Home NederlandGelderland 5x hotspots op Het Honig-complex, Nijmegen

5x hotspots op Het Honig-complex, Nijmegen

door: Nathalie
Gepubliceerd: Updated:

Eigenlijk kun je Het Honig-complex zelf één grote hotspot noemen. Het grote oude fabrieksterrein is een bolwerk van creativiteit waar verschillende ondernemers mooie initiatieven tonen. Waar ooit soep werd gemaakt wordt nu van alles gedaan. Van meubels maken tot spieren kweken in een sportschool. In dit artikel deel ik mijn 5 favoriete plekjes op het terrein.

First Things First koffie hotspot  op het Honig-complex Nijmegen - Map of Joy

First Things First

Koffie hotspot met een binnenkomer van filmheld Quentin Tarantino op de gevel. Mijn hart heb je dan al gewonnen. Binnen is het (vintage)interieur, in combinatie met de oude fabriekselementen, één groot oogsnoep festijn bij First Things First. Zelfs op het toilet weet je niet wat je ziet als je naar boven kijkt in een metershoge oude silo. De koffie is van Blommers Coffee Roasters en wordt met liefde gezet. De cappuccino vind ik echt heerlijk! De barista’s geven graag advies en je kunt er zelfs een workshop volgen. Ook een geweldige plek voor een lekkere lunch.
Waalbandijk 14B

Hotspot STOOM op het Honig-complex Nijmegen - Map of Joy

Oersoep + STOOM beer & food

Laat je niet misleiden door de naam Oersoep, want hier drink je bier. En niet zomaar bier, maar gelaagde en complexe bieren. Unieke biertjes dus! Gerookt, smakend naar het hooi in oude boerderijen of naar kruiden uit een ver land.

Nog meer bier bij de buren. Waar vroeger de stoom ontsnapte uit de bouillonketels van de Honig fabriek, is nu STOOM beer & food gevestigd. Deze zogenaamde brewpub biedt een combinatie van interessante bieren van kleine brouwerijen uit binnen- en buitenland met goed eten. Aanrader: de kip van het spit uit de rotissoir.
Waalbandijk 14D

Lees ook: 18x de beste high tea plekken in Nijmegen (ook take away en thuisbezorgen)

Hotspot De Meesterproef op het Honig-complex Nijmegen - Map of Joy

De Meesterproef

Waarschijnlijk de meest bekende naam van het terrein: restaurant De Meesterproef. De industriële details, de vintage meubels, de heerlijke kaart, het terras met uitzicht op de Waal. De woorden passie en ambacht staan groot op de muur en dat vind je hier dan ook in alles terug. Ik als interieurfanaat word vooral blij van de gekozen materialen voor de inrichting, zoals oude weegschalen, flink gebruikte houten werkbanken en een oude platenspeler.
Waalbandijk 14

Blommers Coffee Roasters

Nog een koffietentje dat je niet wilt overslaan als je hart sneller gat kloppen van écht goeie koffie. Door nauw samen te werken met koffieboeren en groene koffieleveranciers kan Blommers de beste koffiebonen inkopen en je precies vertellen welke weg de bonen hebben afgelegd, voordat ze in jouw kopje belanden. De barista’s zetten jouw koffie met plezier naar wens.
Waalbandijk 14B

Hotspot De Dock Steigercafé op het Honig-complex Nijmegen - Map of Joy

De Dock Steigercafé

Steigerhout toegepast in allerlei vormen. De voormalige loadingdock van de hoofdopslag van Honig is nu een leuk eetcafé met terras. Troef van De Dock Steigercafé: de zelfgemaakte (en dus unieke) meubels zijn te koop. Je kunt hier de hele dag terecht voor ontbijt, lunch en diner of alleen een koffie of wijntje. Waar jij zin in hebt!
Waalbandijk 20B

Fotocredit: beeld van STOOM, De Meesterproef en De Dock Steigercafé van genoemde hotspots zelf.

Dit vind je misschien ook leuk

1 comment

Caro 04/02/2016 - 13:58

Wat een leuke plekken! Ook al woon ik nu bijna anderhalf jaar in Nijmegen, ik moet eerlijk zeggen dat ik er nog nooit ben geweest. Moet ik maar eens snel verandering in gaan brengen:)

Reply

Laat een reactie achter

©2024 Map of Joy – All Rights Reserved.