Oh Delft wat ben je leuk! Een stad vol Hollandse historie, mooie grachtjes, gezellige pleintjes en geweldige plekjes om lekker bij te eten en drinken in Delft. Met groot plezier verkende ik Delft en ontdekte deze 10 food hotspots voor jouw must visit lijstje als je Delft bezoekt.

Villa Tuinfeest

Villa Tuinfeest is gelegen aan de Markt. Aan de voorkant kun je lekker buiten op het terras zitten en mensen kijken terwijl je van de menukaart snoept, maar binnen is het tuinfeest echt compleet. Vooral achterin met uitzicht op een mooie gracht, omringd door planten en natuurlijke materialen. Op de kaart staan salades, sandwiches, burgers en meer voor lunch en diner.
Markt 44

Food hotspot Villa Tuinfeest, Delft - Map of Joy

SUP-R

Ben je in Delft of op Ibiza? Wat een heerlijke vibe hangt hier! Een plek waar je moet uitkijken voor de inhoud van je portemonnee, want het is ook een winkel met ontzettend veel leuke hebbedingen voor je garderobe en je interieur. Bij SUP-R kun je binnen zitten, maar kies bij mooi weer voor de achterin gelegen tuin. Een oase van rust met geweldige street art in Delfts blauw op de muren. Fijne plek voor een pitstop of een lekkere lunch.
Wijnhaven 9

Food hotspot SUP-R Delft - Map of Joy

Barbaar

Een frisje, een lunch of een borrelhap. Bij Barbaar is het lekker laagdrempelig en kan en mag het allemaal van ontbijt tot diner. Het strakke, lichte, maar warme interieur nodigt uit om fijn te gaan zitten, maar het terras tegenover de Prinsentuin is ook een plaatje! De kaart heeft glutenvrije, lactosevrije, veganistische en vegetarische opties, dus voor ieder wat wils.
Sint Agathaplein 4

’t Postkantoor

Over een metamorfose gesproken! Van 1890 tot 2005 heeft het ’t Postkantoor, je raadt het al, dienst gedaan als het postkantoor van Delft. Pakketjes, enveloppen en postzegels hebben plaatsgemaakt voor taartjes van zoete aardappel, Oosters gemarineerde Parelhoen en Rotterdamsche bitterballen. En dat alles in een heerlijke huiskamersfeer (denk aan plofbanken en een openhaard) en achterin de zaak is een grote tuin.
Hippolytusbuurt 14

Food hotspot ’t Postkantoor Delft - Map of Joy

Kek

Een Instagramhit en dat is niet zo gek als je het met eigen ogen ziet. Direct als je binnenkomt zie je een stoere, fotogenieke sap bar. Bij Kek is het moeilijk kiezen, want op de uitgebreide kaart staat zoveel lekkers! Ik tip de koffie met hazelnoot, slagroom en meringues met een stuk verse worteltaart. Beetje Kek mee naar huis nemen? Ook hier kun je té leuke lifestyle/interieurspullen kopen.
Voldersgracht 27

Food hotspot Kek Delft - Map of Joy

Pleck

Een paar deuren verder vind je Pleck. Ook dit is een plek waar je makkelijk een paar uur kunt blijven zitten. Bij de entree word je verwelkomt door veel mooie planten en accessoires, waardoor je het gevoel hebt alsof je in de tropen bent beland. Er zijn verschillende tafeltjes verspreid door het pand waar je kunt zitten voor bijvoorbeeld een frisse vlierbloesem limonade en een broodje carpaccio.
Voldersgracht 17A

Food hotspot Pleck Delft - Map of Joy

De Centrale

De Centrale heeft een rijke geschiedenis. Ooit was dit een vleeshal, later een korenbeurs en tot vorig jaar een discotheek. Nu een modern restaurant, café en podium. Elke week staan er nieuwe gerechten op de kaart. Er wordt gewerkt met ingrediënten van lokale ondernemers. Laat je door de chef verrassen in deze mooie grote ruimte, met oude muren en prachtige pilaren.
Voldersgracht 2

Lu-st

Ojee, nóg een adresje met een lekkere menukaart én geweldig mooie lifestyle/interieurspullen, gemaakt door (nieuw) talent en veelal van gerecycled materiaal en fairtrade. Zie hier maar eens met lege handen vandaan te komen. Een lege maag sowieso niet, want bijvoorbeeld de biologische boeren kwark met granola en de huisgemaakte taart zijn een ware lust!
Voorstraat 8

Food hotspot Lu-st, Delft - Map of Joy

Hills & Mills

Pure eenvoud op haar mooist. Bij Hills & Mills loop je een zaakje binnen dat eruit ziet als een woonblad. Klein, maar ontzettend fijn. Puur, oprecht en gezond zijn de sleutelwoorden voor alles wat op de menukaart staat. Van groene smoothies tot veggie burgers. Zowel voor lunch als diner een cadeautje voor jezelf.
Oude Langendijk 6

Food hotspot Hills & Mills, Delft - Map of Joy

Puro Cucina

Foodies opgelet! Hier kun je namelijk niet alleen verrukkelijk eten en drinken, Puro Cucina is ook een kookwinkel en een kookstudio. Met liefde voor Italië kun je hier terecht voor verse koffie en thee waar je absoluut vers gebakken tigelli’s bij moet nemen. Dat zijn romige kleine broodjes uit een wafelijzer, volgens oud Italiaans recept, belegd met de lekkerste verse ingrediënten. La dolce vita in Delft!

Ook leuk: uit eten in Den Haag, Eindhoven, Utrecht of Rotterdam.

2 thoughts on “10x eten en drinken in Delft”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *