Londen is een stad die je nooit zal vervelen, want er is ontzettend veel leuks te zien en te doen. Zeker als je voor het eerst naar Londen gaat moet je goed je tijd inplannen. Als iemand mij vraagt wat je zeker moet doen in Londen noem ik altijd onderstaand rijtje met 15 bezienswaardigheden en dingen om te doen in Londen mét budget tips. De meeste activiteiten zijn zelfs gratis!

Besparen op je stedentrip Londen? Klik hier voor het kopen van tickets voor de leukste attracties in Londen.

Big Ben, Houses of Parliament en Westminster Abbey

Sla drie vliegen in één klap. Deze drie must sees zitten namelijk bijna op één adres. De 100 meter hoge Big Ben wil je natuurlijk gezien hebben, omdat het het boegbeeld van de stad is. Het zit aan de zijkant van Houses of Parliament. Dit enorme gebouw mag je bezoeken door van tevoren een rondleiding te boeken via de website. Naast Houses of Parliament ligt de kerk Westminster Abbey. Gebouwd in Gotische stijl en vooral bekend als de plek waar kroningen en begrafenissen van het Engelse koningshuis plaatsvinden. Je kunt de kerk bezoeken. Boek hier voordelig je ticket.

Big Ben, London - Map of Joy

St. Paul’s Cathedral

Gelegen op Ludgate Hill in de binnenstad vind je de kathedraal St. Paul’s Cathedral. Het is de zetel van de anglicaanse bisschop van Londen. Er liggen vele beroemde mensen begraven, waaronder Winston Churchill. Prins Chales en Prinses Diana zijn hier getrouwd. Het kan druk zijn, dus koop je kaartjes hier alvast online.

Natural History Museum

Wist jij dat je de musea van Londen gratis kunt bezoeken? Geweldig toch! Mijn favoriet is het Natural History Museum. Alleen het pand is al geweldig om te zien. De collectie bestaat uit echte overblijfselen van dinosaurussen, prachtige mineralen en edelstenen, bijzondere opgezette dieren zoals de dodo etc. Ook kun je er ervaren hoe een aardbeving voelt en de eerste druk van het boek van Darwin (in het Nederlands!) bewonderen. Een must visit voor elke natuurliefhebber, jong en oud.

Natural History Museum, London - Map of Joy
Ik in mijn favoriete museum in Londen.

China Town

Alsof je China binnenstapt in Engeland. Deze China Town van Londen is gelegen in het zuiden van de wijk Soho. Vooral in de avond is het hier gezellig druk. Dan branden alle Chinese lampionnen en zit elk restaurant vol met mensen die smullen van de Chinese keuken. Kijken, proeven en beleven.

Buckingham Palace en Hyde Park

Het beroemde paleis in hartje Londen kun je niet overslaan. Van buiten mooi, maar van binnen indrukwekkend. Klik hier voor het kopen van een combi-ticket voor een bezoek aan het paleis én het veranderen van de wacht. Buckingham Palace ligt in Hyde Park. Dit immens grote park is het hele jaar door leuk om te bezoeken én is gratis. Een groene oase waar je omringd door eekhoorntjes kunt wandelen, picknicken en af en toe een event kunt bezoeken.

Hyde Park, herfst, Londen stedentrip - Map of Joy

Piccadilly Circus

Denk aan Times Square in New York, maar dan kleiner en overzichtelijker, maar niet minder indrukwekkend. Piccadilly Circus doet zijn naam eer aan, want als je op het drukke plein staat voelt het bijna als een circus. Overal zie je mensen oversteken, dubbeldekker bussen rijden, reclameborden flikkeren. Het is heel toeristisch en toch voelt het elke keer overweldigend leuk als je er staat.

PIccadilly Circus, London - Map of Joy

Trafalgar Square

Hét plein van de stad is Trafalgar Square. De gigantische pilaar (Nelson’s Column) van 50 meter torent hoog boven het plein uit. Er staan vier grote bronzen leeuwen, twee prachtige fonteinen en dan heb ik het prachtige museum The National Gallery dat eraan grenst nog niet eens genoemd. Heel mooi!

Oxford Street

Chaos, drukte, plezier. Oxford Street is de winkelstraat der winkelstraten. Je moet het minstens een keer gezien en beleefd hebben, het liefst tijdens de kerstperiode (vanaf half november), omdat de hele straat dan fonkelt door lichtjes.

Oxford Street, kerstshoppen in Londen - Map of Joy

Sky Garden

Gratis over Londen uitkijken op grote hoogte? Het kan in de Sky Garden! Het zit in het Walkie Talkie gebouw waar je ook meerdere hippe restaurants en bars vindt. Een bezoek is dus gratis, maar je moet wel via deze site een dag en tijdstip reserveren. Je loopt rond in een soort glazen koepel op de 35e, 36e en 37e verdieping met 360 graden uitzicht over de stad. Waanzinnig! Lees dit artikel voor een uitgebreid verslag.

Sky Garden, Londen - Map of Joy

Tower Bridge en Tower of Londen

Naast de Big Ben is de Tower Bridge het gezicht van Londen. Het is dan ook een bloedmooie brug om te zien. Je kunt er overheen wandelen, maar je kunt ook de hoogte in en hem beklimmen. Naast de brug ligt de Tower of London. Rond het jaar 1000 gebouwd en heeft onder andere de functie gehad van een fort, paleis en zelfs staatsgevangenis. Je kunt het bezoeken, er zijn verschillende dingen te zien en daarom zijn er verschillende tickets te koop. Ik bezocht ooit de tentoonstelling ‘Crown Jewels’ met inderdaad de prachtige juwelen van het koningshuis. Boek hier een voordelige combi-ticket voor een bezoek aan de Tower en de tentoonstelling.

Tower Bridge, London - Map of Joy

Millenium Bridge

Nieuw, modern, architectonisch hoogstandje. Deze brug is gelegen tussen Modern Tate en de St. Pauls Cathedral. Vooral het uitzicht op de kathedraal is vanaf deze plek bijzonder mooi.

Goedkoop reizen naar Londen

Met de auto, trein of het vliegtuig.. Je kunt er ook voor kiezen om met de bus goedkoop naar Londen te gaan. Flixbus is een goeie als je voordelig van A naar B wilt en ook nog eens op een comfortabele manier. Je hebt al tickets vanaf € 5! De Flixbus heeft wifi en een toilet aan boord en je zit op een comfortabele stoel. Naar Londen doe je er ongeveer 16 uur over, vanaf Amsterdam Centraal, Amsterdam Bijlmer of Schiphol. Je komt in Londen aan op Victoria Station, vanaf daar pak je zo de metro of een andere bus naar je hotel.

Liever vliegen naar Londen? Je doet er maar 45 minuten over. Klik hier voor aanbiedingen van easyJet naar Londen en hier voor aanbiedingen van KLM naar Londen. Lees het artikel: Alles wat je wilt weten over een stedentrip Londen in deze uitgebreide stedentrip gids. Hierin staat meer informatie over welk vliegveld voor jou de beste optie is en hoe je naar de stad kunt reizen.

Lees ook:
10x bijzondere en betaalbare accommodaties in Londen
5x markten op zondag in Shoreditch
Bezoek de Sky Garden in Londen
5x de leukste wijken in Londen

Juist op zoek naar minder bekende dingen om te doen in Londen? Travelblogger Henriette schreef dit artikel met aparte dingen doen in Londen tips.

15x bezienswaardigheden en dingen om te doen in Londen - Map of Joy

4 thoughts on “15x bezienswaardigheden en dingen om te doen in Londen”

  1. Fijne tips! Ik was in 2000 voor ‘t eerst én laatst in Londen, dus ik wil nu echt graag eens terug om de gave stad te (her)ontdekken. Ik ga jouw blog opslaan!

  2. Wat leuk om jou blog te lezen. In november voor het eerst naar Londen. Maar wij komen er niet uit welk vervoers kaart wij zullen nemen. 48 uur pas met hop on -hop off bus of een Oyster card. Mag ik advies vragen?
    Mijn dank alvast hier voor. Gr.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *