Home handige tips 5x handige reisbenodigdheden die je niet wilt vergeten

5x handige reisbenodigdheden die je niet wilt vergeten

door Nathalie
0 Reacties

Aan sommige dingen denk je niet zo snel als je je reistas of koffer inpakt voor een citytrip of nature break, terwijl ze enorm van pas kunnen komen. In dit artikel deel ik 5 reisbenodigdheden die bij iedereen op de inpaklijst zouden moeten staan, omdat ze enorm handig en fijn om te gebruiken zijn.

1. Wereldstekker

Waarschijnlijk is het iedereen wel eens overkomen dat je op de plaats van bestemming een stekker in het stopcontact wilt steken en dat het niet kan. Hij past niet, want in het land waar je bent zijn andere stekkers dan in Nederland. Wereldstekkers heb je in allerlei vormen en maten. Extra tip: koop er gelijk twee, zodat je tijdens een reis nooit zonder komt te zitten (je vergeet ze makkelijk) én je twee apparaten tegelijk kunt gebruiken.

2. Oordoppen

Lawaai in de accommodatie waar je verblijft, omdat de muren flinterdun zijn, je een kamer bij de lift hebt gekregen of omdat je boven een uitgaansgelegenheid slaapt. Nu weet ik uit ervaring dat natgemaakt wc-papier in je oor proppen behoorlijk wat geluid dempt, maar waarom moeilijk doen als je gewoon hele goeie, comfortabele oordopjes kunt kopen? Mijn favoriet: Alpine’s SleepSoft. Door het zachte materiaal van de oordoppen en het zachte filter zijn de oordoppen de hele nacht comfortabel en hoor je niets.

3. Noise cancelling headphones

Headphones die je de hele vlucht lang laten genieten van wat jij wilt horen, namelijk de muziek die je luistert of de stemmen van acteurs in de film die je kijkt. Ik kan niet meer zonder noise cancelling headphones. Ze doen wat de naam zegt.

Ik heb mezelf vorig jaar getrakteerd op de Bose QuietComfort 35. Het is even een investering, maar ik heb er geen seconde spijt van gehad. Hij is draadloos, het geluid is kraakhelder en het blokkeert lawaai van vliegtuigmotoren etc. De accu gaat ruim 20 uur mee.

4. Bagageweger

Als je net als ik regelmatig vliegt met budget vliegtuigmaatschappijen dan is het meenemen van een bagageweegschaal geen overbodige luxe, want elke kilo aan bagage teveel kost extra knaken. Soms kun je op het vliegveld een weegschaal vinden, maar meestal is dat tegen betaling.

Ik vind het ook erg prettig om voordat ik naar het vliegveld vertrek al in mijn hotelkamer te weten of ik niet teveel kilo’s meedraag. Met een eigen bagageweger kun je op je gemak de boel nog een keer kritisch bekijken en beter inpakken.

5. Hamamdoek

Tijdens een wandeling door de natuur zwemmen in een meer of tijdens een roadtrip langs de kust een spontane duik in zee nemen? Een hamamdoek is onmisbaar in je koffer. Hij is niet heel groot, weegt bijna niets, mooi om te zien, neemt vocht goed op en droogt snel. Ook te gebruiken als dekentje in het vliegtuig of picknickkleed.

Laat een reactie achter