Londen is zo groot als de provincie Utrecht. Het komt een beetje intimiderend over, maar als je je goed voorbereid op je reis weet je zeker dat je de allerleukste plekjes ziet. Elke wijk in Londen heeft zijn eigen charme. De één is hectisch, de ander sfeervol of juist heel alternatief. Juist die variatie maakt van Londen de perfecte stedentrip. In dit artikel: 5x de leukste wijken in Londen.

Leuke dingen doen in Londen? Boek hier voordelig je tickets.

Zoek en boek hier leuke, goedkope accommodaties in Londen centrum.

Notting Hill

Prachtige statige huizen in allerlei kleuren stralen je in deze wijk tegemoet. Je ziet meteen dat dit niet zomaar een wijk is, dit is een wijk waar mensen met behoorlijk wat geld kunnen wonen. Het is echt een plaatje om te zien, maar wat nog wel het allerleukst is; het is heel erg gemoedelijk en gezellig. Je kunt hier heerlijk wandelen, want dit stadsdeel is niet heel druk.

Daarnaast heb je hier dagelijks de Portobello Road Market waar je (vooral op zaterdag) veel bijzondere antiekvondsten kunt scoren bij verschillende kraampjes. Ook zijn er meerdere leuke cafeetjes en restaurantjes waar je fijn kunt ontbijten, lunchen of even lekker kunt zitten om mensen te kijken.

Notting Hill, Portobello Road Market, London - Map of Joy

Camden Town

Al sinds de jaren ’90 een hippe wijk waar je in verschillende oude, industriële panden van alles kunt beleven. Het lijkt hier wel alle dagen van de week feest. Alle loodsen en fabriekshallen zijn tegenwoordig gevuld met winkeltjes en restaurants, maar vooral markten. Met name in het weekend is het hier goed shoppen, smullen van de vele food standjes en meer leuks. Ervaar het festivalgevoel in een grote stad.

Camden Town, Cameden Lock Market, London - Map of Joy

Shoreditch

Een wijk in het oosten van Londen die langzaamaan steeds populairder wordt. Voorheen een arme migrantenwijk, nu zo hip dat de huur niet meer te betalen is. En dat zie je terug in de ontzettend fijne sfeer en alle leuke adresjes die hier als paddenstoelen uit de grond schieten. Bovenal een heel creatieve wijk, waar je een street art tour kunt maken (lees dit artikel) en op zondag kunt genieten van allerlei markten in oude fabriekshallen met hoofdzakelijk vintage en handgemaakte items (lees dit artikel).

Brick Lane, markt, London - Map of Joy

Covent Garden

Knusse winkelstraatjes en een overdekt gedeelte (Covent Garden Market) waar je niet uitgekeken raakt. Covent Garden is ontzettend mooi om te zien. Het lijkt wel een dorpje in het midden van de grote stad. Er is veel te beleven, want er zijn altijd straatmuzikanten en andere artiesten live te aanschouwen. Loop vooral door naar The Seven Dials; een kruispunt met 7 mooie straatjes. Ook het moeilijk vindbare Neal’s Yard (gebruik Google Maps) is een bijzonder plekje dat je niet wilt missen…

Covent Garden, London - Map of Joy

Soho

Het wereldberoemde Carnaby Street en Regent Street vind je hier om te winkelen, maar het is niet zo druk en massaal als Oxford Street en dat maakt dit wijkje zo fijn. Bovendien heb je in het zuiden China Town. Hier zijn de straatbordjes zelfs tweetalig (Engels en Chinees). Het oriëntaalse uiterlijk (van lampionnen tot draken) geven je het gevoel op reis tijdens een reis te zijn.

Meer lezen over Londen, zoals hoe het openbaar vervoer werkt en wat de mooiste bezienswaardigheden zijn? Je vindt alles in het uitgebreide artikel Alles wat je wilt weten over een stedentrip Londen.

Het laatste reisnieuws en reisinspiratie van Map of Joy in je mailbox?

meld je aan voor de nieuwsbrief

* indicates required5x de leukste wijken in Londen - Map of Joy

2 thoughts on “5x de leukste wijken in Londen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *