Home Nederland 5x favoriete strandtenten in Zandvoort

5x favoriete strandtenten in Zandvoort

by Nathalie
4 comments

Blote voetjes in het zand, neerploffen in een fijne loungechair, lekker eten en drinken en kijken naar de zee. Het is eindelijk zomer en ook in Nederland kun je daar op verschillende plekken volop van genieten. In dit artikel deel ik mijn 5 favoriete strandtenten in Zandvoort.

Mango beachbar

Cubaanse invloeden in overvloed. Mango is niet gewoon een strandtent, maar een Spaansachtig dorpje met verschillende paviljoens. Er staan olijf- en palmbomen, heerlijke loungestoelen en er heerst een ongedwongen sfeer.
Boulevard Barnaart 15

Ubuntu

Alsof je op Bali of Ibiza bent, terwijl de naam Zuid-Afrikaans is. Kortom; een wereldreisje aan de Noordzee. Oude schoolstoeltjes, houten banken, een schommel en meer fijns siert het interieur. Je kunt bij Ubuntu terecht voor ontbijt, lunch en diner. Tip: Friday Braaiday!
Boulevard Paulus Loot 1

ubuntu-zandvoort-map-of-joy

Vooges Strand

Bij Vooges Strand heb je heerlijk de ruimte. Bij mooi weer al open vanaf 9 uur. Ook erg fijn als het weer niet zo best is; de vele, hoge ramen zorgen voor een panoramisch uitzicht op zee en strand en er is een openhaard. De menukaart wisselt elke twee maanden. De chef-kok haalt inspiratie uit de mediterrane én Aziatische keuken.
Strandafgang Boulevard Paulus Loot 1A

vooges-strandtent-map-of-joy

Tijn Akersloot

Op een mooie dag kan het scoren van een plek lastig zijn, maar dan heb je ook wat. Bij Tijn is het het hele jaar door fijn. Zowel binnen als buiten is de styling om door een ringetje te halen. Modern, industrieel en natuurlijk. Kijk die mini dan! Aanrader: zet je tanden in een steenoven pizza. Voor de surfer is er special surf food, bijvoorbeeld Tyn’s beef burger.
Boulevard Paulus Loot 1B

tijn-akersloot-zandvoort-map-of-joy

Hippie Fish

Nieuwste aanwinst in Zandvoort is Hippie Fish (zusje van Ubuntu). Een strandpaviljoen waar je direct als je aan komt lopen wordt overspoeld door vakantiegeluk. Je kunt er de hele dag door bijzonder lekker eten en drinken omringd door een topinterieur in een hele fijne sfeer. Als voormalig woonbladredacteur is deze strandtent voor mij een woondroom. Het ‘ik wil alles hebben-gehalte’ is hoog. Het is het totaalplaatje van allerlei zorgvuldig gekozen items die het hem doet. Lees hier mijn artikel over Strandtent Hippie Fish.
Boulevard Paulus Loot 3

Hippie Fish, strandtent Zandvoort - Map of Joy

Fotografie Vooges: Vooges.

Wat is jouw favoriete Nederlandse strandtent?

4 comments

Andrea 01/07/2015 - 09:36

Leuk! /ik kom niet vaak op het strand in nederland, maar heb toevallig voor a.s. zondag bedjes gereserveerd bij een strandtent in Kijkduin. Laat het nu ook nog eens heerlijk weer worden. Can’t wait!

Reply
Nathalie 01/07/2015 - 10:01

Heel veel plezier!

Reply
Danielle 02/07/2015 - 13:48

Fijne tips, ik ben namelijk totaal niet bekend op dit gebied ;) Wel een keer bij O’neill strandtent in Zandvoort burgers gegeten, wat erg lekker!!

Reply
Nathalie 02/07/2015 - 15:08

Die ken ik nog niet, maar ga ik nu zeker proberen :)

Reply

Laat een reactie achter