Home natuur 5x de mooiste wandelroutes op Canarisch eiland La Palma

5x de mooiste wandelroutes op Canarisch eiland La Palma

door: Nathalie
Gepubliceerd: Updated:

Het Spaanse Canarische eiland La Palma wandelend verkennen. Langs de kust, door laurierbossen, op vulkanische hellingen of langs immense ravijnen in het noorden van het eiland. En dat met een heerlijke gemiddelde temperatuur van 23 graden; het hele jaar door. Door het bergachtige landschap en de hoogteverschillen wandel je door vier seizoenen. Of je nu houdt van een korte wandeling of een stevige meerdaagse hike, op La Palma vind je voor ieder wat wils. Hier 5x de mooiste wandelroutes op Canarisch eiland La Palma.

Lees ook: Waarom een vakantie op La Palma fantastisch is

De kleurrijke Vulkanenroute

La Palma staat bekend om de vulkanen en kenmerkende zwarte zandstranden. Als je houdt van vulkanen dan is het wandelen van de Vulkanenroute op La Palma een echte must. De beste tijd om deze wandelroute op La Palma te lopen is het begin van de zomer. Dan staat namelijk het klaverblad (Lotus hillebrandii) volop in bloei en kleurt het landschap fel geel. Een feest voor het oog in combinatie met de groene Canarische pijnbomen en het zwarte vulkanische landschap. Ook hier kun je rekenen op adembenemende vergezichten en ruwe, dramatische landschappen. De totale afstand bedraagt 18 kilometer en je doet er ongeveer 5 uur over.

5x de mooiste wandelroutes op La Palma - Map of Joy


Foto credit: P. Fernández – Visit La Palma

De Rim Route door de bergen

Zoek het hogerop en loop De Rim Route door het hoogste gedeelte van La Palma, rond de ‘rim’ van het Nationaal Park. Absoluut één van de mooiste wandelroutes op Canarisch eiland La Palma. Lopend van Roque de los Muchachos tot aan de Refugio del Pilar Leisure Area (El Paso) word je op de meest prachtige uitzichten getrakteerd, over beide zijden van het eiland. De totale afstand is 35 kilometer en de gehele tocht duurt ongeveer 10 uur. De route leidt onder andere langs de tagador (ontmoetingsplek uit vroegere tijden) en bijzonder gevormde pijnbomen.

Wandelaars en hikers die kiezen voor dit uitdagende pad, kunnen rekenen op verschillende weersomstandigheden: door het bergachtige landschap komt er regelmatig sneeuw, mist en sterke wind voor. De Rim Route is het tweede gedeelte van het langeafstandspad GR13, die over het gehele eiland loopt. Waanzinnig mooi!

La Palma met een huurauto verkennen? Kies voor Sunny Cars. Hier huur je altijd all-inclusive, dus automatisch inclusief verzekeringen, wat een zorgeloos gevoel geeft. Ook EasyTerra Autohuur is een fijne partij om een auto bij te huren. EasyTerra Autohuur is een onafhankelijke prijsvergelijker. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in hun systeem vergeleken, zodat je als consument altijd tegen een gunstig tarief jouw huurauto bij hen kunt boeken.

5x de mooiste wandelroutes op La Palma  - Map of Joy


Foto credit: D. Martín Brito – Visit La Palma

De Tricias-Buracas route met drakenbloedbomen

Wil je een bijzonder stukje natuur zien dat je niet snel ergens anders ziet? Wandel dan de Tricias-Buracas route die leidt naar de bijzondere Buracas drakenbloedbomen. Als een soort grote paraplu’s torenen ze boven het landschap uit. De route loopt ook langs fotogenieke huisjes. Daal af in de richting van de grotten van Buracas. Hier kun je petrogliefen (eeuwenoude tekeningen) van de oorspronkelijke bewoners ontdekken. De totale afstand bedraagt 6 kilometer en je doet er ongeveer 2 uur over.

Lees ook: Welk eiland van de Canarische eilanden moet je kiezen [+ te doen tips]

5x de mooiste wandelroutes op La Palma - Map of Joy


Foto credit: S. Santos – Visit La Palma

De La Zarza-Cruz del Gallo route door laurierbossen

Als je de La Zarza-Cruz del Gallo route loopt zie je weer een heel andere kant van het eiland. De natuur hier is ontzettend gevarieerd en dit is één van mooiste wandelroutes op Canarisch eiland La Palma waabij je dat kunt zien. Bovendien is dit één van de makkelijke wandelingen op La Palma.

Deze wandeltocht leidt dwars door de allermooiste laurierbossen van het eiland. Caldera del Agua en La Zarza zijn twee indrukwekkende locaties die je onderweg tegenkomt. Ondanks dat deze route door vele avonturiers bewandeld wordt, overheerst er een gevoel van stilte. Je hoort er alleen kabbelend water, wind die door de takken waait en fluitende vogels. De totale afstand bedraagt 7,5 kilometer en je doet er ongeveer 4 uur over.

5x de mooiste wandelroutes op La Palma - Map of Joy


Foto credit: D. Dahncke – Visit La Palma

La Caldera wandel- en hike route

De La Caldera wandel- en hike route [PR LP 13] is een semi-zware route die je naar het hart van het Nationaal Park en uiteindelijk naar het Angustias Ravijn brengt. De wandeling is 16 kilometer lang, maar zeer de moeite waard. Je ziet een reusachtige erosiekrater van 10 kilometer doorsnee. Onderweg kun je afkoelen onder een waterval of in één van de natuurlijke poelen.

De route begint en eindigt in Llanos de Aridane. Een beschrijving en plattegrond van de La Caldera wandel- en hike route is te vinden op de website www.senderosdelapalma.com. Het meest populaire gedeelte van de route is het stuk van Mirador de Los Brecitos naar de parkeerplaats bij La Viña. Vanaf het startpunt Los Brecitos duurt de hike naar het Nationaal Park ongeveer 1,5 uur. Na een frisse duik in het koude stromende water vlakbij de lokale camping, kun je er al afdalend weer 4 uur tegenaan om vervolgens terug te keren bij La Viña.

5x de mooiste wandelroutes op La Palma - Map of Joy


Foto credit: Eisenschink – Visit La Palma

Over La Palma

La Palma is het meest noordwestelijk gelegen eiland van de zeven Canarische eilanden. Het is een bijzondere vakantiebestemming door zijn veelzijdige en adembenemende natuur en het ongerepte vulkaanlandschap. Het eiland is een paradijs voor wandelaars en avonturiers die er graag op uit trekken. Ook voor reizigers die op zoek zijn naar rust, is het eiland een aanrader: massatoerisme is er nog niet doorgedrongen. Voor meer informatie over La Palma zie: visitlapalma.es.

Lees ook:
10x food hotspots Ibiza
10x leuke en betaalbare accommodaties op Ibiza
12x bijzondere en betaalbare accommodaties in Barcelona
12x leuke accommodaties op Formentera

Dit vind je misschien ook leuk

2 comments

Bianca 04/09/2018 - 06:39

Wat leuk om nu net deze blog van jou te lezen. Ik heb net een weekje geboekt om naar La Palma te gaan in december. Heel veel zin in!

Reply
Nathalie 08/09/2018 - 09:34

Dank voor je leuke reactie, heel veel plezier!

Reply

Laat een reactie achter

©2024 Map of Joy – All Rights Reserved.