Home stedentrips De allerleukste dingen om te doen in Wroclaw

De allerleukste dingen om te doen in Wroclaw

door Nathalie
3 comments

Zin in een stedentrip naar een vrij onbekende stad? Waar je heerlijk en goedkoop kunt eten, rond kunt lopen in mooie straatjes vol historie en moderne hotspots vindt? Het Poolse Wroclaw zal je absoluut niet teleurstellen. Hier 5x doen in Wroclaw.

Lekker eten en drinken in Wroclaw? Lees dit artikel met 8 food hotspots in Wroclaw.

Op zoek naar accommodatie in Wroclaw? Klik hier voor aanbiedingen.

rynek-wroclaw-map-of-joy

Rynek plein

De gekleurde huisjes met prachtige gevels op het grootste marktplein van de stad zijn een lust voor het oog. Ook vind je op Rynek een grote fontein van glaswerk en het gotische stadhuis (Ratusz). De hele dag door hangt er een gezellige sfeer en zitten de vele terrassen goed vol. Zien en gezien worden.

hotel-monopol-rooftopbar-wroclaw-map-of-joy

Hotel Monopol

De stad van grote hoogte bekijken? Ik tip het dakterras van Hotel Monopol. Plof neer in één van de lounge chairs en geniet van het uitzicht (en hopelijk de zon) terwijl je smult van het lekkers uit de keuken met ingrediënten uit eigen moestuin (die je ook op het dakterras ziet).

kabouters-wroclaw-map-of-joy

Kabouters spotten

Eh, wat? Geloof mij maar, er is in Wrolaw geen ontkomen aan. Verspreid door de stad zijn er meer dan 250 te vinden op de meest gekke plekken. Het aantal schommelt door diefstal en doordat er regelmatig één bij wordt gemaakt. De één hangt hoog in een lantaarnpaal en de ander zit verstopt onder een prullenbak. Het eerste beeld werd in 2001 geplaatst ter ere van de ludieke verzetsbeweging Oranje Alternatief (inderdaad Hollands), die de kabouter als symbool gebruikte. Je kunt een tour boeken als je ze echt allemaal wilt zien.

Lees ook: 12x leuke accommodaties in Krakau.

tumski-bridge-wroclaw-map-of-joy

Ostrów Tumski (Kathedraaleiland)

Dit stukje stad is iets rustiger en nog een tikkeltje mooier dan het stadscentrum. Het is het oudste gedeelte van de stad. Grote bezienswaardigheid is de felblauw gekleurde Tumski brug over de Odra rivier, die door verliefde stelletjes is volgehangen met slotjes. Het is (net als in Parijs) inmiddels verboden, maar stiekem blijven er slotjes bijkomen.

tumski-lanterns-wroclow-map-of-joy

Ontsteking van de lantaarns zien

Zorg ervoor dat je tijdens de zonsondergang in Ostrów Tumski bent, want dan kun je een bijzonder fenomeen bewonderen. Elke avond worden de 103 lantaarns die het wijkje verlichten ontstoken op traditionele wijze. Compleet in kostuum gaat een man alle lantaarns af met een gasaansteker. Bij zonsopkomst herhaalt het ritueel zich, maar dan dooft hij de lantaarns. Je waant je even terug in de tijd.

Je kunt vanaf Amsterdam vliegen naar Wroclaw met o.a. KLM. Klik hier voor aanbiedingen .

Lees ook: Wat te doen in Poznań: de leukste tips [kunst en cultuur] en De mooiste dorpen en steden in Polen [+ te doen tips]

3 comments

Sandra van Bijsterveld 29/09/2015 - 06:58

Lijkt me heel leuk! De kabouters ook voor kinderen. Kunnen ze lekker zoeken.

Reply
Marcella 04/10/2015 - 18:17

Het ontsteken van de lichtjes was echt te gek! Zo tof dat we dat net zagen!

Reply
Trudy Wehrmeijer 27/10/2015 - 20:32

Zoals al bij het andere bericht over Wroclaw opgemerkt: dit hebben we opgeslagen in de favorietenlijst onder ‘Polen’en kunnen we vast gebruiken bij de voorbereiding van een rondreis per camper door Polen.

Reply

Laat een reactie achter

©2023 Map of Joy – All Rights Reserved. Op deze website worden affiliate links gebruikt. Als je een aankoop doet kan het zijn dat Map of Joy daar een kleine commissie voor ontvangt.