Home handige tips 7x handige apps voor een roadtrip

7x handige apps voor een roadtrip

door Nathalie
0 Reacties

Met je eigen auto Europa verkennen tijdens een roadtrip waarbij je meerdere landen verkend of gewoon fijn met je eigen auto op vakantie. Ik ben er gek op en doe het zo vaak als mogelijk. Het geeft je zoveel vrijheid! Lekker naar Spanje, Frankrijk of Italië in je eigen tempo. In dit artikel deel ik 7x handige apps voor een roadtrip, om te navigeren en files te vermijden, maar die bijvoorbeeld ook verklappen waar de benzine het goedkoopst is. Allemaal gratis te downloaden.

Lees ook: 10x tips voor je eerste camperreis

Google Maps

Mijn grote favoriet. Google Maps mag niet ontbreken in dit rijtje 7x handige apps voor een roadtrip. Hiermee verdwaal je namelijk nooit. De app stippelt vooraf de beste route voor je uit. Ook checkt de app waar het druk is op de weg. Blijkt onderweg dat een andere route sneller is? Dan past Google Maps de route voor je aan. Zo sta je op Zwarte Zaterdag niet vast bij Lyon!

Here WeGo

Navigeren kost data van je internetbundel, want onderweg wordt de wegenkaart gedownload. Zit je krap in je MB’s? Dan is de app Here WeGo de beste navigatie-app. Met Here WeGo kun je vooraf gratis wegenkaarten in zijn geheel downloaden. Met deze wegenkaarten kun je via gps -en dus kosteloos- offline navigeren. Wil je tijdens het rijden verkeersinformatie, dan moet je wel online navigeren. Tip: Sim Only met onbeperkt data in de EU van KPN. Zo weet je zeker dat je onderweg nooit voor verrassingen komt te staan.

Auto huren in het buitenland voor je roadtrip? Lees ook dit artikel vol tips en informatie.

ANWB Onderweg

Ook onmisbaar in het rijtje 7x handige apps voor een roadtrip: de app ANWB Onderweg. Enorm fijn voor roadtrips in Nederland. Actuele file-informatie, zien waar er aan de weg wordt gewerkt én waar flitsers staan; deze app biedt het allemaal. Extra handig: met ANWB Onderweg zie je precies waar de benzine het goedkoopst is. Zo kun je dus ook nog besparen op je roadtrip.

Icefields Parkway roadtrip route - Map of Joy

Flitsmeister

Op weg naar de zon zijn er in het hoogseizoen vaak traject- en snelheidscontroles. Natuurlijk zit je niet te wachten op een boete en daarom is Flitsmeister op je smartphone erg handig. Deze app weet waar in Europa flitspalen staan en waar trajectcontroles zijn. Gebruikers geven dit door aan de app en hierdoor is de informatie van Flitsmeister ontzettend actueel.

Rij Veilig

Op vakantie naar het zuiden tik je voor je het weet de 1000 kilometer aan. Wil je de lange rit richting de Franse Rivièra of de Spaanse Costa’s zo veilig mogelijk maken? Dan is de Rij Veilig app een echte must. Deze app blokkeert namelijk alle apps die je tijdens het rijden kunnen afleiden. Je kunt alleen nog navigeren en handsfree bellen. Zo hou je je blik op de weg en je handen aan het stuur. Zoals het hoort!

Let op: een belangrijk onderdeel van goed voorbereid op vakantie met de auto gaan is het afsluiten van een autoverzekering. Een autoverzekering vergelijken kan veel geld besparen. Zo hou je meer over voor leuke dingen tijdens je roadtrip.

Apple Carplay en Android Auto

Wie weet heeft je eigen auto een mooie vakantiebonus voor je. Heeft je auto Apple Carplay of Android Auto? Dan kun je heel makkelijk je smartphone aan je auto koppelen. Komt goed van pas, want zo ontvang je gesproken navigatie-aanwijzingen luid en duidelijk via de autospeakers. Mooie extra is dat je zo ook muziek kunt luisteren via je smartphone op de speakers. Dat is nog eens comfortabel rijden. Met veel andere auto’s kan dit via een AUX-kabel. Ook handig om mee te nemen: een autolader, zodat je onderweg je smartphoneaccu niet hoeft bij te tanken aan een stopcontact.

7x handige apps voor een roadtrip - Map of Joy

Disclaimer: af en toe maak ik gebruik van affiliate of gesponsorde links. Het aanklikken hiervan kost jou niks, maar maakt het voor mij mogelijk om Map of Joy te laten groeien en jou van reisinspiratie te kunnen blijven voorzien.

Laat een reactie achter