Home Europa stedentrips 5x doen in Kaleiçi in Antalya, Turkije

5x doen in Kaleiçi in Antalya, Turkije

door Nathalie
0 Reacties

Ook zo gek op eeuwenoude straatjes waar je doorheen kunt struinen en allerlei moois en leuks kunt ontdekken? Ga in Antalya, Turkije naar het historische centrum Kaleiçi en laat je betoveren. Dit deel van de stad, gelegen aan zee, is in bezit geweest van Romeinen, Byzantijnen, de Seljuk Turken en als laatste de Ottomaan Turken. Je vindt er onder andere restanten van de oude stadsmuur, een geweldig mooie haven en hele gezellige adresjes voor een hapje en een drankje. En dat alles op loopafstand. In dit artikel deel ik 5 dingen om te doen in Kaleiçi.

Kaleici, Antalya

De oude haven

Kaleiçi is om de oude Romeinse haven gebouwd en beschermde deze vroeger ook. De handel die hier gedreven werd gaat terug naar de Romeinse tijden. Het is heel mooi om te zien hoe de oude haven bewaard is gebleven. Door de vele bootjes ademt het ook op en top vakantiesfeer uit. Je kunt hier allerlei boottochten boeken en zo extra genieten van de zee.

Lees ook: 4x vakantietips Turkije aan de Egeïsche Zuidkust

Oude Haven, Kaleici, Antalya

Karaalioğlu Park

Direct naast de haven vind je het Karaalioğlu Park. In deze bijzonder mooi aangelegde oase van groen is het zeker op een warme dag heerlijk toeven. Omringd door bloemen, planten en bomen die met veel aandacht worden verzorgd kun je hier genieten van het prachtige uitzicht op zee. Tip: koop Turkse lekkernijen en ga hier picknicken.

Karaalioğlu park, Kaleici, Antalya

Hadrianuspoort

Er zijn meerdere ingangen tot Kaleiçi, maar de meest indrukwekkende in absoluut de Hadrianuspoort. Alsof je terug in de tijd stapt. Deze triomfboog werd in het jaar 130 na Christus gebouwd ter ere van de Romeinse keizer Hadrianus. Aan weerszijden van de poort staan twee grote vierkante torens. De poort bestaat uit drie arcades, maar je kunt alleen door de middelste lopen. Prachtig om te zien!

Lees ook: Reisdroom: ballonvaart in Cappadocië, Turkije

Hadrianuspoort, Kaleici, Antalya

Yivliminare moskee

De minaret van deze moskee pronkt je tegemoet met een lengte van maar liefst 38 meter. De Yivliminare moskee is oorspronkelijk in 1230 gebouwd en vervolgens in 1373 volledig herbouwd. Er staan zes koepels op het dak, waarmee het één van de oudste constructies met meerdere koepels in de regio is. Het is absoluut de moeite waard om ook binnen te kijken. Entree is gratis. Bij de deur hangen sjaals die je om je haar, schouders en eventueel blote benen kunt doen en vergeet je schoenen niet uit te doen.

Yivliminare Moskee, Kaleici, Antalya

Yivliminare Moskee, Kaleici, Antalya

Shoppen, eten, drinken en logeren

Kaleiçi is niet alleen ontzettend mooi, maar ook erg gezellig. Verspreid door dit oude stadje vind je meerdere leuke plekken om te shoppen, eten, drinken en logeren. Vooral als je houdt van mooie interieurspullen, zoals handgemaakte kelims, kussens en lampen kun je hier het beste naartoe gaan met een lege koffer.

Lees ook: 5x doen in Istanbul

Kaleici, Antalya

Ali Baba, restaurant, hotel, Kaleici, Antalya

Ook vond ik hele fijne adresjes voor een vers glas sinaasappelsap (waar de regio om bekend staat) en verrukkelijke Turkse gerechten. Laagdrempelig en gezellig is Old House Hostel & Pub voor een drankje of om lowbudget te logeren. Wil je dineren met prachtig uitzicht op de haven, de zee en de bergen? Kies dan voor het Arma Restaurant (zie foto hieronder). Hier eet je vooral heerlijke visgerechten. Genieten! Dineren in de tuin van Hotel Ali Baba (foto hierboven) is alsof je in een sprookje van 1001 nacht zit. Hier slapen maakt het feest compleet. Kijk hier voor meerdere adresjes en aanbiedingen van accommodaties in Kaleiçi.

 Arma Restaurant, Kaleici, Antalya

Kaleici, Antalya, Turkije

Kaleici, Antalya, Turkije

Kaleici, Antalya, Turkije

Kaleici, Antalya, Turkije

5x doen in Kaleiçi in Antalya, Turkije - Map of Joy

Laat een reactie achter