Home NederlandAmsterdam 10x favo hotspots in De Pijp, Amsterdam

10x favo hotspots in De Pijp, Amsterdam

geschreven door Nathalie
2 comments

De Amsterdamse buurt De Pijp wordt alleen maar populairder. Het ene na het andere leuke adresje opent er zijn deuren. In dit artikel deel ik 10 persoonlijke favorieten om te shoppen, koffie te leuten en lekker te eten.

Leuke dingen doen in Amsterdam? Boek je tickets voordelig hier.

Hutspot, Van Woustraat 4.
Een platform voor jong talent. Fashion, wonen, lifestyle. Vergeet niet neer te ploffen in het Hutspot Café voor koffie en carrot cake!

Hutspot, hotspot, Amsterdam - Map of Joy

Anna + Nina, Gerard Doustraat 94. Oog voor detail. Mode accessoires van over de hele wereld… Maar ook kleding, leuks voor thuis en meer.

Anna + Nina, hotspot, Amsterdam - Map of Joy

De emaillekeizer, 1e Sweelinckstraat 15. Zoals de naam al doet vermoeden moet je hier zijn als je van emaille houdt. Schalen, kommen, (naam)borden in allerlei vormen en kleuren.

All the luck in the world, Gerard Doustraat 86 hs. Vrolijk, creatief, recycled, vintage design. Creatief hergebruik als antwoord op de wegwerpcultuur. Ook handgemaakte items.

All the luck in the world, hotspot, Amsterdam - Map of Joy

Cottoncake, 1e van der Helststraat 76-hs. Oprichtsters Tessa Herwijnen en Jorinde Westhoff doen inkopen op gevoel en zetten zo een collectie neer die oogstrelend is om te zien. Van koffietafelboeken tot een mooi vest. Ook leuk: bovenin gaan zitten voor koffie en een gezonde lunch.

Cottoncake, hotspot, Amsterdam - Map of Joy

Sla, Ceintuurbaan 149. Een strakke Scandinavische inrichting (met een bar in de vorm van een kas) en een heerlijke, gezonde, vega menukaart. Een bijzonder pareltje!

Verse (voorheen Charlie & Mary), Gerard Doustraat 84. Niet zomaar een conceptstore: alle producten zijn fairtrade geproduceerd. Een adres waar je hebberig van wordt met moois voor je kledingkast en interieur. De groene gevel alleen al is waanzinnig.

Lees ook: 26x de beste high tea plekken in Amsterdam (ook take-away en thuisbezorgen)

Coffee & Coconuts, Ceintuurbaan 282-284. Het oude Centuur Theater is omgetoverd tot een plek waar je heerlijk wilt neerploffen. De verse kokosnoten op de kaart en de natuurlijke materialen in de styling geven een heerlijk vakantiegevoel.

Coffee and Coconuts, hotspot, Amsterdam - Map of Joy

Restaurant Bazaar, Albert Cuypstraat 182, is een werelds restaurant waar je je helemaal in duizend-en-één-nacht sferen waant. Je kunt allerlei kleine gerechtjes van de kaart bestellen en delen met je tafelgenoten. Vis, vlees, vegetarisch, glutenvrij; er zit voor iedereen iets lekkers bij.

Alleen vanwege het interieur wil je al bij Maris Piper gaan eten. Het ziet er modern klassiek uit en de gerechten worden geheel in stijl geserveerd. Van vis, vlees tot vega. En dan heb ik “The Wine Book” nog niet genoemd. Je kunt hier alleen al kiezen uit 15 verschillende soorten champagne. Op en top genieten tijdens een bijzondere lunch of diner.
Frans Halsstraat 76

Lees ook: 8x eten en drinken op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord

2 comments

Samir Omri 05/01/2016 - 19:16

Leuk lijstje! Hier staan er zeker een paar op die ik nog ga uittesten :)

Reply
Marjolein 20/01/2016 - 09:37

Ahh, ik krijg heimwee van deze post! Alle adresjes klinken supertof en ik ga ze zeker onthouden voor mijn volgende bezoek aan Amsterdam. Tijdens mijn vorige bezoek heb ik ontbeten bij Coffee & Coconuts. Fijne tent is dat zeg!

Reply

Laat een reactie achter

©2024 Map of Joy – All Rights Reserved.