Home Azië stedentrips 6x de beste plekken om kersenbloesems te zien in Tokio [Hanami spots]

6x de beste plekken om kersenbloesems te zien in Tokio [Hanami spots]

door Nathalie
0 Reacties

De kersenbloesems zien in Tokio staat niet voor niets bij veel mensen op de bucketlist. In Japan zie je niet alleen de meeste, grootste en mooiste bloesembomen in bloei staan (eind maart/begin april), maar ervaar je ook hoe de Japanners de komst van de lente vieren. Het kersenbloesemfestival (cherry blossom festival) staat bekend als Hanami en de kersenbloesems zelf als Sakura. In dit artikel 6x de beste plekken om kersenbloesems te zien in Tokio (Hanami spots).

Lees ook: 21x leuke, betaalbare hotels in het centrum van Tokio

Shinjuku Gyoen National Garden

Een prachtig groot stadspark waar het het hele jaar fijn toeven is, maar tijdens de bloei van de kersenbloesems helemaal. Het park is een oase van rust van wel 3,5 kilometer met meer dan 20.000 bomen, waarvan een groot deel kersenbloesems zijn. Doordat het zo groot is kun je er met gemak een halve dag doorbrengen.

Je kunt er verschillende stijlen landschapsarchitectuur bewonderen. Het mooist vond ik het zuiden van het park, want daar zie je de traditionele Japanse tuinarchitectuur met een prachtig traditioneel theehuis. Tijdens Hanami zie je er veel Japanners die op een picknickkleed onder een kersenbloesem zitten om samen te genieten van de bloei van de bloesems.

Je betreedt het park via een parkpoort (er zijn meerdere poorten). Het park is dagelijks geopend van 9-16.30 uur. Op maandag is het park gesloten, maar tijdens de bloei van de kersenbloesems is het park wel zeven dagen per week geopend. Je betaalt 200 yen entree.

Reisidee: wil je meer van Japan zien? Dan is een rondreis Japan een goed idee. Zo zie je in korte tijd veel van dit prachtige land! 

Shinjuku Gyoen National Garden, beste plek om kersenbloesems te zien in Tokio - Map of Joy

Goed om te weten

Met een gerust hart op reis? Denk eraan om bijvoorbeeld een reisverzekering bij Centraal Beheer af te sluiten. Je kunt kiezen uit een kortlopende of een doorlopende reisverzekering. Als je langer dan twee weken op reis gaat is een doorlopende reisverzekering vaak al interessanter. Ga je naar het kersenbloesemfestival in Japan. Dan reis je buiten Europa en dien je de werelddekking aan te zetten.

de beste plekken om kersenbloesems te zien in Tokio - Map of Joy

Chidorigafuchi Park

Het Chidorigafuchi Park is ook een bijzondere Hanami spot. Het ligt vlak bij het beroemde Keizerlijke Paleis en staat in Japan bekend als één van de beste bloesemspots in Tokio. Dit komt vooral doordat je met een bootje door de vijver kunt varen en zo op een bijzondere manier de kersenbloesems kunt zien. Eigenlijk is het Chidorigafuchi Park geen park, maar een vijver, begraafplaats en een wandelpad. Ook het wandelpad van 700 meter langs de rivier is een plek waar je het beste de kersenbloesems kunt zien in Tokio.

Chidorigafuchi Park, beste plek om kersenbloesems te zien in Tokio - Map of Joy
Stedentrip Tokio? Kijk hier voor goedkope accommodaties.

Aoyama begraafplaats

Dit is niet een plek in de wijk Yanaka waar je niet veel Japanners en toeristen zult tegenkomen en juist daarom vond ik het erg de moeite waard om het te bezoeken. Je hebt als je hier rondloopt bijna het gevoel dat je niet meer in het drukke Tokio bent, maar in een klein dorpje. Door de grote, indrukwekkende begraafplaats heen loopt een weg die aan beide kanten vol staat met honderden kersenbloesems. Een must visit!

Aoyama begraafplaats, beste plek om kersenbloesems te zien in Tokio - Map of Joy

Lees ook: reisverslag Japan in de lente.

Meguro Rivier

Dit is dé plek voor gezellige Hanami feestjes tijdens de bloei van de kersenbloesems. Je zit hier midden in de wijk Nakameguro; een buurt met veel hippe winkeltjes, cafés en restaurants. Langs de kanten van de Meguro Rivier, die er bijna uitziet als een gracht zoals je die bij ons in Nederlandse steden ziet, vind je ongeveer 800 kersenbloesems. Vrolijke lampionnen maken het feest compleet. In de avond worden de bomen verlicht, wat het extra magisch maakt.

Meguro Rivier, beste plek om kersenbloesems te zien in Tokio - Map of Joy

Koishikawa Korakuen tuin

Een traditionele, oude Japanse tuin die je gezien moet hebben als je houdt van Japanse cultuur en Japanse tuinen. Het hele jaar door bloeien er bijzondere bloemen, bomen en planten, maar eind maart/begin april staan mensen in de rij om hier de bloeiende kersenbloesems te zien. Er zijn niet enorm veel kersenbloesems te zien, maar de setting is erg bijzonder. Entree kost 300 yen en de tuin is dagelijks geopend van 9-16.30 uur.

Koishikawa Korakuen tuin, beste plek om kersenbloesems te zien in Tokio - Map of Joy

Meer leuke dingen doen in Tokio? Klik hier voor voordelige tickets van attracties, openbaar vervoer en excursies.

Ueno Park

Als laatste mijn persoonlijke favoriete plek om kersenbloesems in Tokio te bewonderen: het Ueno Park. Hier maak je Hanami op en top mee. Op sommige plekken lijkt het wel Koningsdag. Japanners zitten in groepjes op een kleed te eten, drinken, doen spelletjes en maken of luisteren naar muziek. Ook worden er op verschillende plekken food markets georganiseerd. Het feesten van de locals gaat 24 uur per dag door, zolang de bloesems bloeien! Een volksfeest dat je beleefd wilt hebben.

Er zijn ruim 1000 kersenbloesems te bewonderen op de weg naar het National Museum en de Shinobazu vijver. Een waanzinnig gezicht! Bij de Shinobazu vijver kun je een bootje huren en zo de bloesems bewonderen. Het Ueno Park is gratis te bezoeken en naast de kersenbloesems zijn er musea, tempels en zelfs een concertzaal en dierentuin te bezoeken.

Ueno Park, beste plek om kersenbloesems te zien in Tokio - Map of Joy

Zie ook:
Video: dagtrip vanuit Tokio naar Kamakura
Video: dagtrip Hakone vanuit Tokio, Japan
De bezienswaardigheden van Hakone (dagtrip vanuit Tokio)
5x tips voor autorijden in Japan
De mooiste bezienswaardigheden van Kamakura [dagtrip vanuit Tokio]

In samenwerking met Centraal Beheer & 333travel

Laat een reactie achter