Home Azië stedentrips 5x waarom Hongkong de ideale stopover is

5x waarom Hongkong de ideale stopover is

door Nathalie
0 Reacties

Hongkong ligt op de route als je bijvoorbeeld naar Zuid-Oost Azië, Australië of Nieuw-Zeeland vliegt. Toen ik zelf naar Bali ging koos ik voor een stopover in Hongkong en daar was ik achteraf héél blij om. Het is namelijk een geweldige stad en makkelijk bereisbaar! In dit artikel: 5x waarom Hongkong de ideale stopover is.

Je hebt geen visum nodig

Ik koos ervoor om 5 dagen in Hongkong te verblijven op mijn heenweg naar Bali. Dit was geen enkel punt, want voor een kort bezoek aan Hongkong hoef je geen speciaal visum aan te vragen. Je gaat bij aankomst door de douane en krijgt een stempel die drie maanden geldig is.

Mocht je nu korter in Hongkong willen verblijven, bijvoorbeeld een lange middag? Op de luchthaven van Hongkong is Luggage Storage aanwezig waar je je bagage kunt stallen. Alleen dit maakt van Hongkong al de ideale stopover.

5x waarom Hongkong de ideale stopover is,Wong Tai Sin Temple - Map of Joy

Goed openbaar vervoer en fijne taxi’s

In Hongkong kun je gemakkelijk, goedkoop, snel en efficiënt reizen door de stad met openbaar vervoer en per taxi. Zo kun je binnen korte tijd zoveel als mogelijk van de stad zien.

Op het vliegveld pak je de Airport Express trein die je in 24 minuten naar het stadscentrum brengt. Ik maakte gebruik van de metro en de taxi’s en vond het zeer goed geregeld en helemaal niet duur (niet te vergelijken met de prijzen hier in West-Europa). Zeker als je met meerdere personen reist is het nemen van een taxi zeer voordelig.

De bezienswaardigheden van Hongkong

Ik had nooit durven dromen dat Hongkong zoveel te bieden had. Je kijkt overal je ogen uit. Het letterlijke hoogtepunt is een bezoek aan Victoria Peak, waar je hoog boven de wolkenkrabbers de stad kunt bewonderen.

Ook de vele markten en tempels zijn stuk voor stuk een bezoek waard. Wil je nóg meer zien? Net buiten de stad vind je het Po Lin Monastery en het gigantisch grote Tian Tan Boeddhabeeld op Lantau Island. Het pretpark Ocean Park (waar je ook panda’s kunt zien), vond ik ook zeer de moeite waard. Zelfs als je niet persé van attracties in een pretpark houdt is het leuk, vanwege de ligging en de sfeer.

Lees ook: 7x doen in Hongkong.

5x waarom Hongkong de ideale stopover is, Ocean Park - Map of Joy

De keuken van Hongkong

Je kunt met gemak je buik rond eten in Hongkong. De keuken van Hongkong is gevarieerd en biedt voor ieder wat wils. Van een simpel gerechtje op straat bij een kraampje tot een uitgebreid diner in een Michelin-ster restaurant.

Meest populaire gerechten zijn Dim Sum, Wonton soepen en vele verschillende soorten noodles. Uiteraard heb je ook in Hongkong allerlei westerse restaurants en ketens voor het geval je toch echt liever patat of pizza eet.

5x waarom Hongkong de ideale stopover is, Ladies Market - Map of Joy

Naar het strand

Wil je even bijkomen op een mooi strand in Hongkong? Repulse Bay is één van de meest populaire stranden. Het strand is een sikkelvormige strook goudgeel zand. Het ligt ten zuiden van de stad en is makkelijk te bereiken. Vanaf Central ben je er in 20 minuten met de metro. Kijk voor meer informatie op deze website.

5x waarom Hongkong de ideale stopover is, Wong Tai Sin Temple - Map of Joy

Verblijf in de wijk Kowloon

Verblijven in Hongkong? Hongkong is groot en daarom is het verstandig om goed te kijken naar de wijk waar je gaat logeren. Ik had een hotel in de wijk Kowloon, vlakbij Mong Kok. Dit stukje stad is het drukst bevolkt ter wereld!

Je ziet dan ook overal mensen, winkels, auto’s etc. Het is overweldigend. Hier beleef je het echte Hongkong. Het handige aan verblijven in Kowloon is ook dat er altijd wel een metrohalte dichtbij is. Dit maakt het reizen goedkoop en het metrosysteem is heel makkelijk.

Hou je meer van een moderne wijk met grote shopping malls? Dan is de wijk Central, oftewel Hong Kong Island meer geschikt. Kijk hier voor aanbiedingen van accommodaties in Hongkong.

Nog meer leuke dingen doen tijdens je verblijf in Hongkong? Klik hier voor aanbiedingen van activiteiten.

Goedkoop naar Hongkong vliegen? Klik hier.

Disclaimer: af en toe maak ik gebruik van affiliate of gesponsorde links. Het aanklikken hiervan kost jou niks, maar maakt het voor mij mogelijk om Map of Joy te laten groeien en jou van reisinspiratie te kunnen blijven voorzien.

Laat een reactie achter