Home PortugalLissabon Gratis leuke dingen doen in Lissabon? Zie deze tips

Gratis leuke dingen doen in Lissabon? Zie deze tips

geschreven door Nathalie
4 comments

Lissabon is niet alleen een heerlijke bestemming voor een stedentrip qua klimaat en cultuur het mag gerust ook een budgetbestemming genoemd worden. Niet alleen de prijzen voor eten/drinken en accommodatie vallen erg mee, je kunt er veel leuks doen voor nop! Hier mijn 5 tips om te doen waar géén prijskaartje aan hangt.

Leuke accommodatie boeken in Lissabon? Klik hier voor mijn 28x goedkoop en bijzonder slapen in Lissabon tips!

Miradouro de São Pedro de Alcântara

Een hele mond vol, maar dat mag ook wel voor wat je ervoor krijgt. Dit park is hoog gelegen (de wandeling ernaartoe is ook leuk) en geeft als beloning voor je klim een geweldig uitzicht over de stad. Het park zelf is ook mooi. Er is een fontein, er staan bankjes waar je fijn op kunt zitten, er wordt vaak live muziek gespeeld en locals laten er hun trouwe viervoeters uit.

Miradouro de São Pedro de Alcântara, Lisbon, park with great view - Map of Joy
Miradouro de São Pedro de Alcântara, Lisbon, park with great view - Map of Joy
 

LX Factory

Ik schreef er eerder al dit artikel over. Een groot terrein vol oude textielfabrieken is hier nieuw leven ingeblazen. Creatieve ondernemers hebben zich hier gevestigd en verkopen allerlei moois, maken meubels in werkplaatsen, houden exposities in galerieën, hebben fijne koffietentjes geopend enzovoorts.

Ooit de werkplaats van een uitvinder in een boekenwinkel gezien? Hier kan het. Het is echt een feestje om over dit terrein te struinen. Op zaterdag is er vanaf 11 uur een vlooienmarkt die ook leuk is om mee te pakken.

LX Factory, Lisbon, hot spot - Map of Joy
LX Factory, Lisbon, hot spot - Map of Joy

Wandelen door Alfama

De oudste buurt van de stad heet Alfama en als je een kijkje wilt nemen in het echte Portugese leven dan moet je hier ronddwalen door de wirwar aan straatjes. Je komt ogen te kort, want de vele oude pandjes zijn vaak prachtig versierd met Portugese tegels.

Terwijl je trappetjes op en af loopt zie je het straatleven aan je voorbijtrekken. Een oma schuifelt naar de groenteman, een moeder hangt de was aan de lijnen bij het raam, een groepje mannen speelt backgammon op straat, kinderen voetballen. Fantastisch!

Lees ook: De leukste dagtrips vanuit Lissabon

Alfama, Lisbon - Map of Joy
Alfama, Lisbon - Map of Joy

Rua Nova do Carvalho, de roze straat

Heb je ooit een straat in het echt gezien in zuurstokroze? Ga naar Rua Nova do Carvalho en je begint spontaan te huppelen. Hoe kun je nu niet vrolijk worden van een straat die je nog het meest doet denken aan de Wizard of OZ?

Deze straat is roze, omdat dit het Redlight District van de stad wordt genoemd. Overdag is daar niets van te zien, dus wandel gerust (met je kids) op een roze wolk.

Rua Nova do Carvalho "The Pink Street", Lisbon - Map of Joy
Rua Nova do Carvalho "The Pink Street", Lisbon - Map of Joy

Bezoek een rooftop bar

Tijdens mijn ontdekkingstocht naar hotspots in Lissabon kwam ik twee geweldige rooftop bars tegen die ook nog eens een uitzicht bieden waar je U tegen zegt. De eerste is in Hotel do Chiado, midden in de stad.

De bar is onderdeel van het restaurant Entretanto. Je mag in de lobby gewoon de lift pakken naar de 7e verdieping en daar door het restaurant naar het grote dakterras lopen. Een drankje of iets eten is niet verplicht. Je kunt vooral Alfama en het Castelo de São Jorge heel goed zien.

Lees ook: 13x food hotspots in Lissabon om lekker te eten en drinken

Hotel do Chiado, Entretanto rooftop bar, Lisbon - Map of Joy
Hotel do Chiado, Entretanto rooftop bar, Lisbon - Map of Joy

De tweede heet Park Bar is echt een plekje dat je met een beetje geluk moet vinden. Het zit namelijk verstopt bovenin een parkeergarage en het staat nergens aangegeven! Ga naar de garage ter hoogte van Calcada do Combro 58. Pak de lift naar de hoogste verdieping. Als je de lift uitkomt zie je niets anders dan een doodgewone parkeergarage. Loop de lift uit en loop omhoog verder de garage in. Aan de linkerkant, in het midden van de parking zie je opeens een ingang. Je hebt deze insider hipster place gevonden! De perfecte plek voor een drankje in de avond, omdat je dan vanaf hier de zon in de zee ziet zakken.

Nog meer leuke dingen doen in Lissabon? Klik hier voor aanbiedingen van activiteiten.

Park Bar, hot spot Lisbon - Map of Joy

Reizen naar Lissabon

Disclaimer: in dit artikel staan affiliate links. Het aanklikken hiervan kost jou niks, maar maakt het voor mij mogelijk om Map of Joy te laten groeien en jou van reisinspiratie te kunnen blijven voorzien. Ik ontvang namelijk een kleine commissie als je via zo’n link een boeking maakt.

4 comments

Maud 17/04/2016 - 06:57

Lissabon staat al zo lang op mijn lijstje! Ziet er erg tof uit allemaal!

Reply
Marcella 27/04/2016 - 12:34

Leuke tips Nathalie! Ik moet echt eens plannen gaan maken voor Lissabon! En ’t liefst eigenlijk voor een roadtrip. Portugal lijkt me te gek!

Reply
Michelle Hofland 22/08/2016 - 20:14

Quinta Japonesa geeft nog als tip om gratis naar de ondergrondse romeinse ruines te kijken onder de millenniumbank in de winkelstraat midden in het oude centrum van Lissabon, Rua dos Correeiros. Beperkt aantal personen per dag, rondleidingen op vaste tijden, meld je van te voren aan.

Reply
Nathalie 22/08/2016 - 21:40

Dat klinkt heel tof, dankjewel!

Reply

Laat een reactie achter

©2024 Map of Joy – All Rights Reserved.