Home Engeland 5x markten op zondag in Shoreditch, Londen

5x markten op zondag in Shoreditch, Londen

geschreven door Nathalie
3 comments

In de wijk Shoreditch in Londen is elke dag van de week van alles te beleven, maar op zondag is het feest compleet. Op bijna elke hoek van de straat wordt een markt georganiseerd. Hier 5x markten op zondag in Shoreditch, Londen.

Lees ook: 5x de leukste wijken in Londen.

Columbia Road flower market

De flower market in deze straat wil je niet missen. Overal staan kraampjes met de mooiste bloemen en planten. Omringd door locals kijk je hier je ogen uit. Loop vooral ook even áchter de kraampjes langs om de vele kleine winkeltjes in oogstrelende pandjes te bewonderen.

Shoreditch, London Columbia Road flower market - Map of Joy
 

Old Spitalfields Market

Al jaren een niet meer weg te denken begrip is Old Spitalfields Market. Het aanbod varieert van gloednieuw tot vintage. Vooral een aanrader als je houdt van bijzondere kledingstukken., maar ook als je van plan bent om niets te kopen is dit een leuke plek om wat te eten of drinken bij één van de vele food standjes en lekker mensen te kijken.

Lees ook: 21x doen tijdens kerst in Londen.

Old Spitalfields Market, London - Map of Joy

Brick Lane

Loop door de hele straat en struin bij de vele standjes die hier op zondag allerlei leuks en lekkers aanbieden. Van kleding tot sieraden en antieke woonspullen en verse sapjes. De livemuziek die her en der wordt gespeeld in Brick Lane geeft je op een zomerse dag bijna het gevoel dat je op een festival rondloopt.

Lees ook: 15x bezienswaardigheden en dingen om te doen in Londen.

Brick Lane market, London - Map of Joy

Sunday Upmarket

Te vinden aan Brick Lane is de Sunday Upmarket. Wat je van deze overdekte markt kunt verwachten? Naast veel artikelen voor je kledingkast en je interieur (ook hier is het weer schatzoeken geblazen) vooral heel veel food uit alle windstreken. Heb je trek in Thais, Ethiopisch of Vietnamees? Het wordt ter plekke vers voor je gemaakt. Smullen maar!

Lees ook: 10x bijzondere en betaalbare accommodaties in Londen.

Sunday Upmarket London, Shoreditch - Map of Joy

Backyard Market

In The Old Truman Brewery (sowieso een gebouw dat je wilt bewonderen als je van oude industriële panden houdt) vind je de Backyard Market. Lokale ondernemers verkopen hier wat ze hebben gemaakt. Denk aan Etsy, maar dan niet online maar in het echt. Van een notitieboekje tot een schilderij of een bijzonder t-shirt.

Backyard Market, Shoreditch London - Map of Joy

Goedkoop reizen naar Londen

Je doet er maar 45 minuten over. Klik hier voor aanbiedingen. Of lees het artikel Met de trein rechtstreeks naar Londen: alles wat je wilt weten met uitgebreide info.

3 comments

Arlette 03/02/2016 - 21:53

Super leuk de markten. Een aantal ben ik al geweest maar de eerste en laatste kende ik nog niet!

Reply
Simone 05/02/2016 - 07:17

Sunday upmarket, spittalfields en Brick Lane ben ik geweest maar die backyard market en de flower market heb ik nog gemist en die klinken echt leuk! Tijd om maar weer eens naar Londen te gaan (als ik weer kan lopen dan..)

Reply
Eva - eighty7 10/02/2016 - 20:46

Super leuk, dit lijkt me een erg leuk stuk Londen!

Reply

Laat een reactie achter

©2024 Map of Joy – All Rights Reserved.