Home Europa stedentrips 5x doen in Istanbul

5x doen in Istanbul

by Nathalie
2 comments

Een stedentrip naar Istanbul is een reisje als geen ander in Europa. Het vroegere Constantinopel spreekt anno nu nog steeds tot de verbeelding. Modern westers en magisch authentiek tegelijk; een waar openluchtmuseum met oogstrelende monumenten, moskeeën en gezellige straatjes. In dit artikel deel ik 5x doen in Istanbul.

Verdwaal in de bazaar

De Grand Bazaar is een must visit, omdat het een zintuiglijk feestje is. Terwijl je door het doolhof aan smalle steegjes struint ruik je specerijen, zie je allerlei kleuren, hoor je marktkooplui hun waar aanbieden en proef je allerlei Turkse lekkernijen. Het heeft geen zin om van tevoren te plannen wat je in deze bazaar wilt bezoeken. Je verdwaalt waarschijnlijk toch en dat is juist het leukste wat je hier kunt doen, want het verrassingseffect maakt de reispret groter.

5x doen in Istanbul

Ontdek de Aziatische kant

Veel toeristen blijven in het Europese gedeelte van de stad, maar dat is zonde. Aan de overkant van de Bosporus stap je een heel andere wereld in, want de wijk Kadiköy is nog steeds Aziatisch. Buiten dat het er heel anders (maar niet minder mooi) uitziet is het er ook nog eens veel rustiger én vind je er hippe, creatieve ondernemers met bijzondere winkels en fijne terrasjes.

5x doen in Istanbul

Maak een boottocht

Met een lengte van 32 km is de Bosporus een flinke zeestraat te noemen. Hij loopt dwars door de stad naar de Zwarte Zee en de Zee van Marmara. Het is heerlijk om een boottocht over de Bosporus te maken (helemaal op een hete dag) en de stad vanaf het water te bewonderen.

5x doen in Istanbul

Bezoek een moskee

Er zijn ontelbaar veel moskeeën in de stad en de ene is nog mooier dan de andere. Wereldberoemd is de Blauwe Moskee. Niet zo gek, want het is echt een juweel om te zien. Vooral het rijkversierde plafond is adembenemend.

5x doen in Istanbul

Oase van rust

Even weg uit de hectiek van de stad en een dagje op en top genieten van het strand? Boek een boottrip naar de Prinseneilanden. Een groep van negen eilanden in de Zee van Marmara, op slechts 20 kilometer van Istanbul. Het grootste eiland van de negen is Büyükada, vooral bekend om de prachtige zandstranden.

Georganiseerde, voordelige excursies

Wil je de beste attracties van Istanbul (en omstreken) beleven op een voordelige, georganiseerde manier? Klik hier. Bij Get Your Guide kun je voordelige boottochten, entree tickets, wandelingen met een gids en meer boeken.

Zoek je een voordelige, leuke accommodatie in Istanbul? Klik hier voor aanbiedingen.

Lees ook:
4x vakantietips Turkije aan de Egeïsche Zuidkust
Reisdroom: ballonvaart in Cappadocië, Turkije
5x doen in Kaleiçi in Antalya, Turkije

2 comments

Mandy 25/06/2015 - 08:33

Wil het allemaal doen! Hopelijk gaat de geldboom snel groeien want er is zoveel moois te zien op de wereld!

Reply
We Are Travellers 02/07/2015 - 08:02

Leuk stukje! Ik vond de Aziatische kant inderdaad ook leuk om even te bezoeken, rustig was drinken daar aan het water :) heel relaxed!

Reply

Laat een reactie achter