Home Amsterdam 5x koffie hotspots in Amsterdam

5x koffie hotspots in Amsterdam

door Nathalie
4 comments

koffie-lot-sixty-one-amsterdam-map-of-joy

Even een pitstop maken, lang brainstormen, tikken op mijn laptop, iemand interviewen… Dat alles doe ik het liefst op een fijn plekje waar je heerlijke koffie kunt drinken. In deze post deel ik mijn 5 favoriete koffie adresjes in Amsterdam. Ik moet wel eerlijk bekennen; ik ben geen echte koffiekenner. Bij mij gaat het om de combinatie van koffie en wat de plek zelf te bieden heeft. Koffie met extra’s zeg maar.

Starbucks-The bank
Het noemen van een Starbucks is niet origineel, maar wacht maar tot je bij deze vestiging bent geweest. Ik. Hou. Hiervan! Alles klopt. Ik raak maar niet uitgekeken op de styling en het oude bankgebouw. Van hieruit loop je zo de Utrechtsestraat in, waar je zó fijn kunt woonshoppen.
Hoek Rembrandtplein/Utrechtsestraat

Friday Next
In deze conceptstore smelten mode en interieur samen. Ook als je alleen een inspiratierondje wilt doen zit je hier gebakken in het kleine bijbehorende cafeetje. Alsof je koffie drinkt in een écht Pinterestboard.
Overtoom 31

Winkel 43
Als ik ga shoppen in de Jordaan of op de Noordermarkt dan ga ik vaak naar het hoekpandje aan de Noordermarkt waar Winkel 43 zit. Knus, levendig en huiselijk. Neem niet alleen koffie; de appeltaart is beroemd in Amsterdam!
Noordermarkt 43

Hutspot
Een platform voor jong talent. De eigenaren zijn altijd op zoek naar verrassende, mooie, nieuwe artikelen van jonge ontwerpers en geeft hen de kans hun werk te verkopen in de winkel. Vanuit het Hutspot Café is het ook heerlijk mensen kijken. Je kunt aan een lange tafel zitten om te werken of hangen op een bank.
Van Woustraat 4

Cotton Cake
Nog een conceptstore in De Pijp waar ik verliefd op ben. De eenvoud van de collectie is zó treffend en mooi. Boven kun je lekker rustig zitten en genieten van tijdschriften, koffie en bijvoorbeeld (mijn favoriet) walnoot-bananenbrood.
1e van der Helststraat 76-hs

Meer hotspots in Amsterdam zien? Bekijk de uitgebreide Amsterdam cityguide.

4 comments

chucky1012 22/11/2013 - 06:41

Ik ken alleen de eerste en hou ontzettend veel van een frappuciono of andere heerlijke warme Caramel Macchiato of een Cappucino.

Reply
Macblogster 22/11/2013 - 08:07

Leuke tips! Een ander leuk knus adresje = Koko coffee & design. Oudezijds Achterburgwal 145. Ben er ooit eens per toeval beland. Aardige eigenaressen uit Brabant met idem accent :-)

Reply
Nathalie 22/11/2013 - 08:53

Klinkt keigoed ;-)

Reply
Karlijn 22/11/2013 - 10:58

Goede tips! Ik ken alle plekken, maar bij Hutspot en CottonCake heb ik nog nooit koffie gedroken. Zelf zit ik graag bij de Stadskantine! Ik heb er laatst ook over geschreven en ik weet zeker dat er nog veel meer leuke koffietentjes zijn :) Dit zijn in ieder geval goede tips, ik ga ze opslaan!

Reply

Laat een reactie achter