Home Engeland 5x doen in Newcastle [dit wil je niet missen!]

5x doen in Newcastle [dit wil je niet missen!]

geschreven door Nathalie
4 comments

Van Engeland kan ik geen genoeg krijgen. Toen ik járen geleden een kort stedentripje naar een Engelse stad wilde maken twijfelde ik geen minuut toen ik een advertentie van DFDS Seaways voorbij zag komen om een minicruise naar Newcastle te boeken. Voor een klein prijsje met de boot van IJmuiden naar Newcastle voor drie dagen. Ook nu nog steeds een dikke aanrader.

Klik hier voor aanbiedingen van DFDS Seaways.

We vertrokken ’s avonds (je reist dus ’s nachts) arriveert vroeg in de ochtend en gaat ’s avonds weer aan boord naar huis. Je kunt je terugtrekken in je ‘boothut’ (heel basic, maar echt prima) of van alles doen op het schip. Ik kan me herinneren dat wij toen uit eten zijn geweest en naar de bioscoop zijn gegaan, maar er is nog veel meer te doen. Je komt bijna tijd te kort. Door dit alles bij elkaar is het echt een minivakantie. En dan Newcastle zelf nog. Het is een korte trip, maar je kunt binnen een dag echt veel van de stad zien. Hier mijn tips.

Doen in Newcastle

Shoppen! In Newcastle kun je énorm goed shoppen bij MetroCentre. Een gigantische shopping mall (met 330 shops, bioscoop, pretpark) buiten het centrum die je makkelijk met de metro kunt bereiken. In het centrum zit ook een mall, namelijk Eldon Square (140 shops) en je hebt de Kalverstraat van Newcastle: Northumberland Street.

Doordat je met de boot aankomt kun je hem niet missen: de Millenium Bridge. Een  wandeling langs rivier Tyne is zeker de moeite waard, omdat het een goed beeld geeft van al het mooie wat de stad te bieden heeft. Bijzonder: de brug lijkt op een oog en opent en sluit als een ooglid om schepen door te laten.

Hou je van markten? Ga dan zeker naar de eeuwenoude Grainger Market. Typisch Britse sfeer met allerlei kraampjes waar je echt van alles kunt kopen. Sla ook de markt op de Quayside niet over. Elke zondag vind je hier een langgerekte markt met allerlei toffe foodstalletjes.

De markt loopt vanaf de Tyne Bridge tot aan de Millenium Bridge. Nog een foodietip: het zeecontainerdorp aan de Gatesheadkant onder de Tyne Bridge. Allemaal zeecontainers die zijn omgebouwd tot foodtrcuks, bierbrouwerijen etc. Supertof!

Je ontkomt er niet aan: Grey’s Monument. Het ligt namelijk middenin de stad en iedere plek leidt er naar terug. Eerbetoon aan Earl Grey, de voormalige prime minister van Groot-Brittannië (en ja, de thee is ook naar hem vernoemd).

Ik heb iets met Chinatowns. Waar ter wereld je ook komt, er is er altijd wel één te vinden en ik hou ervan! Op Stowell Street vind je het Chinatown van Newcastle. Met enorme arcadeboog als begroeting en heel veel leuke winkeltjes en restaurants.

Lees hier alle artikelen over Engeland.

4 comments

Marlies 16/12/2013 - 10:14

Dit klinkt echt heel leuk. heb ff gekeken en vind het erg goedkoop. Dit ga ik in de lente doen denk ik met jouw leuke tips :)

Reply
chucky1012 16/12/2013 - 10:35

Wat leuk! Dit heb ik al een tijdje op mijn wishlist staan.
Ik welk seizoen was je er toen heen geweest?
Ooit was ik een keer naar Engeland geweest in november en was zwanger. Het stormde op de terugweg met de boot naar Hoek van Holland.
Ziek dat ik was en omdat ik in een flat woonde leek het alsof de flat van voor naar achteren schudde….. een wk was ik ziek geweest!
Deze reis maak ik het liefste in het voorjaar.;-)

Fijne dag

Xoxo

Reply
Mandy 16/12/2013 - 21:36

Wat leuk om te lezen!
Wellicht toch ook maar eens een tripje boeken! :)

Reply
Sandra van Bijsterveld 17/12/2013 - 06:42

Klinkt goed!

Reply

Laat een reactie achter

©2024 Map of Joy – All Rights Reserved.