Home Azië stedentrips 7x doen in Hongkong

7x doen in Hongkong

by Nathalie
3 comments

Hongkong. Wat een stad! Denk aan New York, maar dan exotisch. Het is Chinees, maar tegelijkertijd ontzettend westers. Dit komt doordat het heel lang in Britse handen is geweest en nu een eigen republiek is. Ook fijn: er wordt overal Chinees én Engels gesproken. Hongkong heeft alles wat je zoekt tijdens een stedentrip in een wereldstad. In dit artikel deel ik 7 dingen die je absoluut moet doen in Hongkong tijdens je verblijf.

Nog meer leuke dingen doen tijdens je verblijf in Hongkong? Klik hier voor aanbiedingen van activiteiten.

Goedkoop naar Hongkong vliegen? Klik hier.

Verblijf in de wijk Kowloon

Hongkong is groot en daarom is het verstandig om goed te kijken naar de wijk waar je gaat logeren. Ik had een hotel in de wijk Kowloon, vlakbij Mong Kok. Dit stukje stad is het drukst bevolkt ter wereld! Je ziet dan ook overal mensen, winkels, auto’s etc. Het is overweldigend. Hier beleef je het echte Hongkong. Het handige aan verblijven in Kowloon is ook dat er altijd wel een metrohalte dichtbij is. Dit maakt het reizen goedkoop en het metrosysteem is heel makkelijk.

Hou je meer van een moderne wijk met grote shopping malls? Dan is de wijk Central, oftewel Hong Kong Island meer geschikt. Kijk hier voor aanbiedingen van accommodaties in Hongkong.

Kowloon, Hong Kong - Map of Joy

Tempels bewonderen

Tempels in Azië zijn simpelweg prachtig en in Hongkong is dat niet anders. Ik bezocht de drie bekendste tempels van de stad bezocht: Man Mo, Tin Hau en Wong Tai Sin. De laatste vond ik het allermooist. Overal lampionnen en de tuin die erbij was aangelegd (uiteraard met veel typisch Aziatische bonzai boompjes) was echt schitterend. Je kijkt je ogen uit. Het meest leuke is om ergens te gaan zitten en te kijken naar de locals en hoe zij hun rituelen uitvoeren.

Wong Tai Sin Temple Hong Kong - Map of Joy
Wong Tai Sin Temple Hong Kong - Map of Joy
Wong Tai Sin Temple Hong Kong - Map of Joy
Wong Tai Sin Temple Hong Kong - Map of Joy
Man Mo Temple Hong Kong - Map of Joy
Man Mo Temple Hong Kong - Map of Joy
Man Mo Temple Hong Kong - Map of Joy

Plan je bezoek tijdens Mid Autumn Festival

In Hongkong vieren ze elk jaar tijdens de volle maan op de 15e dag van de 8ste maand op de Chinese kalender het Mid Autumn Festival (raadpleeg Google om te checken op welke dag dat is in jouw reisjaar). Het is een grote publieke feestdag waar iedereen aan meedoet. Dit Chinese oogstfeest kenmerkt zich vooral door overal in de stad verlichte lantaarns in allerlei kleuren en vormen te presenteren. Ik was in de stad tijdens dit feest en dat maakte mijn bezoek nog specialer. Vooral in Victoria Park was het ’s avonds één groot feest, met duizenden lichtjes, gezellige optredens etc. Daarnaast eet iedereen ‘mooncakes’ voor goed geluk. De locals staan er úren voor in de rij bij de beste bakkers. Ik vond het erg lekker! Het smaakt naar cake met mandarijntjes.

Lees ook: 5x waarom Hongkong de ideale stopover is.

Om ongeluk te ‘verjagen’ word er ’s avonds een ‘Fire Dragon Dance’ gehouden in de wijk Tai Hang. Mensen staan hier al heel vroeg voor in de rij. Er worden tientallen straten voor afgesloten. Ik besloot een uur voor aanvang ernaartoe te gaan en heb het vanuit een zijstraat gezien, maar vooral gehoord. Fantastisch! De dans wordt uitgevoerd met een ‘draak’ van 67 meter, gemaakt van wierook (in een lange sliert van 72000 stokjes). Al deze wierook wordt aangestoken en met de draak wordt een ceremoniële dans uitgevoerd onder begeleiding van live muziek en vuurwerk. Het lijkt een beetje op de leeuwendans die je misschien tijdens Chinees Nieuwjaar wel eens hebt gezien. Super om mee te maken.

Mid Autumn Festival Hong Kong - Map of Joy
Mid Autumn Festival, mooncake, Hong Kong - Map of Joy
Mid Autumn Festival, mooncake, Hong Kong - Map of Joy
Fire Dragon Dance, Hong Kong - Map of Joy

Victoria Harbour en National Day

Een bezoek aan de Victoria Harbour moet sowieso op je must doe lijstje. Elke avond kun je van 20 tot 24 uur elke 20 minuten genieten van de ‘Symphony of Lights’. Een lichtshow op en vanaf de gebouwen tegenover de Harbour, onder begeleiding van muziek. Het deed mij denken aan Fremont Street in Las Vegas. Lees een reisverslag over Las Vegas.

Mocht het je lukken, plan dan een bezoek aan Hongkong op 1 oktober. Op deze dag vieren de inwoners van Hongkong namelijk ‘National Day’ (Onafhankelijkheidsdag). Iedereen krijgt een vrije dag en ’s avonds wordt er gigantisch veel en mooi vuurwerk afgestoken boven Victoria Harbour. Het is de grootste vuurwerkshow ná Chinees Nieuwjaar van het land. Nooit eerder zag ik zoveel en zulk mooi vuurwerk!

Victoria Harbour Hong Kong, Symphony of Lights - Map of Joy
Victoria Harbour Hong Kong, fireworks, National Day- Map of Joy

Ocean Park

Een dagje pretpark is in Hongkong een ware belevenis. Je kunt naar Ocean Park, wat niet zomaar een pretpark is. Het is tegelijkertijd ook een dierentuin waar je panda’s kunt zien en je kunt met een kabelbaan over de bergen langs de kust van de ene kant van het park naar de andere reizen. Alleen voor het uitzicht is een bezoek aan Ocean Park al de moeite waard! Doordat er zoveel verschillende activiteiten zijn is er voor iedereen wel iets leuks te doen.

Ocean Park, panda, Hong Kong - Map of Joy
Ocean Park, cable car, Hong Kong - Map of Joy

Bezoek de markten

In Hongkong heb je heel veel markten die vooral ’s avonds tot leven komen. Ik heb de Ladies Market, de Flower Market, de Jade Market en de Bird Market bezocht. De Ladies Market is vooral leuk als je goedkope kleding, gadgets en hebbedingetjes wilt scoren, maar ook vers fruit wilt proeven, zoals een kokosnoot die ter plekke voor je wordt opengehakt. De Flower Market is schitterend om te zien, omdat je er mooie exotische bloemen en planten kunt bewonderen. De Jade Market is zoals de naam verklapt vooral bedoeld om jade te kopen. Uiteraard wordt beweerd dat je bij elk kraampje echte jade kunt kopen, maar 9 van de 10 keer is het groen glas. Toch is deze markt leuk, omdat hij kleinschalig is en je er ook andere edelstenen, sieraden, sjalen, tassen etc kunt kopen.

De Bird Market is een bijzondere markt, omdat je er allerlei vogels kunt zien. De Chinezen geloven dat het vrijlaten van vogels geluk brengt en dus worden er continu vogels verkocht om vrij te laten. Ik heb kritisch gekeken en keur dit gebruik natuurlijk niet goed, maar het zag er allemaal wel schoon, ruimtelijk en diervriendelijk uit.

Ladies Market Hong Kong - Map of Joy
Flower Market Hong Kong - Map of Joy
Ladies Market Hong Kong - Map of Joy
Bird Market Hong Kong - Map of Joy

The Peak

Victoria Peak, in de volksmond The Peak, is een must om te bezoeken als je Hongkong vanaf grote hoogte wilt bekijken. Pak de oude kabelbaan ‘The Peak Tram’. Eenmaal boven heb je op 552 meter hoogte 360 graden uitzicht op de stad. Ik deed dit in de avond toen het donker was. Het is heel bijzonder om alle lichten uit de stad en zijn gigantische wolkenkrabbers vanaf deze plek te zien stralen.

The Peak at night, skyline Hong Kong - Map of Joy

Nog meer Hongkong reisinspiratie vind je hier.

3 comments

Janet 12/10/2017 - 19:30

Hong Kong lijkt me heel indrukwekkend! Mooie foto’s heb je gemaakt!

Reply
Eva 08/03/2019 - 11:55

Leuke tips! Ik verblijf ook in Mong Kok en het ziet er zó tof uit :D

Reply
Nathalie 08/03/2019 - 12:14

Dankje Eva!

Reply

Laat een reactie achter