Home Amerika 4x niet te missen natuur in West-Amerika

4x niet te missen natuur in West-Amerika

door Nathalie
3 comments

Een rondreis door het westen van Amerika is een onvergetelijke ervaring. Vooral de natuur maakt diepe indruk. Maar West-Amerika is groot, mega groot en dus is het raadzaam om van tevoren te beslissen waar je absoluut heen wilt. In dit artikel deel ik mijn 4 grootste aanraders die je gezien moet hebben.

west-amerika natuur die je moet zien


De vier sterren geven aan waar de genoemde natuurplekken zich bevinden.

Bryce Canyon

Ik begin met mijn favoriet: Bryce Canyon. Dit nationale park is gelegen in het zuidwesten van de staat Utah. Alles aan deze plek is betoverend. Iedereen die mij vraagt wat je absoluut gezien moet hebben in West-Amerika druk ik op het hart dat ze Bryce Canyon niet mogen overslaan en achteraf zijn ze het vaak volmondig met mij eens. Het ziet er buitenaards uit en terwijl je erdoorheen wandelt blijf je je verbazen over de bizarre schoonheid ervan.

Het bestaat uit een aaneenschakeling van oranjekleurige, geologische rotsformaties in allerlei gedaanten. Deze rare rotsen worden ook wel hoodoos genoemd. Deze hoodoos ontstaan doordat het op deze plek vaak vriest en dooit (ik was er toen het een paar graden vroor, terwijl ik later die dag in Las Vegas was met 35 graden!), waardoor de kalk- en zandsteenformaties langzaam worden geërodeerd.

Lees hier een reisverslag over Las Vegas.

Bryce Canyon, West-USA - Map of Joy
Bryce Canyon, West-USA - Map of Joy
Bryce Canyon, West-USA - Map of Joy
Bryce Canyon, West-USA - Map of Joy

Grand Canyon

Wie kent de Grand Canyon niet? Het is een wereldberoemde plek en niet zonder reden. Immens groot en daardoor moeilijk te bevatten als je het met eigen ogen ziet. Ik had heel erg het gevoel alsof ik naar een groot schildersdoek keek toen ik het vanaf de zogenaamde South Rim bewonderde. De diepte en de vele kleuren van het gesteente laten je met open mond staren. Momenteel is de canyon ongeveer 435 kilometer lang en kun je er doorheen wandelen, kanoën, paardrijden etc. Kijk op de site van het nationale park voor de lijst activiteiten.

Het is gelegen in het noorden van de staat Arizona en te bereiken via de North en de South Rim. Laatstgenoemde is praktischer, doordat je er meer faciliteiten vindt, maar ze zijn beide even bijzonder. Ik was er eind van de middag en bleef tot zonsondergang. Dit leverde een prachtig kleurenspel op en het was minder druk dan overdag.

Grand Canyon, West-USA - Map of Joy
Grand Canyon, West-USA - Map of Joy
Grand Canyon, West-USA - Map of Joy
Grand Canyon, West-USA - Map of Joy

Yosemite National Park

Ook deze plek, in de staat Californië, heeft mijn hart gestolen. Je vindt hier allerlei natuurschoon in één park waar ik zielsgelukkig van word. Als je net als ik houd van prachtige bossen, meren, bergen, watervallen, gletsjers en giga grote bomen (sequoia’s) dan is Yosemite echt een must visit. Elk seizoen heeft zijn charme, maar de herfst is hier het allermooist. Ik had het geluk om de park rangers aan het werk te zien. Ze steken af en toe enkele sequoia’s deels in brand om het bos te beschermen tegen grote bosbranden. Het maakt de bomen als het ware een beetje immuun voor snel in vlam kunnen vatten.

Je kunt hier in alle stilte genieten van wat je ziet of juist lekker actief zijn. Pas wel op voor beren (als je gaat picknicken), want die komen hier veel voor en zijn helaas niet zo mensenschuw meer. Het gehele gebied heeft een oppervlakte van maar liefst 3000 km2, dus het loont de moeite om hier een paar dagen te verblijven om al het moois in je op te nemen. Bijzonder: Yosemite staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO! Lees hier meer over Yosemite NP.

Yosemite NP, West-USA - Map of Joy
Yosemite NP, West-USA - Map of Joy
Yosemite NP, West-USA - Map of Joy
Yosemite NP, West-USA - Map of Joy

Monument Valley

Uniek en waanzinnig mooi. Monument Valley is de plek waar ik mij even een indiaan waande. Geheel één met de natuur, met een oorverdovende stilte en oogsnoep waar geen einde aan leek te komen.

Het is gelegen waar de staten Utah, Arizona, Colorado en New Mexico bij elkaar komen en onderdeel van het Monument Valley Navajo Tribal Park van de Navajo-indianen die hier nog steeds wonen. Wat deze plek zo bijzonder maakt zijn de vele rotsformaties van zand- en siltsteen. Sommige exemplaren zijn wel 300 meter hoog en hebben leuke bijnamen gekregen van de Navajo-indianen, zoals de Uil en Olifantenkop. Als je goed kijkt zie je de gelijkenis echt. Alle rotsformaties zijn intens oranje van kleur, wat komt door het hoge ijzergehalte in de bodem.

Monument Valley, West-USA - Map of Joy
Monument Valley, West-USA - Map of Joy
Monument Valley, West-USA - Map of Joy
Monument Valley, West-USA - Map of Joy

Handig om te weten

Je kunt een reis door West-Amerika, waarbij je deze natuur wilt bewonderen, het beste starten in Las Vegas of Los Angeles. Wat steden betreft begon ik mijn route in Los Angeles en ging via Phoenix naar Las Vegas, San Francisco en langs de kust weer terug naar Los Angeles. Inclusief bezoek aan bovenstaande natuur (en nog andere parken en vele leuke dorpjes) ben ik twee weken onderweg geweest. De wegen zijn heel goed te rijden met een simpele huurauto, maar ook met een camper. Accommodaties in West-Amerika boek je snel en makkelijk van tevoren of onderweg online.

Voor reizen naar Amerika heb je een ESTA, oftewel een ‘reistoestemming’ nodig. Je kunt dit snel en makkelijk thuis aanvragen op esta-aanvragen.nl. Voor een ESTA USA bedragen de kosten € 27,50 per persoon. Vraag het ESTA USA minimaal 72 uur voor aanvang van de reis aan. Doorgaans wordt binnen enkele uren een reistoestemming toegekend.

Lees ook deze artikelen over West-Amerika:
4x bezienswaardigheden in de staat Idaho in Amerika
10x dingen om te doen en te zien in San Francisco
Doen tijdens een stedentrip Las Vegas
Doen in West-Amerika: bezoek Bryce Canyon
5x bijzondere bezienswaardigheden langs de Highway 1 [roadtrip route]

Nog meer reisinformatie en -inspiratie voor reizen over roadtrippen door West-Amerika? Zie deze westkust Amerika roadtrip route van travelblogger Milou.

In samenwerking met eVisa.

3 comments

Co | Op reis met Co 14/03/2017 - 08:43

Wat een heerlijke blog! Ik ben afgelopen zomer ook in dit deel van de Verenigde Staten geweest en keek mijn ogen uit. Nu ik je foto’s zie wil ik heel graag terug! Mijn favorieten waren misschien wel Joshua Tree National Park en Capitol Reef National Park, ook prachtig, maar een stuk minder toeristisch.

Reply
Nathalie 14/03/2017 - 09:02

Fantastisch! Die 2 heb ik nu juist nog niet gezien. Ik ga zeker nog een keer (of vaker) terug. Afgelopen jaar naar Yellowstone geweest, nu weer sparen voor een vervolg :)

Reply
Narelle | wegvanhetnoorden.nl 14/03/2017 - 18:09

Heerlijk om door jou even terug te zijn in Amerika :) Ik vond onze reis door het westen ook een onvergetelijke ervaring en denk er nog vaak aan terug! Mooi lijstje :D Ik vond naast deze 4 Death Valley ook echt een hoogtepunt!

Reply

Laat een reactie achter