Home Engeland Reizen naar Groot-Brittannië per boot? Kies voor 5G op de Noordzee

Reizen naar Groot-Brittannië per boot? Kies voor 5G op de Noordzee

by Nathalie
0 Reacties

Met de boot de oversteek maken naar Engeland om in Groot-Brittannië vakantie te vieren? Het is een fijne manier van reizen, maar helaas had je op de Noordzee nog geen snel internetbereik. Daar is gelukkig verandering ingekomen, want T-Mobile gaat ook op de Noordzee snelle 5G-verbindingen aanbieden! Ontdek er meer over in dit artikel en leer meer over hoe je met de boot naar Engeland kunt varen.

5G op de Noordzee

T-Mobile biedt als eerste Nederlandse provider het 5G-netwerk op de Noordzee. Een slimme zet, want de Noordzee is het drukste en meest bevaren gebied op zee. 5G is de opvolger van 4G. Het 5G-netwerk met landelijke dekking biedt je in de toekomst ongekende snelheden, eindeloze mogelijkheden en een nóg betere netwerkervaring.

Het 5G-netwerk gaat je leven makkelijker, leuker en veiliger maken. En dat dus ook op de boot naar Groot-Brittannië! Zo kun je terwijl je de oversteek maakt je favoriete series kijken, je avonturen delen op social media en je online inlezen op je reis. De tijd vliegt daardoor zó voorbij. Hieronder alvast wat tips over mogelijke vaarroutes vanuit Nederland naar Engeland. Welke kies jij?

Met de boot naar Engeland

In Nederland kan dat vanuit IJmuiden, Rotterdam en Hoek van Holland. Het ligt eraan waar je in Engeland naartoe wilt. Wil je naar het hoge noorden of zelfs Schotland, dan is de boot naar IJmuiden de beste optie, want die brengt je naar Newcastle. Wil je ongeveer halverwege uitkomen dan is Rotterdam een goeie keus, want dan ga je naar Hull. Liever naar de zuidwestkust van Engeland of doorrijden naar Wales? Vertrek dan vanaf Hoek van Holland naar Harwich.

Met de boot van IJmuiden naar Newcastle

Elke dag kun je met DFDS Seaways van IJmuiden naar Newcastle varen. Ook ideaal als je naar Schotland wilt rijden met je eigen auto, want Newcastle ligt in het hoge noorden van Engeland. Je vertrekt aan het einde van de middag en komt de volgende ochtend aan. Je doet er ongeveer 16 uur over.

Met de boot van Rotterdam naar Hull

Vanuit Rotterdam kun je dagelijks met de boot naar Hull met P&O Ferries. Ook dit is een vaartocht waarbij je op de boot overnacht. Je vertrekt in de avond en komt de volgende ochtend aan. Je doet er ongeveer 10 uur over.

Met de boot van Hoek van Holland naar Harwich

Ook vanuit Hoek van Holland kun je dagelijks met de boot naar Engeland varen. Vanaf hier ga naar Harwich aan de zuidwestkust van Engeland, ten zuidoosten van Londen. Je vaart met Stena Line en kunt overdag of ‘s nachts de boot nemen. Overdag duurt de reis 6.5 uur. De nachtboot (met verblijf in een hut) doet er 9.5 uur over.

Met de auto naar Engeland per boot vanuit België

Liever vanuit België met de auto naar Engeland? Je pakt de boot in Zeebrugge en vaart naar Hull met P&O Ferries. De ferryterminal ligt op ongeveer 15 kilometer van Brugge. Woon je in het zuiden van Nederland dan kan dit een goeie optie zijn om geld te besparen op de overtocht.

Met de auto naar Engeland per boot vanuit Frankrijk

Ook vanuit Frankrijk kun je met de auto naar Engeland. Je hebt twee opties: Calais en Duinkerken. Beide varen naar Dover. Het ideale aankomstpunt als je vakantie wilt vieren in het zuiden van Engeland, zoals de regio Cornwall.

Wil je meer weten over reizen per boot naar Groot-Brittannië? Lees dan ook het artikel: Met de auto naar Engeland: alles wat je wilt weten

Wil je reisinspiratie over Groot-Brittannië opdoen? Klik hier voor alle artikelen over Groot-Brittannië. 

Disclaimer: af en toe maak ik gebruik van affiliate links of gesponsorde links/artikelen. Het aanklikken hiervan kost jou niks, maar maakt het voor mij mogelijk om Map of Joy te laten groeien en jou van reisinspiratie te kunnen blijven voorzien.

Laat een reactie achter