” genoemd, is een eiland in de Baai van San Francisco en was van 1934 tot 1963 in gebruik als zwaar beveiligde gevangenis. De beroemdste gevangene was Alphonse “Al” Capone. Tegenwoordig is het eiland een beschermd gebied en een National Historic Landmark.

Een bezoek aan Alcatraz begint al bijzonder, doordat je er alleen per boot kunt komen. In de oude gevangenis kun je een zelfgeleide audiotour doen en zo alles te weten komen over de indrukwekkende plek. Boek hier voordeling een tour die je niet alleen naar Alcatraz brengt, maar ook een rondleiding door de stad geeft.

Alcatraz, zien in San Francisco - Map of Joy

Fisherman’s Warf

Een zeer gezellig stukje San Francisco is de Fisherman’s Warf. Vroeger was het een zeeliedenbuurt, tegenwoordig een ware attractie. Naast dat je er veel authentieke cafés en restaurants en leuke winkels vindt is het een bijzondere plek, doordat je bij Pier 39 een grote groep Californische zeeleeuwen kunt zien die vaak een flink kabaal maken. Vanaf de Fisherman’s Wharf heb je ook goed zicht op Alcatraz.

Fisherman’s Warf, zien in San Francisco - Map of Joy

Golden Gate Bridge

Natuurlijk moet je een bezoek brengen aan de hangbrug Golden Gate Bridge (gebouwd in 1937). Je hebt hem vast al honderden keren op tv of in de bioscoop gezien. Je kunt er met de auto overheen rijden, maar ook fietsen of wandelen. Ik wandelde van de ene naar de andere kant en terug en genoot enorm van het uitzicht over de Baai van San Francisco en het mooie bouwwerk dat de Golden Gate Bridge is.

Chinatown

Ik vind het overal ter wereld een feest om Chinatowns te bezoeken. In Noord-Amerika vind je de grootste in New York, maar de één na grootste in San Francisco. Er wonen ongeveer 100.000 mensen en je vindt er allerlei winkels en restaurants. Hier heb je het gevoel op reis tijdens je reis te zijn, want overal zie je Chinese straatverlichting, vlaggen en gebouwen die versierd zijn met pagodedaken, Chinese karakters en neonverlichting.

Chinatown, zien in San Francisco - Map of Joy

Rondvaart Golden Gate Bay

San Francisco is een stad die je perfect kunt bewonderen vanaf het water. Tijdens deze rondvaart door de Golden Gate Bay, die 1 uur duurt, vaar je langs de prachtige waterkant van San Francisco, onder de adembenemende Golden Gate Bridge door en om het beruchte Alcatraz Island heen. Door middel van een bekroonde audiotour ontdek je de geschiedenis van San Francisco. Als je geluk hebt zie je dolfijnen, zeeleeuwen, walvissen en pelikanen.

Twin Peaks

Voor het allerbeste uitzicht over de stad ga je naar Twin Peaks. Dit zijn twee heuvels met een hoogte van 281 meter. De twee heuvels, Eureka of North Peak en Noe of South Peak liggen zo’n 200 meter van elkaar. De naam wordt ook gebruikt voor het stadsdeel gelegen onmiddellijk rondom de twee heuvels. Het uitzicht vanaf hier is waanzinnig. Je kunt mijlenver kijken.

Twin Peaks, zien in San Francisco - Map of Joy

Ritje met de kabeltram

De kabeltram van San Francisco is de laatste handbediende kabeltram die nog in gebruik is. De kabeltrams van San Francisco zijn samen met de klassieke trams van New Orleans de enige bewegende National Historic Landmarks. Er zijn 3 routes die je kunt rijden: Powell-Hyde, Powell-Mason en California Street. Je kunt instappen en een kaartje kopen bij de conducteur, een enkele rit kost 7 dollar per persoon. Ga als het kan bij de conducteur zitten, want het is erg bijzonder om te zien hoe de conducteur de tram met de hand bediend.

RKabeltram, doen in San Francisco - Map of Joy

Huur een fiets

Op je eigen gemak San Francisco verkennen per fiets? Je kunt hier een fiets huren in San Francisco. Je haalt de moderne fiets op in Fisherman’s Wharf en krijgt daar ook een kaart en route-instructies naar keuze. Je mag de fiets 24 uur lang gebruiken.

Lees ook deze artikelen over West-Amerika:
4x bezienswaardigheden in de staat Idaho in Amerika
4x niet te missen natuur in West-Amerika
Doen tijdens een stedentrip Las Vegas
Doen in West-Amerika: bezoek Bryce Canyon
5x bijzondere bezienswaardigheden langs de Highway 1 [roadtrip route]

4 comments

Jannike 07/04/2018 - 10:40

Super tof om alle plekken weer te zien. Ik zou zo weer terug willen naar San Francisco!

Reply
Castle Combe: het mooiste dorp van de Cotswolds! - Map of Joy
Nathalie 09/04/2018 - 10:50

Dankje, ja he ik ook! Wil sowieso nog een keer de natuur van West-Amerika bewonderen.

Reply
Janet | thatonetime 09/04/2018 - 19:20

Ik heb veel van dit lijstje af kunnen strepen toen we er vorig jaar waren. Ik vond de stad erg leuk maar vergeleken met de rest van onze reis wel iets te koud ;)

Reply
Castle Combe: het mooiste dorp van de Cotswolds! - Map of Joy
Nathalie 13/04/2018 - 16:30

Ik kan me ook herinneren dat het behoorlijk fris kon zijn, zeker als de mist vanuit zee kwam, brrr. Maar de stad zelf maakte veel goed :)

Reply

Laat een reactie achter