Home Berlijn 5x leuke post-industriële hotspots in Europese steden

5x leuke post-industriële hotspots in Europese steden

door Nathalie
4 comments

Wat vroeger een saai fabrieksterrein was is nu omgetoverd tot een bruisende plek. Industrie heeft plaatsgemaakt voor creativiteit. Allerlei ondernemers openen er hotspots, er worden markten georganiseerd en je kunt er naar concerten. En dat alles in een stoere setting! In dit artikel deel ik de 5 leukste post-industriële hotspots in de Europese steden Lissabon, Berlijn, Marseille, Warschau en Eindhoven.

LX Factory, Lissabon

Een oud fabrieksterrein aan de voet van de wereldberoemde brug Ponte 25 de Abril dat door allerlei jonge ondernemers nieuw leven in is geblazen. Dat is LX Factory. Niet alleen de hotspots hier zijn geweldig leuk, ook het terrein zelf is enorm de moeite waard om te bezoeken. Overal zie je street art en andere uitingen van kunst en je mag vrij door de oude fabriekspanden (uit 1846) lopen.

Mijn tip: loop vooral ook even naar de ‘achterkant’ van LX Factory waar je het rangeerterrein van de trammetjes vindt. Daar kun je niet alleen oude trams bewonderen, maar vind je ook Village Underground Lisboa. In oude bussen in containers zitten daar verschillende hotspots verstopt. Zet je tanden in een burger bij Burger Factory, drink koffie bij Wish en lunch of diner bij Taberna 1300. Lees hier 13x food hotspots in Lissabon.

Zin in een stedentrip Lissabon? Lees hier 16x goedkoop en bijzonder slapen in Lissabon.

LX Factory, hotspot, Lisbon, Portugal - Map of Joy

LX Factory, hotspot, Lisbon, Portugal - Map of Joy

La Friche, Marseille

Misschien wel de allerleukste plek in Marseille. La Friche was ooit een saaie, niet zo charmante tabaksfabriek, maar tegenwoordig is het de plek om te zijn voor allerlei leuks. Voor de foodies zijn er moestuinen en een broeikas, een biologische markt en een toprestaurant met de naam Les Grandes Tables. Aan cultuur ook geen gebrek, want je kunt er naar een concert of het theater en er is zelfs een grote bibliotheek voor leesplezier. Kidsproof, want voor kinderen is er een speeltuin en een skatepark. In de zomer (medio mei-september) worden er leuke extra’s georganiseerd, zoals een openluchtbioscoop en livemuziek.

Zin in een stedentrip Marseille? Klik hier voor leuke aanbiedingen van accommodaties. Lees hier alle reisverhalen over Frankrijk.

RAW-Gelände, Berlijn

Op een oud industrieterrein uit de DDR-tijd zie je creativiteit in allerlei vormen, van een skatehal tot galerie. Elke zondag is er een kleine vlooienmarkt waar je vintage kunt scoren. Voor street art fanaten is het hele terrein een snoepwinkel, want waar je ook kijkt zie je kleurrijke muurschilderingen. Er is een biertuin (Urban Spree) waar je zomers lekker van het weer kunt genieten en je kunt in de avond en ’s nachts los gaan bij verschillende clubs, zoals de RAW-Tempel. In de zomer plons je in zwembad Haubentacher, waar je omringd door palmbomen vergeet dat je in een wereldstad bent.

RAW-Gelände, Berlin - Map of Joy

Berlin, Raw-gelände, Haubentacher pool - Map of Joy

Zin in een stedentrip Berlijn? Klik hier voor mijn 21 favoriete hotels en hostels in Berlijn. Weet je nog niet voor welke wijken je moet kiezen om te bezoeken? Zie dit artikel over 5x de leukste wijken in Berlijn met allerlei tips om te zien en te doen.

Bio Bazar, Warschau

In het oude Norblin-gebouw in Warschau kunt je naar Bio Bazar. Het gebouw is superstoer om te zien. Overal zie je de oude elementen nog pronken. Op woensdag, vrijdag en zaterdag wil je hier zijn. Dan is Bio Bazar één grote biologische foodmarkt met de lekkerste verse hapjes, gebakjes en drankjes. Alle standhouders zijn in het bezit van een eco-certificaat. Naast het bezoeken van de markt kun je ook naar concerten, workshops volgen en neerploffen op een terrasje. Te leuk! Zin in een stedentrip Warschau? Klik hier voor aanbiedingen van leuke accommodaties. Lees hier alle verhalen over Polen.

Strijp-S, Eindhoven

Strijp-S is een wijk in ons eigen Eindhoven waar het voormalige bedrijventerrein van Philips zich bevond. Sinds 2000 zijn er zowel woningen als bedrijven uit de creatieve sector gevestigd en bloeit het steeds meer op tot een toffe plek. Je kunt er erg goed shoppen, iets drinken of uitgebreid dineren en regelmatig evenementen bezoeken. Heel veel oude details uit de Philips tijd zijn mooi bewaard gebleven.

Als je houdt van industriële panden dan weet je hier niet waar je kijken moet. Je kunt hier met gemak een hele dag toeven. Persoonlijke favorieten zijn Vershal Het Veem waar je allerlei food hotspots onder één dak vindt en Radio Royaal vanwege de wow-factor van het stoere pand en het interieur. Lees hier 16x eten en drinken in Eindhoven.

Onder de Leidingstraat, hotspots Eindhoven - Map of Joy

Vershal Het Veem, Eindhoven - Map of Joy

Lees hier alle verhalen over Eindhoven.

4 comments

chucky1012 26/09/2017 - 11:38

Lissabon staat nog op mijn travel list ;-)
Prachtige foto’s.

Xoxo

Reply
Nathalie 28/09/2017 - 18:04

Oh echt doen hoor, zo ontzettend leuk!

Reply
Ilse 13/10/2017 - 15:38

Leuk artikel! Lissabon staat voor volgend jaar op de lijst. Tickets al geboekt :)

Reply
Nathalie 14/10/2017 - 11:15

Wat leuk, heel veel plezier alvast!

Reply

Laat een reactie achter