Home Amerika 4x bezienswaardigheden in de staat Idaho in Amerika

4x bezienswaardigheden in de staat Idaho in Amerika

by Nathalie
4 comments

De staat Idaho in Amerika is nog niet zo bekend en juist dat maakt het tot een bestemming om te ontdekken. Je kunt er tijdens een roadtrip genieten van waanzinnig mooie natuur. Wat dacht je van de hoogste zandduinen en watervallen hoger dan de Niagara Falls? In dit artikel 4x bezienswaardigheden in de staat Idaho in Amerika.

Op zoek naar een voordelige accommodatie in Idaho? Klik hier.

Waarom Idaho?

Ben je net als ik gek op bijzondere natuur en mooie roadtrip mogelijkheden? Idaho biedt het. Het ligt tussen de staten Oregon, Wyoming, Washington en Montana. Je zou het dus kunnen combineren met een roadtrip door één van deze staten. Het staat hoog op mijn reiswensenlijstje vanwege de onderstaande vier bezienswaardigheden in Idaho. Stuk voor stuk dingen om te doen die dit stukje Amerika enorm bijzonder maken.

Auto huren voor je reis door Idaho? Boek van tevoren bij Sunny Cars (dit is altijd all-inclusive, dus inclusief verzekeringen!). Lees dit artikel als je alles wilt weten over auto huren in het buitenland.

De Shoshone Falls

Het is een misvatting dat de Niagara Falls in Canada de hoogste waterval van Noord-Amerika is. De hoogste waterval van Noord-Amerika vind je namelijk in Idaho! De Shoshone Falls (vernoemd naar een Indianenstam) wordt daarom ook wel de “Niagara of the West” genoemd. De waterval is 65 meter hoog en dat is 14 meter hoger dan de Niagara Falls. Vanaf een uitzichtpunt heb je een spectaculair uitzicht op de waterval en de Snake River.

Shoshone Falls, Idaho, Amerika

De Hells Canyon

Iedereen kent de Grand Canyon, al is het maar van naam. Ik bezocht de Grand Canyon alweer een behoorlijk tijdje geleden en kan me herinneren hoe ongelooflijk indrukwekkend het was. Niet te bevatten zó mooi en groot. Maar wist jij dat de Grand Canyon niet de grootste kloof van Noord-Amerika is? De Hells Canyon in Idaho is hoger!

De Hells Canyon heeft een 2400 meter diepe kloof, ontstaan door de krachtige invloed van de Snake River die de oorspronkelijke rotsformatie in tweeën splitste. Net als bij de Grand Canyon kun je ook hier op verschillende manieren genieten van de kloof. Wat dacht je van een wandeling of een kanotocht?

Hells Canyon, Idaho, Amerika

Dark Sky Reserve

Sterren kijken op de meest donkere plekken op aarde, ik ben er gek op. USA Today heeft een lijst samengesteld met de tien beste plekken in Amerika om sterren te kijken. Op de lijst pronkt het in Idaho gelegen skigebied Sun Valley en het nabijgelegen stadje Ketchum.

Sun Valley en Ketchum zijn gelegen in het eerste “Dark Sky Reserve” in Amerika. Wereldwijd zijn er maar twaalf van dit soort reservaten te vinden. Door lichtvervuiling wordt het steeds moeilijker om sterren, laat staan de Melkweg te zien. Momenteel is deze niet zichtbaar voor meer dan een derde van de wereldbevolking, maar in Idaho zit je als sterrenfanaat helemaal goed.

Bruneau Dunes State Park

Zin in een stoere activiteit op een bijzondere plek? Ga naar het Bruneau Dunes State Park, gelegen ten zuiden van Idaho. Hier vind je de hoogste zandduin van Noord-Amerika! De zandduin is 143 meter hoog. Niet alleen een lust voor het oog, maar je kunt hier ook op een leuke manier de duinen ervaren. Het is een onvergetelijke ervaring om met een sandboard of slee van de duin af te racen.

Bruneau Dunes State Park, Idaho, Amerika

Lees ook deze artikelen over West-Amerika:
10x dingen om te doen en te zien in San Francisco
4x niet te missen natuur in West-Amerika
Doen tijdens een stedentrip Las Vegas
Doen in West-Amerika: bezoek Bryce Canyon
Roadtrip Canada en Amerika [reisverslag]
5x bijzondere bezienswaardigheden langs de Highway 1 [roadtrip route]

Voor meer informatie over Idaho: www.visitidaho.org

4 comments

chucky1012 02/06/2018 - 17:09

Wauw…
Zo mooi.
Heb jij tips hoe ik het beste opzoek kan gaan naar een goedkope summerholiday
in Spanje?
Dank je…

Xoxo

Reply
Nathalie 04/06/2018 - 17:37

Hi! Misschien heb je iets aan dit artikel? https://www.mapofjoy.nl/hoe-goedkoop-reizen-zoeken-boeken/ Zo zoek en boek ik namelijk altijd mijn goedkope reizen. Ik kan je trouwens Sevilla erg aanraden. Ik heb er veel over geschreven, kijk maar even of je het leuk vindt :)

Reply
ilse 09/10/2019 - 10:55

Wat een overweldigende natuur en schoonheid in dit fantastische en redelijk onbekende gebied in de Verenigde Staten. Dank je wel voor dit mooie artikel.

Reply
Nathalie 09/10/2019 - 12:28

Wat leuk om te horen Ilse, dankje.

Reply

Laat een reactie achter