Struinend door Sevilla heb ik mijn smaakpapillen op meerdere plekken getrakteerd op (lokaal) lekkers. Van traditionele tapas tot uitstekende barista koffie. Hier 13x eten en drinken in Sevilla; de plekken waar ik het meest enthousiast over ben en waar je heerlijk kunt neerploffen voor een drankje, hapje of uitgebreid diner. Lekker én goedkoop. Vamos naar Sevilla!

Op zoek naar leuke, goedkope accommodaties in Sevilla? Klik hier voor aanbiedingen.

El Pintón

Als je houdt van bijzondere interieurs dan valt je mond open als je bij El Pintón naar binnenloopt. Traditionele Spaanse elementen, zoals bewerkte tegels en handgemaakte potten worden gemixt met modern design. De kaart is ook een combinatie van oud en nieuw. Van Spaanse tapas tot hippe burgers enorm mooi gepresenteerd op je bord.
Calle Francos 42

El Pinton, food hotspot Sevilla - Map of Joy

Dulce Regina

Een super schattig klein tentje waar je vroeg in de ochtend zonder morren in de rij wilt staan. Je kunt hier dan namelijk de lekkerste versgebakken koekjes bij een goeie kop koffie eten.
Calle Regina 15

Dulce Regina, food hotspot Sevilla - Map of Joy

Roof

In de avond uitkijken over de stad, waaronder het bijzondere Metropol Parasol, met een lekker drankje in de hand terwijl een dj plaatjes draait? Ga naar binnen bij het Casa Roma Hotel en pak de lift naar het dak voor rooftop bar Roof.
Calle Trajano 15

Roof, food hotspot Sevilla - Map of Joy

Virgin Coffee

Een koffietentje dat wordt gerund door een jonge man die vol trots heerlijke koffie voor je zet. Hij spreekt geen woord Engels, maar de taal van koffie is universeel. Binnen is plek voor twee en buiten is plek voor twee. Heel klein, maar bijzonder fijn!
Calle Regina 1

Virgin Coffee food hotspot Sevilla - Map of Joy

Mercado Barranco

Ook Sevilla heeft een hippe, overdekte foodhall. Bij Mercado Barranco kun je de hele dag door smullen van gerechten uit verschillende keukens. Aanrader: proef overal iets kleins.
Calle Arjona (geen huisnummer, maar je kunt het grote pand niet missen).

Mercado Barranco food hotspot Sevilla - Map of Joy

El Rinconcillo

De oudste tapasbar van heel Sevilla! Alleen daarom is een bezoek aan El Rinconcillo al een must do. Al sinds 1670 kun je hier niet alleen lekker eten, het is ook een plek waar iedereen uit de stad al generaties lang samenkomt. Dus als je wilt genieten van steengoede tapas, omringd door locals; hier moet je zijn.
Calle Gerona 40

El Rinconcillo food hotspot Sevilla - Map of Joy

Goedkoop vliegen naar Sevilla? Klik hier voor aanbiedingen van Fly Vueling en Transavia Nederland.

Torch Coffee Roasters

Als je bij Torch Coffe Roasters over de drempel stapt waan je je even in Brooklyn, New York. Een grote industriële ruimte waar vooral jonge mensen met opengeklapte laptops, goeie espresso’s wegtikken. De koffie is absoluut top!
Ave Paseo de las Delicias 3

Torch Coffee Roasters food hotspot Sevilla - Map of Joy

Bar La Catedral

Gelegen in een zijstraatje aan het plein waar de kathedraal van Sevilla pronkt. In dit gezellige straatje zitten meerdere (tapas)bars, maar Bar La Catedral vond ik het leukst en lekkerst. Het is een traditioneel ingerichte tapasbar met een klein terrasje (met uitzicht op de mooie kathedraal) waar je je buik met gemak rond eet aan alle verschillende tapasgerechtjes.
Calle Mateos Gago 5

Bar La Catedral food hotspot Sevilla - Map of Joy

Rooftop bar Funtecruz

Op het dak van Hotel Funtecruz kun je met uitzicht op de kathedraal de zon achter de gebouwen van de stad zien wegzakken terwijl er live muziek wordt gespeeld. De drankjes zijn lekker en bij enorme hitte (waar je al snel last van hebt in het altijd warme Sevilla) wordt er verfrissende waternevel gesproeid.
Calle Segovias 6

Rooftop bar Funtecruz food hotspot Sevilla - Map of Joy

Bar Augustin

Een authentieke Spaanse bar gemixt met moderne elementen. Je kunt hier binnen en buiten fijn zitten en het straatleven dat aan je voorbij trekt bekijken. De kaart biedt voor ieder wat wils en de huisgemaakte sangria smaakt heerlijk.
Calle Álvarez Quintero 3

Bar Augustin food hotspot Sevilla - Map of Joy

Cafe & Tapas

Zoals de naam al verklapt een café en een plek waar je tapas kunt eten. Hier tref je een interieur anno nu en dat is voor Sevilla, tussen de vele traditionele tapasbars, best gewaagd. Je kunt zitten aan een lange leestafel of een klein tafeltje pakken. Wil je even geen tapas? Dan kan ik de pasta aanraden.
Calle Albareda 8

Cafe & Tapas food hotspot Sevilla - Map of Joy

Emperador Trajano

Verspreid over twee verdiepingen vind je Emperador Trajano. Een gezellige (uitgaans)plek waar je de hele dag door kunt binnenlopen voor bijvoorbeeld koffie met gebak of in de avond voor een lekkere cocktail. Tijdens stapavonden zit het afgeladen vol en gaan de voetjes van de vloer.
Calle Trajano 10

Emperador Trajano food hotspot Sevilla - Map of Joy

Clorofila

Een tapasbar met aandacht voor detail. Kijk alleen al naar de aaibare stoelen en banken en het waanzinnige behang. Hier kun je uren toeven en genieten van allerlei lekkere hapjes en drankjes. Alles is vers en dat proef je.
Calle Santander 15

Clorofila food hotspot Sevilla - Map of Joy

Goedkoop vliegen naar Sevilla

Klik hier voor aanbiedingen van Transavia Nederland, easyJet en Fly Vueling.

Lees ook:
5x doen in Valencia
9x leuke en goedkope accommodaties in Valencia
10x leuke en betaalbare accommodaties in Sevilla
Roadtrip: mooiste witte dorpen route Andalusië
6x doen in Sevilla
12x bijzondere en betaalbare accommodaties in Barcelona

13x food hot spots in Sevilla, Spain, where to eat and drink - Map of Joy

7 thoughts on “13x eten en drinken in Sevilla”

  1. Hele leuke tips! Sevilla staat nog op m’n lijstje dus ik weet waar ik moet zijn volr tips, mocht ik ooit gaan! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *