Home lifestyle 10x vakantiegevoel vasthouden

10x vakantiegevoel vasthouden

door Nathalie
4 comments

De meeste van jullie hebben de vakantie er alweer op zitten. Je bent thuis en valt helaas snel in je oude ritme. Was het maar 365 dagen per jaar vakantie. In dit artikel deel ik de tips die ik thuis toepas om het vakantiegevoel vast te houden.

Omring je met geuren

Neem voor elke reis een bepaalde parfum, shampoo of douchegel mee. Elke keer als je die geur ruikt waan je je weer even op de plek waar je die geur vaak rook. Bij mij nemen bepaalde geuren mij na 10 jaar nog terug naar een bepaalde plek.

sescalinata-ibiza-map-of-joy4

Maak een mixtape

Als kind op een cassettebandje, nu op de smartphone. Stel voor elke vakantie een playlist samen. Leuk voor, tijdens en na de vakantie. Het aller leukst tijdens een roadtrip. Ik stem mijn playlist af op de plek waar ik heenga. Als ik bijvoorbeeld naar een Spaanstalig land reis zet ik Spaanse liedjes in de playlist.

Gebruik een zelfbruiner

Voor de meesten staat vakantie gelijk aan een mooi gebruinde huid. Zelf ben ik fan van zelfbruiners voor een gezond kleurtje (ik word niet natuurlijk bruin). Bruin waar en wanneer jij maar wilt!

nomads-ubud-bali-map-of-joy De beste tonijnsteak ooit. Gegeten bij Nomads in Ubud, Bali.

Maak een lokaal gerecht

Een Griekse salade, een echte Napolitaanse pizza, Spaanse tortilla’s. Elk land heeft zo zijn specialiteiten. Vraag de kok naar het recept of zoek het thuis online of in een boek op en maak het lekker zelf. Vakantiedrankje erbij maakt het compleet.

Bekijk een film

Denk aan ‘Angels & Demons’ als je naar Rome gaat, ‘Eat, Pray, Love’ als je vakantie gaat vieren op Bali en ga zo maar door. Even ben je weer terug op de plekken die je in het echt hebt gezien en bewonderd.

binnenkijken-worldly-treasury3

Koop souvenirs

Mijn favoriete onderdeel, want ik ben overal ter wereld op zoek naar unieke stukken voor mijn interieur. Van een kussenhoesje tot een vaasje. Elke keer als je het object ziet roept het een herinnering op. Als je niets wilt kopen kun je zelfs een geplukte bloem laten drogen of een gevonden veer inlijsten. Ook koop ik graag sieraden, vooral ringen en armbanden.

Maak een scrapbook

Bewaar je vliegticket, bonnetjes van restaurants, folders van bijzondere plekjes, entreebewijzen en plak ze in een scrapbook of een notitieboekje. Jaren later nog leuk om terug te zien, want waarschijnlijk roept de inhoud herinneringen op waarvan je niet meer wist dat je ze nog had.

Hou een vakantiedagboek bij

Tijdens een vakantie doe je vaak veel nieuwe indrukken op. Ik hou zelf reisdagboeken bij waarin ik alles wat er op een dag gebeurt bijhoud. Heerlijk leesvoer voor de rest van je leven.

pixum-fotoboek-worldly-treasury

Maak werk van je foto’s

Foto’s maken we allemaal, maar druk je ze ook nog af? Je kunt ontzettend veel doen met je vastgelegde mooiste momenten. Maak een fotoboek, druk foto’s af op hout of een ander materiaal, maak een collage.

Organiseer een themafeestje

Ben je lang van huis geweest en wil je je vrienden en familie kennis laten maken met het land waar je bent geweest? Organiseer een themafeestje met lokale gerechten, muziek, projecteer foto’s op een muur enzovoorts.

Wat doe jij om het vakantiegevoel vast te houden?

4 comments

Simone 27/08/2015 - 07:40

Wat een leuk artikel. Dit zijn erg goede tips. Een scrapbook of vakantiedagboek maken lijkt me het allerleukste. Dat ga ik de volgende keer ook echt doen! Zo onthoud je alles veel beter. Ook de kleine dingen.

Reply
Nathalie 27/08/2015 - 09:13

Heel veel plezier alvast!

Reply
Stephanie 27/08/2015 - 08:11

Leuk artikel :) krijg meteen weer zin om te reizen en souvenirs te shoppen haha. Ik bewaar ook al mijn bonnetjes, vliegtickets etc., maar heb nooit het geld om van iedere vakantie een fotoalbum te laten maken. Als ik straks werk heb, ga ik daar zeker mee aan de slag!

Ik kijk gewoon regelmatig een avondje foto’s terug met mijn vriend (bijv.) om zo herinneringen terug te halen! Of ik schrijf er een blogje over

Reply
Nathalie 27/08/2015 - 09:12

Leuk om te horen. Ik hou de foto aanbiedingen goed in de gaten, want vind het ook prijzig hoor. Maar het resultaat is zo mooi :)

Reply

Laat een reactie achter