Naar een Canarisch eiland, maar dan het liefst zonder massatoerisme? La Palma, ook wel bekend als ‘La Isla Bonita’, is dan iets voor jou. Dit groenste eiland van de Canarische Eilanden is een echt wandeleiland. De natuur is er adembenemend! In dit artikel 6x bijzonderheden van Canarisch eiland La Palma, waardoor je gelijk op vakantie naar La Palma wilt. Stiekem is La Palma misschien wel het mooiste Canarische eiland…

Lees hier alle verhalen over Spanje.

Goedkoop vliegen naar La Palma? Klik hier voor aanbiedingen van Fly Vueling en Transavia Nederland.

6x bijzonderheden van Canarisch eiland La Palma  - Map of Joy

Over La Palma

La Palma is het meest noordwestelijk gelegen eiland van de zeven Canarische eilanden. Het is een bijzondere vakantiebestemming door de veelzijdige en adembenemende natuur en het ongerepte vulkaanlandschap. Het eiland staat hierdoor bekend als een paradijs voor wandelaars. Op zoek naar rust? Ook dan is La Palma een echte aanrader. Het is er namelijk nog relatief rustig.

Het klimaat is contrastrijk. Het dorpje Tazacorte staat bekend vanwege het halen van de meeste zonuren van Europa, maar in de bergen op La Palma kan het zelfs sneeuwen. Daarnaast is La Palma één van de natste eilanden van de Canarische Eilanden, maar dit is dan ook de reden waarom het eiland zo rijk aan natuur is. Door onderstaande 6x bijzonderheden van Canarisch eiland La Palma staat het hoog op mijn reiswensenlijstje.

Groen eiland

La Palma is het groenste Canarische eiland en is erkend als biosfeerreservaat, wat genoeg zegt over de lokale biodiversiteit. Eén van de bijzonderheden van Canarisch eiland La Palma is dan ook dat het een weelderige groene oase waar je als natuurfanaat dolgelukkig van wordt. Met het groene regenwoud in het noorden en de rustgevende dennenbossen in het centrale gedeelte zie je hier alle tinten groen.

6x bijzonderheden van Canarisch eiland La Palma  - Map of Joy

1500 kilometer aan wandelpaden

De natuur op La Palma is niet alleen bloedmooi, het biedt ook een uitgebreid netwerk van zo’n 1500 kilometer aan wandelpaden. Bijzonder: oorspronkelijk werden deze paden gebruikt door de inwoners en hun ezels. Nu kun jij je rukzakje pakken en ze zelf in alle rust verkennen. De routes worden allemaal duidelijk aangegeven en laten je alle hoekjes van het eiland zien.

La Palma met een huurauto verkennen? Kies voor Sunny Cars. Hier huur je altijd all-inclusive, dus automatisch inclusief verzekeringen, wat een zorgeloos gevoel geeft.

Kleinschalige accommodaties

Op La Palma vind je geen grote resorts, wel kleine en gezellige hotels en ‘casas rurales’. De locals (de Palmeros) houden van de rust die op het eiland heerst en hechten veel waarde aan gemoedelijkheid en gezelligheid. Ze ontvangen vakantiegangers met open armen wat je vakantiebeleving nog specialer maakt. Op zoek naar een bijzondere accommodatie op La Palma? Klik hier voor aanbiedingen.

Vulkanisch gebied

Alle Canarische eilanden zijn ontstaan vulkanen, maar op La Palma zijn de aanwezige vulkanen nog het meest actief. De Tenequia vulkaan barstte voor het laatst uit in 1971. Deze uitbarsting heeft een bijna buitenaards vulkaanlandschap gecreëerd wat je gezien wilt hebben. Daar komt nog eens bij dat La Palma één van de grootste vulkaankraters ter wereld heeft. De krater bij de Caldera de Taburiente is zo’n 28 bij 10 kilometer groot en 1500 meter diep. Het is dan ook een must om het nationale park rond deze krater te bezoeken tijdens je vakantie op La Palma. Met recht één van de mooiste bezienswaardigheden van La Palma.

6x bijzonderheden van Canarisch eiland La Palma  - Map of Joy

Zwarte zandstranden

Doordat La Palma zoveel vulkanische activiteit heeft vind je er alleen zwarte zandstranden van heel fijn lavazand. Dit ziet er heel surrealistisch uit. Het lijkt wel alsof je op de maan bent. Aan de westkust vind je de meest populaire stranden. In de avond moet je hier zijn om de zon in de zee te zien zakken. Playa de Puerto Naos is 600 meter breed en is één van de meest interessante plaatsen op La Palma. Het heeft een aantal gezellige barretjes en een duikschool.

Verrukkelijke wijn

La Palma heeft een bijzondere keuken. Geïnspireerd door de lokaal verbouwde rietsuiker en wijnproductie, die in het begin van de 16de eeuw geëxporteerd werden naar de Vlaamse haven in Portugal. Er werden toen ook de eerste wijngaarden aangelegd. Leuk weetje: de wijn van La Isla Bonita werd bij vele edellieden in Europa aan tafel geschonken en wordt zelfs genoemd in literatuurklassiekers van onder andere William Shakespeare. Bij Bodegas Teneguia en Teneguía Winery kun je genieten van een wijnproeverij.

Meer weten over La Palma? Zie: visitlapalma.es

6x bijzonderheden van Canarisch eiland La Palma - Map of Joy

3 thoughts on “6x bijzonderheden van Canarisch eiland La Palma”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *