Home Amerika 10x favo hotspots in Williamsburg, Brooklyn, New York

10x favo hotspots in Williamsburg, Brooklyn, New York

door Nathalie
0 Reacties

Williamsburg is mijn favoriete buurt in New York. Het is onderdeel van Brooklyn en barst uit zijn voegen van de creativiteit. In dit artikel deel ik mijn 10 favoriete hotspots om te eten, shoppen en slapen.

Lees ook: 16x favoriete buurten in New York City [en toffe hotel tips!]

Blue Bottle

Slow coffee met filter gezet. In deze tent maken ze er echt werk van. Zelfs als je helemaal niet van koffie houdt moet je even bij Blue Bottle naar binnen lopen om het schouwspel van het ‘oude’ koffiezetten met allerlei verschillende, oude apparaten en technieken te zien.

10 fave hotspots in Williamsburg, NYC - Map of Joy

Devoción

Hier kun je de beste Colombiaanse koffie drinken. De oude, typisch New Yorkse brickstones van het oude warenhuis zijn bewaard gebleven en gemixt met stoer staal en warm hout. Devoción is een plek om uren te kletsen, werken of lezen.

Lees ook: 13x leuke parken in New York [en wat je er kunt doen]

Brooklyn Flea

In de winterperiode (tot april) in een oude fabriekshal, maar tijdens de warme maanden buiten aan de East River. Brooklyn Flea is een vintage/antiek/rommelmarkt met van alles en nog wat, maar er is ook ruimte voor nieuwe, handgemaakte spullen.

10 fave hotspots in Williamsburg, Brooklyn Flea - Map of Joy

Brooklyn Charm

Als je gek bent op handgemaakte sieraden of zelf graag sieraden maakt dan is Brooklyn Charm the place to be. Mooie bedels, kralen en meer vind je verspreid over allerlei bakjes. Struinen als een ekster!

Lees ook: 7x doen in december in New York

Wythe Hotel + Reynard

Twee hotspots in één. Het geweldig mooie Wythe Hotel biedt ook onderdak aan restaurant Reynard waar ik tijdens mijn laatste verblijf in New York heb geluncht. Een feest voor het oog, want wat een gaaf, industrieel gebouw en interieur heeft deze hippe hangout.

10 fave hotspots in Williamsburg, Reynard - Map of Joy

Roberta’s

Is onder andere bekend door de serie Girls. Als je je tanden graag in een verrukkelijke steenoven pizza zet moet je bij Roberta’s zijn, van brunch tot diner. Leuk: bij mooi weer kun je in de tuin zitten.

Mother of Junk

Dit is een giga grote kringloopwinkel waar je met geluk echte pareltjes kunt vinden. Zoals altijd zit er inderdaad ook junk tussen, maar ik werd vooral blij van de oude krukjes, telefoons, typemachines, radio’s en glaswerk bij Mother of Junk.

10 fave hotspots in Williamsburg, Brooklyn Junk - Map of Joy

Smorgasburg

Voelt aan als een festival, maar dan met allerlei tentjes waar je heerlijk eten uit alle windstreken kunt halen. Van een hamburger tot een wrap en een smoothie, je vindt het op Smorgasburg. En dat met uitzicht op Manhattan.

10 fave hotspots in Williamsburg, Smorgasburg - Map of Joy

Partner’s Coffee

De sfeer is fantastisch. Het zit altijd vol met mensen van allerlei leeftijden. Vooral hipsters, dat moet ik toegeven, maar vind je het gek als je naar het geweldige interieur kijkt. En ondanks dat Partner’s Coffee (voorheen Toby’s Estate) dus retehip is hangt er een fijne no nonsense sfeer, waardoor iedereen zich welkom voelt.

10 fave hotspots in Williamsburg, Toby's Estate - Map of Joy

Urban Cowboy BnB

Je kunt hier kiezen uit 6 verschillende slaapopties en dat is lastig, want alles is even mooi. Vintage, industrieel en modern zijn de sleutelwoorden van het interieur van Urban Cowboy BnB. Wil je het gevoel hebben dat je echt in New York woont? Kies dan voor de ‘The Full Cowboy’ met 4 slaapkamers en een extra huisje in de tuin.

Koop hier het boek “Hallo! New York”, dat ik samen met 7 andere professionele New York-fans heb samengesteld en geschreven. Een reisgids dat een lust voor het oog is en bomvol tips staat van ons en locals. Denk aan thema wandelingen, inspiratie, de leukste must do’s, wat te doen in welke wijk, leukste hotspots en méér.

Nog meer leuke tips over Williamsburg? Klik hier voor tips van Simone van Simone’s Kitchen.

Laat een reactie achter

©2023 Map of Joy – All Rights Reserved. Op deze website worden affiliate links gebruikt. Als je een aankoop doet kan het zijn dat Map of Joy daar een kleine commissie voor ontvangt.