Home Engeland 9x hotspots in het Northern Quarter, Manchester

9x hotspots in het Northern Quarter, Manchester

geschreven door Nathalie
2 comments

De wijk Northern Quarter in Manchester heeft alles wat je zoekt. Fijne tentjes voor een kop koffie, shops met vintage kleding, mooie interieurspullen en restaurants met heerlijk eten. Origineel, creatief en eigenzinnig zijn de sleutelwoorden van de plekjes die ik je aanraad. In dit artikel: 9x hotspots Northern Quarter, Manchester.

Leuke accommodatie in Manchester? Klik hier voor aanbiedingen.

Craft and Design Market

Shoppen bij lokaal talent; dat doe je bij de Craft and Design Market. In een groot pand vind je in allerlei kleine kamertjes verschillende ondernemers. De één maakt kleding, de ander illustraties of sieraden.

The Crafty Pig

Een echte Engelse pub, maar qua styling helemaal hipster. Op de kaart van The Crafty Pig staan ook verrassende dingen, zoals fruitbier en allerlei soorten hotdogs. Fijn: ook aan de vegetariër is gedacht.

9x hot spots in Northern Quarter, Manchester, The Crafty Pig - Map of Joy
 

Luck lust Liquor & Burn

Of je nu een speciaal biertje wilt of je tanden wilt zetten in spannende Volcano Nachos, bij deze gezellige, laagdrempelige bar kan het allemaal. Het thema van Luck Lust Liquor & Burn is Zuid-Amerika en dat in hartje Manchester.

Yard and Coop

Alles draait bij restaurant Yard and Coop om kip en die smaakt hier verdraait lekker. Als je dacht dat die vos op de muur gaaf was dan heb je de rest van het interieur nog niet gezien. Je kunt hier zelfs in een luxe kippenhok in de ‘yard’ plaatsnemen voor een drankje of een complete lunch/diner.

9x hot spots in Northern Quarter, Manchester, Yard and Coop - Map of Joy

Terrace NQ

Rauwe bakstenen muren, mooie houten tafels en stoelen en een dakterras waar je bij mooi weer heel blij van wordt. Bij Terrace NQ kun je alleen een drankje doen, maar de pizza’s, burgers en salades zijn ook niet te versmaden.
Geen website, te vinden op 43 Thomas Street.

Fig and Sparrow

Een koffietentje en lifestylewinkeltje in één. Je scoort bij Fig and Sparrow mooie kaarten, fotolijsten en zelfs lampen. Trek? Neem achterin de winkel of het terrasje plaats en geniet van een verse sandwich of salade bij je koffie of thee.

9x hot spots in Northern Quarter, Manchester, Fig + Sparrow - Map of Joy

A Place Called Common

Even snel een koffie halen of uitgebreid lunchen. De G&T’s smaken ook wel erg lekker en straks draait er een DJ… Kortom; bij A Place Called Common kun je uren blijven hangen.

We Are Cow

Dol op vintage kleding en accessoires? Bij We Are Cow blijf je schatzoeken en struinen. Geweldige items voor weinig. Bovendien is de styling van de winkel een creatief feest om naar te kijken.

Foundation Coffee House

De beste koffie van de stad? Wat mij betreft verdient Foundation Coffee House deze eretitel. De barista’s bereiden super goeie koffie en de styling van deze tent is waanzinnig. Modern, stoer, industrieel; doorgevoerd tot in de vloer!

Je kunt vanaf Amsterdam vliegen naar Manchester met KLM en easyJet. Klik hier voor aanbiedingen.

Lees ook deze verhalen over Noord-Engeland:
21x leuke dingen doen in Leeds
4x doen in York
De mooiste autoroute in het Lake District
Stedentrip Hull en Leeds met de trein: de leukste dingen om te doen
5x doen in Newcastle

9x hot spots in Northern Quarter, Manchester, Foundation Coffee House - Map of Joy
9x hot spots in Northern Quarter, Manchester, Foundation Coffee House - Map of Joy
9x hot spots in Northern Quarter, Manchester, Foundation Coffee House - Map of Joy

2 comments

Natasja 04/08/2016 - 14:31

Oooeh, dit zit er echt allemaal zo leuk uit! Heb nog maar weinig beeld bij Manchester, maar ga er komende jaar waarschijnlijk vaker komen dus hou je tips bij de hand. Nu al zin in!

Reply
Nathalie 04/08/2016 - 21:06

Leuk! Ik vond het echt een verrassing. Hoorde altijd dat het een saaie industriestad is, maar ik vind het top!

Reply

Laat een reactie achter

©2024 Map of Joy – All Rights Reserved.