Er gaat niets boven Groningen luidt het welbekende spreekwoord. Of ik het hiermee eens ben laat ik in het midden, maar ik ben wel enorm fan van de creatieve ondernemers die deze stad rijk is. Vooral de food hotspots zijn geweldig leuk. Hier mijn 7 favorieten!

Dit artikel is voor het laatst geüpdate op 10-6-2019.

Lees ook: 10x de leukste steden in Nederland voor een dagje weg

De Uurwerker

Ruw beton, recycled hout, grote designlampen en meer moois vind je terug in het interieur van café/restaurant De Uurwerker. Niet veel tijd? Dan is dit de plek voor een coffee to go. Maar ik zeg; neem lekker de tijd, want er komen verrukkelijke pizza’s uit de houtoven en ook voor salades en toetjes moet je hier zijn.
Uurwerkersplein 1

De Uurwerker, Food hotspot Groningen - Map of Joy

Bakkerij Blanche

Snel een broodje halen voor onderweg is eigenlijk een no go bij Bakkerij Blanche. Waarom? Deze plek is simpelweg té mooi om er niet van te genieten. Of je nu plaats neemt bij de prachtige, oude stenen muur tegenover de marmeren toonbank of achterin de zaak in een ruimte die is ingericht als hippe stadstuin. De kaart? Daarop staat zoveel meer dan alleen verrukkelijk brood; van koffie tot champagne en van soep tot een salade.
Brugstraat 28

Bakkerij Blanche, food hotspot Groningen - Map of Joy

Holtbar

Een conceptstore waar je ook je laptop kunt openklappen of lekker lang kunt kletsen met een vriendin terwijl je van de kaart smult. De koffie wordt gezet van versgemalen Earthcoffee bonen en de theeën komen uit de Theefabriek uit Houwerzijl. Aanrader: zet je tanden in een heerlijke wonderbar van gedroogd fruit, specerijen en noten. En vergeet vooral niet te shoppen voor je interieur!
Oude Kijk in Het Jatstraat 20

Holtbar, conceptstore and food hotspot Groningen - Map of Joy

Het Concerthuis

Overal hangen posters van concerten, gemixt met een eigenzinnig interieur vol vintage elementen. Je kunt bij Het Concerthuis hangen aan de bar, neerploffen in een oude leren stoel, plaatsnemen aan een knus tafeltje met zicht op de open keuken of mensen kijken op het terras. De kaart is ook fijn, want die staat in het teken van ‘samen eten zonder regels’. Stel je eigen eetervaring samen waarbij alles vrij staat, het tijdstip, de volgorde en de hoeveelheid.
Poelestraat 30

Het Concerthuis, food hotspot Groningen - Map of Joy

Broodje van eigen deeg

Alles is Frans, behalve de bakker. Deze boulangerie/patisserie heeft respect voor het oude ambacht van het bakken van brood en brengt dat in de praktijk. Alles is niet te versmaden, maar de grootste troef? Assortiment Patisserie dat bestaat uit een eclair, tartelette en een tarte. Luxe Frans genieten in het nuchtere Grûn.
Brugstraat 11

Broodje van eigen deeg, food hotspot Groningen - Map of Joy

Pernikkel

Elke week is de menukaart anders en dat maakt Pernikkel extra leuk en bijzonder. Je kunt hier terecht voor diverse ontbijt-, lunch- en dinergerechten. Onbewerkt, duurzaam en ambachtelijk staat hoog in het vaandel. Leuk: de naam Pernikkel is afkomstig van het Vlaamse woord pernikkelen wat zoiets betekent als: een onweerstaanbare drang hebben naar. Het mooie vintage interieur is de kers op de taart.
Aweg 2

Pernikkel, food hotspot Groningen - Map of Joy

No 25

Gezond, vers en puur is alles wat uit de keuken van No 25 komt. Denk aan een salade met superfoods of verschillende gerechten met quinoa. En dat alles in een huiselijke sfeer. Heerlijk plekje voor lunch, lekker te kletsen of je laptop open te slaan om te flexwerken.
Oude Kijk in Het Jatstraat 25

Klik hier voor allerlei leuke dagje uit in Nederland tips.

Nog meer eten en drinken in Nederlandse steden

Op stedentrip in Nederland en dan lekker ergens eten en drinken? Bekijk deze artikelen vol leuke food hotspots in verschillende grote steden in Nederland ter inspiratie.

16x eten en drinken in Eindhoven

De stad in Nederland die mij het meest aan het altijd verrassende Berlijn doet denken is Eindhoven. Deze stad bruist van de creatieve ondernemers ook als het op goed en lekker eten en drinken aankomt. In dit artikel 16x eten en drinken in Eindhoven bij verschillende food hotspots.

Continue Reading

16x eten en drinken in Den Haag

Als het op leuke tentjes om te eten en drinken aankomt word je in Den Haag koninklijk bediend. Verspreid door de stad vind je verschillende hotspots voor een strakke bak koffie tijdens het shoppen of een uitgebreid diner om de dag mee af te sluiten. In dit artikel deel ik mijn favoriete plekjes om bij te eten in drinken in Den Haag.

Continue Reading

30x eten en drinken in Utrecht

Lekker eten en drinken in Utrecht, maar waar moet je zijn in de Domstad? Waar drink je de beste koffie, vind je heerlijke sushi, ambachtelijke hamburgers of verse visgerechten? Ik zocht het uit en deel in dit artikel: 30x eten en drinken in Utrecht. De beste, lekkerste en leukste adresjes verspreid door de stad om te ontbijten, lunchen en dineren in Utrecht.

Continue Reading

25x eten en drinken in Rotterdam

De beste koffie van Nederland, een lekkere lunch, alles vegan, gezellig borrelen of uitgebreid genieten van een wereldse keuken. Rotterdam heeft het! In dit artikel 25x eten en drinken in Rotterdam bij allerlei leuke food hotspots verspreid door de stad. Stuk voor stuk bijzonder door het concept, de kaart en het interieur.

Continue Reading

10x eten en drinken in Delft

Oh Delft, wat ben je leuk! Een stad vol Hollandse historie, mooie grachtjes, gezellige pleintjes en geweldige plekjes om lekker bij te eten en drinken in Delft. Met groot plezier verkende ik Delft en ontdekte deze 10 food hotspots voor jouw must visit lijstje als je Delft bezoekt.

Continue Reading

21x eten en drinken in Den Bosch

In dit artikel deel ik 21x eten en drinken in Den Bosch waar je zelf kunt ervaren en proeven wat Bourgondisch genieten is. Van hippe food hotspots tot simpelweg gezellige café restaurants.

Continue Reading

pin it

7x food hotspots in Groningen - Map of Joy

One thought on “7x food hotspots Groningen”

  1. Blanche ziet er echt heerlijk uit om met je laptopje blogs te gaan typen, haha. En al die lekkere broodjes bij broodjes van eigen deeg, die komt op mijn lijstje te staan om te bezoeken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *