Naast Manhattan is Williamsburg in Brooklyn al een tijdje de allerleukste plek van New York. Je vindt er creatieve ondernemers die buiten de box denken en zodoende verrassende plekken creëren. In dit artikel deel ik 5 hotspots waar je bijzonder leuk kunt eten en drinken tijdens je bezoek aan Williamsburg. Werelds smullen!

Leuke dingen doen in New York? Boek je tickets voordelig hier.

Restaurant Reynard

Restaurant Reynard is vernoemd naar het Nederlandse boek Vos Reynaerde. Dat de eigenaar een bijzondere band heeft met Nederland wordt extra duidelijk als je Dutch Pancakes op de menukaart ziet staan. Het heeft de uitstraling van een mooie brasserie in Parijs, maar dan gemixt met stoere elementen van het oude pand waar het zich in bevindt (samen met het Wythe Hotel waar je wel in zou willen wonen zó mooi). Van ontbijt tot diner een topper!
80 Wythe Ave

Restaurant Reynard, Williamsburg, New York - Map of JOy

Sea Wolf

Op de rand van Williamsburg naar Bushwick is het heel fijn toeven bij Sea Wolf, waar je lekkers van het land en de zee op de bord vindt. Surfplanken aan de muur, een terras vol street art en een bar vol leuke rariteiten. Je kijkt hier je ogen uit terwijl je tijdens Happy Hour geniet van verse oesters voor maar 1 dollar! Ook de cocktails die ter plekke worden geschud zijn niet te versmaden.
19 Wyckoff Ave

Sea Wolf, restaurant Williamsburg, New York - Map of Joy

Brasserie Witlof

Brasserie Witlof; een stukje België in Williamsburg in een voormalig, oud bankgebouw. De hele dag door kun je hier genieten van met liefde bereide gerechten zoals de Lobster Truffle Mac and cheese en Belgische speciaal biertjes.
292 Bedford Ave

Brasserie Witlof, restaurant Williamsburg, New York - Map of Joy

OTB Crafts Spirits & Kitchen

OTB Crafts Spirits & Kitchen is een mond vol, maar dan krijg je ook wat. Denk aan allerlei moderne, biologische, Thaise gerechtjes en heerlijke cocktails in een laagdrempelige, gezellige sfeer. Check de agenda op de site, want er worden vaak leuke events georganiseerd.
141 Broadway

OTB Crafts Spirits & Kitchen, restaurant Williamsburg, New York - Map of Joy

La Esquina

De buitenkant ziet eruit als een oldskool American diner, maar binnen heb je meer het gevoel dat je in Mexico zit. La Esquina is een plek waar lekker eten samenkomt met het bewonderen van moderne kunst en goeie live muziek. De grote tuin is in de zomer een plek voor lange, lome avonden. Genieten!
225 Wythe Ave

La Esquina, restaurant Williamsburg, New York - Map of Joy

Goed om te weten

Als je gaat reizen naar Amerika heb je een ESTA formulier nodig. Een ESTA formulier wordt ook wel reistoestemming genoemd. Na het verkrijgen van een ESTA formulier is deze 2 jaar geldig. Je kunt een ESTA formulier aanvragen via internet.

Je kunt vanaf Amsterdam vliegen naar New York met KLM. Klik hier voor aanbiedingen .

Lees ook:
5x bijzonder slapen in New York
5x hotspots in DUMBO, New York
10x favo hotspots in Williamsburg, Brooklyn, New York
Mijn 5 favoriete buurten in New York City
7x doen in december in New York

Koop hier het boek “Hallo! New York”, dat ik samen met 7 andere professionele New York-fans heb samengesteld en geschreven. Een reisgids dat een lust voor het oog is en bomvol tips staat van ons en locals. Denk aan thema wandelingen, inspiratie, de leukste must do’s, wat te doen in welke wijk, leukste hotspots en méér.

Hallo! New York
Hallo! New York
Ontdek NYC als een échte New Yorker
€18,50
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

5 cool food hot spots in Williamsburg, Brooklyn, New York - Map of Joy

Ken jij een leuke food hotspot in Williamsburg die hier niet bij staat? Deel het ajb in een comment!

Fotocredit: van de genoemde hotspots zelf, behalve Reynard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *