Oh Delft wat ben je leuk! Een stad vol Hollandse historie, mooie grachtjes, gezellige pleintjes en geweldige plekjes om lekker bij te eten en drinken in Delft. Met groot plezier verkende ik Delft en ontdekte deze 10 food hotspots voor jouw must visit lijstje als je Delft bezoekt.

Villa Tuinfeest

Villa Tuinfeest is gelegen aan de Markt. Aan de voorkant kun je lekker buiten op het terras zitten en mensen kijken terwijl je van de menukaart snoept, maar binnen is het tuinfeest echt compleet. Vooral achterin met uitzicht op een mooie gracht, omringd door planten en natuurlijke materialen. Op de kaart staan salades, sandwiches, burgers en meer voor lunch en diner.
Markt 44

Food hotspot Villa Tuinfeest, Delft - Map of Joy

SUP-R

Ben je in Delft of op Ibiza? Wat een heerlijke vibe hangt hier! Een plek waar je moet uitkijken voor de inhoud van je portemonnee, want het is ook een winkel met ontzettend veel leuke hebbedingen voor je garderobe en je interieur. Bij SUP-R kun je binnen zitten, maar kies bij mooi weer voor de achterin gelegen tuin. Een oase van rust met geweldige street art in Delfts blauw op de muren. Fijne plek voor een pitstop of een lekkere lunch.
Wijnhaven 9

Food hotspot SUP-R Delft - Map of Joy

Barbaar

Een frisje, een lunch of een borrelhap. Bij Barbaar is het lekker laagdrempelig en kan en mag het allemaal van ontbijt tot diner. Het strakke, lichte, maar warme interieur nodigt uit om fijn te gaan zitten, maar het terras tegenover de Prinsentuin is ook een plaatje! De kaart heeft glutenvrije, lactosevrije, veganistische en vegetarische opties, dus voor ieder wat wils.
Sint Agathaplein 4

’t Postkantoor

Over een metamorfose gesproken! Van 1890 tot 2005 heeft het ’t Postkantoor, je raadt het al, dienst gedaan als het postkantoor van Delft. Pakketjes, enveloppen en postzegels hebben plaatsgemaakt voor taartjes van zoete aardappel, Oosters gemarineerde Parelhoen en Rotterdamsche bitterballen. En dat alles in een heerlijke huiskamersfeer (denk aan plofbanken en een openhaard) en achterin de zaak is een grote tuin.
Hippolytusbuurt 14

Food hotspot ’t Postkantoor Delft - Map of Joy

Kek

Een Instagramhit en dat is niet zo gek als je het met eigen ogen ziet. Direct als je binnenkomt zie je een stoere, fotogenieke sap bar. Bij Kek is het moeilijk kiezen, want op de uitgebreide kaart staat zoveel lekkers! Ik tip de koffie met hazelnoot, slagroom en meringues met een stuk verse worteltaart. Beetje Kek mee naar huis nemen? Ook hier kun je té leuke lifestyle/interieurspullen kopen.
Voldersgracht 27

Food hotspot Kek Delft - Map of Joy

Pleck

Een paar deuren verder vind je Pleck. Ook dit is een plek waar je makkelijk een paar uur kunt blijven zitten. Bij de entree word je verwelkomt door veel mooie planten en accessoires, waardoor je het gevoel hebt alsof je in de tropen bent beland. Er zijn verschillende tafeltjes verspreid door het pand waar je kunt zitten voor bijvoorbeeld een frisse vlierbloesem limonade en een broodje carpaccio.
Voldersgracht 17A

Food hotspot Pleck Delft - Map of Joy

De Centrale

De Centrale heeft een rijke geschiedenis. Ooit was dit een vleeshal, later een korenbeurs en tot vorig jaar een discotheek. Nu een modern restaurant, café en podium. Elke week staan er nieuwe gerechten op de kaart. Er wordt gewerkt met ingrediënten van lokale ondernemers. Laat je door de chef verrassen in deze mooie grote ruimte, met oude muren en prachtige pilaren.
Voldersgracht 2

Lu-st

Ojee, nóg een adresje met een lekkere menukaart én geweldig mooie lifestyle/interieurspullen, gemaakt door (nieuw) talent en veelal van gerecycled materiaal en fairtrade. Zie hier maar eens met lege handen vandaan te komen. Een lege maag sowieso niet, want bijvoorbeeld de biologische boeren kwark met granola en de huisgemaakte taart zijn een ware lust!
Voorstraat 8

Food hotspot Lu-st, Delft - Map of Joy

Hills & Mills

Pure eenvoud op haar mooist. Bij Hills & Mills loop je een zaakje binnen dat eruit ziet als een woonblad. Klein, maar ontzettend fijn. Puur, oprecht en gezond zijn de sleutelwoorden voor alles wat op de menukaart staat. Van groene smoothies tot veggie burgers. Zowel voor lunch als diner een cadeautje voor jezelf.
Oude Langendijk 6

Food hotspot Hills & Mills, Delft - Map of Joy

Puro Cucina

Foodies opgelet! Hier kun je namelijk niet alleen verrukkelijk eten en drinken, Puro Cucina is ook een kookwinkel en een kookstudio. Met liefde voor Italië kun je hier terecht voor verse koffie en thee waar je absoluut vers gebakken tigelli’s bij moet nemen. Dat zijn romige kleine broodjes uit een wafelijzer, volgens oud Italiaans recept, belegd met de lekkerste verse ingrediënten. La dolce vita in Delft!

Klik hier voor allerlei leuke dagje uit in Nederland tips.

Nog meer eten en drinken in Nederlandse steden

Op stedentrip in Nederland en dan lekker ergens eten en drinken? Bekijk deze artikelen vol leuke food hotspots in verschillende grote steden in Nederland ter inspiratie.
16x eten en drinken in Eindhoven

16x eten en drinken in Eindhoven

De stad in Nederland die mij het meest aan het altijd verrassende Berlijn doet denken is Eindhoven. Deze stad bruist van de creatieve ondernemers ook als het op goed en lekker eten en drinken aankomt. In dit artikel 16x eten en drinken in Eindhoven bij verschillende food hotspots.

Continue Reading
16x eten en drinken in Den Haag

16x eten en drinken in Den Haag

Als het op leuke tentjes om te eten en drinken aankomt word je in Den Haag koninklijk bediend. Verspreid door de stad vind je verschillende hotspots voor een strakke bak koffie tijdens het shoppen of een uitgebreid diner om de dag mee af te sluiten. In dit artikel deel ik mijn favoriete plekjes om bij te eten in drinken in Den Haag.

Continue Reading
30x eten en drinken in Utrecht

30x eten en drinken in Utrecht

Lekker eten en drinken in Utrecht, maar waar moet je zijn in de Domstad? Waar drink je de beste koffie, vind je heerlijke sushi, ambachtelijke hamburgers of verse visgerechten? Ik zocht het uit en deel in dit artikel: 30x eten en drinken in Utrecht. De beste, lekkerste en leukste adresjes verspreid door de stad om te ontbijten, lunchen en dineren in Utrecht.

Continue Reading
25x eten en drinken in Rotterdam

25x eten en drinken in Rotterdam

De beste koffie van Nederland, een lekkere lunch, alles vegan, gezellig borrelen of uitgebreid genieten van een wereldse keuken. Rotterdam heeft het! In dit artikel 25x eten en drinken in Rotterdam bij allerlei leuke food hotspots verspreid door de stad. Stuk voor stuk bijzonder door het concept, de kaart en het interieur.

Continue Reading
7x food hotspots Groningen

7x food hotspots Groningen

Er gaat niets boven Groningen luidt het welbekende spreekwoord. Of ik het hiermee eens ben laat ik in het midden, maar ik ben wel enorm fan van de creatieve ondernemers die deze stad rijk is. Vooral de food hotspots zijn geweldig leuk. Hier mijn 7 favorieten!

Continue Reading
21x eten en drinken in Den Bosch

21x eten en drinken in Den Bosch

In dit artikel deel ik 21x eten en drinken in Den Bosch waar je zelf kunt ervaren en proeven wat Bourgondisch genieten is. Van hippe food hotspots tot simpelweg gezellige café restaurants.

Continue Reading

2 thoughts on “10x eten en drinken in Delft”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *