Home handige tips 5x tips voorbereiding roadtrip met eigen auto

5x tips voorbereiding roadtrip met eigen auto

geschreven door Nathalie
7 comments

Roadtrips maak ik het allerliefst. Het gevoel van vrijheid dat je door reizen met je eigen auto hebt is geweldig fijn. Al jaren maak ik roadtrips, ver weg met een huurauto en dichtbij huis met onze eigen auto. Hoe ik me voorbereid op een roadtrip met eigen auto en wat ik op mijn inpaklijstje zet deel ik in dit artikel.

Klik hier als je alles wilt weten over een auto huren in het buitenland.

Navigatie, wegenkaarten en vignetten

TomTom, Navman, de navigatie op mijn smartphone; ik gebruik verschillende systemen. En helaas zijn deze niet betrouwbaar. Ik zal eerlijk toegeven dat ik wel eens flink heb zitten schelden op de melding ‘rechtdoor, meter door te rijden, auto keren indien mogelijk’. Kortom: als je navigatie oververhit lijkt te zijn en complete wartaal uitslaat. Daarom ga ik nooit van huis zonder wegenkaarten en printjes van Google Maps. Scheelt een hoop stress!

Daarnaast is het fijn om thuis al een vignet aan te vragen. Je kunt online makkelijk zien of je een vignet nodig hebt en deze direct bestellen. Niet alleen een ‘autobahnvignet’, maar ook een tolvignet en een milieusticker (voor rijden door Duitsland) kun je online bestellen.

Met je hond op vakantie met de auto? Lees dit artikel van mijn andere blog Woef Welkom.

Eten en drinken

Ik zal nooit vergeten dat we op Sicilië en in Frankrijk ‘eventjes dat leuke weggetje door de natuur pakten’. Op de kaart lijkt het een peulenschil, maar in werkelijkheid is het een kronkelweg die maar niet voorbij lijkt te gaan. En dan krijg je honger en dorst. Na elke bocht hoop je op een wegrestaurant, maar nee, die komt maar niet. Daarom heb ik altijd in mijn tas op reis: sultana’s en een flesje water. In een auto heb je de ruimte, dus waarom zou je moeilijk doen en niets meenemen? Inladen dat lekkers!

Roadtrip tips, hoe bereid je je voor en wat neem je mee? - Map of Joy

Autobanden checken en wisselen

Een paar jaar geleden vroeg ik vlak voordat we aan een roadtrip begonnen aan mijn vriend of hij ooit een autoband had gewisseld (ik niet in elk geval). Het antwoord was nee en daar was ik niet gerust op. Wat als je een keer met pech langs een ‘middle of nowhere’ weggetje staat?

Hij vond dat ik een punt had en ging voor de deur oefenen. Haalde een autoband eraf en plaatste hem er weer op. Gewoon voor onze geruststelling en om te weten hoe dat nu eigenlijk werkt. Je raadt het nooit… Twee dagen later had hij een lekke band! Gelukkig niet tijdens een vakantie, maar toch, zo zie je maar. Mijn tip: zorg voor goede autobanden én natuurlijk een reserveband. En oefening baart dus echt kunst.

Een auto huren tijdens je vakantie? Kies voor Sunny Cars. Hier huur je altijd all-inclusive, dus automatisch inclusief verzekeringen, wat een zorgeloos gevoel geeft.

Kies voor comfort

Ik ga nooit op reis zonder opblaasbaar kussentje. Het liefst een nekkussen dat je misschien wel kent van reizen met het vliegtuig. Deze is multifunctioneel inzetbaar. Ik gebruik hem namelijk in de auto niet alleen als nekkussen, maar ook als rugkussen (en in een hotel en op het strand komt hij ook nog vaak van pas).

Wil je het nog een tikkeltje luxer maken? Er zijn lendensteunen en stoelmassages te koop. Met dat laatste heb ik geen ervaring, wel met een lendensteun. Ik heb zelf altijd last van lage rugpijn en zo’n steun is echt een verademing als je lang onderweg bent. Ander soort comfort: een mobiele oplader voor je telefoon of navigatiesysteem. Echt onmisbaar!

Praktische hebbedingen

Tissues, natte doekjes, desinfecteer gel. Drie toppers waarvan je misschien denkt, wat overdreven om dat állemaal mee te zeulen, maar ik maak er elke keer weer gretig gebruik van. Stel: je eet een broodje jam onderweg. Je vieze handen maak je voordat je je tanden in het broodje zet schoon met de gel.

Geknoeid? Hoppa, een tissue. Plakkerige handen? Daar komt een nat doekje goed van pas. En dan heb ik de wc’s langs de wegen zonder toiletpapier nog niet eens genoemd. Alle vrouwen in de rij willen vrienden met je zijn op het moment dat jij een zakje tissues uit je zak tovert.

Let op: een belangrijk onderdeel van goed voorbereid op vakantie met de auto gaan is het afsluiten van een autoverzekering. Een autoverzekering vergelijken kan veel geld besparen. Zo hou je meer over voor leuke dingen tijdens je roadtrip.


Disclaimer: af en toe maak ik gebruik van affiliate of gesponsorde links. Het aanklikken hiervan kost jou niks, maar maakt het voor mij mogelijk om Map of Joy te laten groeien en jou van reisinspiratie te kunnen blijven voorzien.

7 comments

Ilona 23/01/2017 - 07:34

Goede tips, vooral van die bandenwissel. Toen wij in Zuid-Afrika hadden en een kaart van onze TomTom navigatie (in NL de kaart van Zuid-Afrika gekocht); was de snelste weg niet altijd de snelste ;-) Wij rijden liever een paar kilometer om op de verharde weg in plaats van te kiezen voor kortere zandweggetjes. Tsja, TomTom!

Reply
Nathalie 23/01/2017 - 09:13

Nou idd zeg. Die Afrikaanse weggetjes ken ik. Goed gedaan!

Reply
Sofie 25/01/2017 - 08:34

Ik ben ook echt een fan van road trips. Heerlijk, de vrijheid die een wagen biedt! Snacks zijn zeker essentieel voor mij :D

Reply
Lize 27/01/2017 - 15:06

Als ik dit lees krijg ik weer helemaal zin in een roadtrip! Die tip van eten en drinken meenemen zal ik ook nooit vergeten… Vorig jaar uuuuuren in de file gestaan in Yosemite National Park zonder eten, er was ook niks in de buurt. We vielen bijna om van de honger!

Reply
Nathalie 27/01/2017 - 16:23

Oh ja vreselijk is dat. Al doende leren we en worden we roadtrip pro’s :)

Reply
Simone | Paper Travels 28/01/2017 - 07:25

O hahaha…. Aangezien ik nu midden in het plannen van onze roadtrip door Umbrie zit heb ik vandaag ook tips voor roadtrips.. :) Ga ook even linken naar die van jou. Altijd handig! En heel goed idee om even te gaan oefenen met banden wisselen! (en te checken of die reserveband wel goed is enzo…)

Reply
Nathalie 28/01/2017 - 10:30

Wat leuk! En ja echt doen hoor die band, rijdt een stuk relaxter :) Veel plezier met de voorpret.

Reply

Laat een reactie achter

©2024 Map of Joy – All Rights Reserved.