Home IerlandDublin 7x hotspots in de wijk Creative Quarter in Dublin

7x hotspots in de wijk Creative Quarter in Dublin

geschreven door Nathalie
1 Reacties

Dublin de stad van historische gebouwen en pubs? Klopt, maar zeker ook van de bijzondere plekjes waar je kunt shoppen, eten en drinken. Vooral de wijk die de locals het ‘Creative Quarter’ noemen is geweldig leuk. Ik ontdekte er deze 7 hotspots die je absoluut wilt bezoeken tijdens een stedentrip Dublin.

Powerscourt

Een plek waar 40 winkeltjes/restaurants samen één geheel vormen. Je loopt door het voormalige stadhuis uit 1730 over een sfeervolle, krakende houten vloer via allemaal trappetjes en gangen van de ene naar de andere bijzondere ondernemer. Mijn favoriet in Powerscourt? Woonwinkel Article, omdat je er zo hebberig wordt van alle accessoires van lokale en Deense merken.

Kaph coffee, hotspot, Dury Street Dublin - Map of Joy

Kaph

De beste koffie van de stad drink je volgens velen bij Kaph. Een klein, maar heel erg fijn koffietentje waar een paar barista’s met grote passie je bakkie genot zetten. Terwijl je daar zit te genieten kun je fijn mensen kijken in Dury Street (de allerleukste straat als je het mij vraagt) of Barista Magazine openslaan.

Lees ook: 10x leuke, goedkope hotels in Dublin

Industry & Co, hotspot, Dublin - Map of Joy

Industry & Co

Begin eens te kijken op de website. Zie je die stijl en dat sfeertje? Maar dan in het echt. Industry & Co is een conceptstore waar je ook nog eens heerlijk kunt eten en drinken. Volgens de Irish Times de beste woonwinkel van het land en daar ben ik het mee eens.

George Street Arcade, hotspot, Dublin - Map of Joy

George Street Arcade

Een groot overdekt winkelcentrum in een prachtig oud pand, dat meer op een markthal lijkt door de vele kraampjes die je er vindt. George Street Arcade bestaat al sinds 1881 en is daardoor niet alleen het oudste winkelcentrum van Dublin, maar zelfs van heel Europa. Hier kun je unieke items scoren van lokale ontwerpers, maar ook oude platen of een heerlijk (detox)sapje. Elke dag van de week geopend. Neem cash mee, want je kunt niet overal met creditcard betalen.

Considered cafe, hotspot, Dury Street Dublin - Map of Joy

Considered

Let op: gesloten!
Een lunchplek met de uitstraling van een hippe lifestyle winkel. De presentatie van Considered voelt aan als een woonblad. Of je nu naar binnen wandelt voor een verse brownie en een latte of gaat voor een omelet met verse sinaasappelsap; alles is basic en simpel, maar smaakt echt top.

Irish Design Shop, hotspot, Dublin - Map of Joy

Irish Design Shop

Wist jij dat de Ieren ook ongelooflijk mooie design artikelen maken? In deze winkel geven de eigenaren Ierse ontwerpers een platform om hun talent te tonen. Bij de Irish Design Shop koop je bijvoorbeeld bijzondere illustraties, fotolijsten en vazen.

Market Bar, hotspot, Dublin - Map of Joy

Market Bar

Om de hoek van George Street Arcade vind je in een oud, industrieel pand de Market Bar. Een plek waar de locals graag een drankje doen, maar ook de menukaart is erg populair. Wat je niet verwacht is dat er allerlei tapas op staan die je vanaf lunchtijd kunt bestellen.

Lees ook: 10x gratis doen in Dublin en stedentrip Dublin in de herfst/winter: deze evenementen wil je niet missen!

1 Reacties

Eva - eighty7 12/02/2016 - 20:50

Leuke plekken allemaal, ik ga ze zeker even opslaan!

Reply

Laat een reactie achter

©2024 Map of Joy – All Rights Reserved.