Home dichtbij op reis De allerleukste dingen om te doen in Hannover

De allerleukste dingen om te doen in Hannover

geschreven door Nathalie
4 comments

Al eens aan het Duitse Hannover gedacht voor je volgende stedentrip? Het is dichtbij, heeft historie, sfeer en biedt veel leuks om te zien en te doen. De meeste dingen om te doen in Hannover zijn op loopafstand en anders kun je de tram of de metro pakken of een fiets huren. Ideaal! In dit artikel de allerleukste dingen om te doen in Hannover.

Lees ook: 4x de mooiste steden in de Harz [en wat je er kunt doen].

Wandel ‘De Rode Draad’

Niets missen van al het moois in de binnenstad van Hannover? Enorm handig: ‘De Rode Draad’. Dit is een traject van 4,2 km die zichtbaar als een rode lijn op de stoep is gemarkeerd. Als je De Rode Draad volgt kom je langs 36 bezienswaardigheden in de binnenstad van Hannover. Je bepaalt zo je eigen tempo en verkent op eigen houtje de binnenstad.

Je kunt tegenover het centraal station bij het toeristeninformatiekantoor een Nederlandstalig boekje kopen met daarin alles wat je wilt weten over De Rode Draad. Het kantoor vind je hier: Ernst-August-Platz 8, het boekje kost € 3,-.

Bezoek Das Neue Rathaus

Zeker als je voor het eerst in de stad bent is het een aanrader om een bezoek te brengen aan Das Neue Rathaus. Het is niet alleen een prachtig, oud, openbaar toegankelijk gebouw waar je je ogen uitkijkt, je kunt ook de lift naar de top pakken en op 98 meter hoogte de stad bewonderen.

Een kaartje voor de lift koop je aan de balie links vlak na je entree. Je pakt eerst een lift naar 3 hoog en daar mag je in een hele bijzondere lift onder toezicht verder omhoog. Deze lift is helemaal van glas, waardoor je zowel onder je als boven je kunt kijken als de lift in beweging is. Eenmaal boven kun je genieten van 360 graden uitzicht over de stad. Open van ma-vr van 10-18 uur, een kaartje voor de lift kost € 3,50 per persoon.

Lees ook: Dit zijn de 11 leukste steden in Duitsland [+ te doen tips]

9x doen in Hannover, Das Neue Rathaus bezoeken - Map of Joy

Rooftop bar Schöne Aussichten 360 Beachclub Hannover

Tijdens de zomermaanden (eind april-begin oktober) kun je ook op een andere manier van het uitzicht over de stad genieten. Ga met de lift naar het dak (de 6e verdieping) van de parkeergarage aan de Röselerstraβe 7 in het centrum en je belandt op een heus stadsstrand op grote hoogte.

Deze hippe rooftop bar heet niet voor niets Schöne Aussichten 360 Beachclub Hannover. Het uitzicht is echt prachtig. Omringd door palmbomen kun je neerploffen op loungebanken en een hapje en een drankje doen. Kijk op de website als je zeker wilt zijn dat deze rooftop bar in Hannover open is.

Rooftop bar Schöne Aussichten 360 Beachclub Hannover - Map of Joy

Fijne vlooienmarkt

Elke zaterdag wordt er een bijzonder leuke vlooienmarkt georganiseerd aan de rivier de Leine in de oude binnenstad. Het is de oudste vlooienmarkt van heel Duitsland! Een leuke plek om te schatzoeken; je kunt er van alles vinden.
Te vinden Am Hohen Ufer, 1 april-31 okt van 8-16 uur, 1 nov-31 maart van 9-15 uur

Op zoek naar een leuke accommodatie in Hannover? Ik sliep in het Grand Hotel Mussmann, direct tegenover het centraal centraal. Ideaal! Kijk hier voor nog meer aanbiedingen van hotels in Hannover.

De indrukwekkende Aegidienkirche

In de Breite Straβe vind je een heel bijzonder stukje geschiedenis van Hannover. Je kunt daar vrij wandelen door de restanten van de Aegidienkirche, gebouwd in de 14e eeuw. Tijdens de tweede wereldoorlog werd deze kerk bijna helemaal verwoest tijdens luchtaanvallen, alleen de buitenmuren staan er nog. De kerk is bewust niet herbouwd. Het is nu een monument ter nagedachtenis aan de slachtoffers van oorlog en geweld. Prachtig.

Aegidienkirche, Hannover - Map of Joy

Vakwerkhuizen in de Kramerstraβe

Voor de tweede wereldoorlog stond het oude stadscentrum (Aldstadt) vol oude vakwerkhuizen. Er is nu nog één straat die je echt gezien wilt hebben in Hannover: de Kramerstraße. Een straatje vol vakwerkhuizen die eruitzien alsof de tijd heeft stilgestaan. In allerlei mooie tinten en in verschillende vormen. Zeer fotogeniek!

Vakwerkhuizen in de Kramerstraβe, Hannover - Map of Joy

Betoverende kerstmarkten

Gek op Duitse kerstmarkten? Ook in Hannover vind je heerlijke kerstmarkten rond de feestdagen die je elk jaar weer betoveren. Er zijn twee grote kerstmarkten in Hannover. De Hannover kerstmarkt vind je op de Ernst-August-Platz. Dit is gelijk tegenover het centraal station, dus je loopt er zo vanuit de trein naartoe. Hier vind je ruim 40 kramen met culinaire lekkernijen en allerlei ambachten in kerstsfeer. Er worden evenementen georganiseerd, zoals kerstpop.

In de historische binnenstad van Hannover moet je bij de Marktkirche zijn. Deze kerk op het marktplein is in de 14e eeuw gebouwd. Zodra de dagen donkerder worden schittert dit plein in een zee van kerstlichtjes. Je vindt hier zo’n 170 versierde kerstkramen in idyllische vakwerksteegjes (zoals de Kramerstraβe). Er is zelfs een Fins kerstdorp op het Ballhofplatz waar je je kunt onderdompelen in de Finse cultuur. Geniet in een originele Sami-tent van Finse specialiteiten als vers bereide zalm of Finse glögi (glühwein).

Meer weten over kerstmarkten in Hannover en andere steden in Nedersaksen? Klik hier voor 9x de mooiste kerstmarkten in Nedersaksen.

Street art spotten in Linden

Ben je net als ik gek op street art? Maak dan een wandeling door de wijk Linden en laat je verrassen door allerlei verschillende werken. Let niet alleen op de muren, er zijn ook lantaarnpalen met borduurwerkjes, stickers van artiesten op paaltjes en tegels van kunstenaars te vinden.

Een goed uitgangspunt is de gezellige Limmerstraβe (de tram stopt in deze straat). Hier vind je ook meerdere leuke food hotspots voor een koffie, lunch of diner. Ik wandelde met een gids (te boeken via het toeristeninformatiekantoor) door de wijk. Een aanrader, want niet alleen zie je zo de mooiste street art, je komt ook meer te weten over deze zeer interessante wijk. Loop bijvoorbeeld vanuit de Limmerstraβe de Nedderfeldstraβe in en struin door naar Kulturzentrum Faust (Zur Bettfedernfabrik 3). Zo zie je zeker mooie street art.

Street art Linden, Hannover - Map of Joy
Street art Linden, Hannover - Map of Joy

Oase van rust in de Herrenhäuser Gärten

Zin in rust en natuur? Wist jij dat Hannover de meest groene stad van Europa is? Je vindt er de Herrenhäuser Gärten die bestaat uit vier aaneengeschakelde maar afzonderlijke grote tuinen: de Große Garten, de Berggarten, de Welfengarten en de Georgengarten. De Große Garten staat bekend als de één van de belangrijkste baroktuinen in Europa.

Ik bezocht de Georgengarten en vond hem prachtig. Deze werd aangelegd tussen 1835 en 1841 als een idyllisch landschapspark tussen de wijken Linden en Nordstadt. De universiteit van Hannover is er gevestigd en daardoor is het er op een zomerse dag gezellig druk met mensen die picknicken en barbecueën.

Je kunt hier de 2 km lange Herrenhäuser Allee niet missen. Deze lange laan is in 1726 gecreëerd als een verbinding tussen de stad en het kasteel. Vier rijen lindebomen vormen drie aangrenzende paden, de middelste was oorspronkelijk bedoeld voor rijtuigen en er is er één voor ruiters en één voor voetgangers.

Met de trein naar Berlijn? Bestel snel en voordelig je tickets bij NSInternational.com

Georgengarten, Hannover - Map of Joy

Meer weten over Hannover? Bekijk de website van Visit Hannover.

Lees ook deze Duitse steden tips:
Wat te doen in Rothenburg ob der Tauber? Mooiste bezienswaardigheden + handige tips
Hotspot guide Keulen (Belgische Viertel)
Stedentrip tip: Leipzig
5x leukste wijken in Berlijn
8x doen in Kassel
18x leuke hotels in Hamburg voor je stedentrip
Leuke wijk in Bremen: Schnoor Viertel [alles wat je wilt weten]
Wat te doen in Neurenberg? Tips en bezienswaardigheden die je niet wilt missen
Wat te doen in Hamelen [bezienswaardigheden en tips]

Ik maakte deze reis op uitnodiging van Visit Hannover, maar dit artikel bevat zoals altijd mijn eigen mening.

4 comments

Lizzie 17/09/2018 - 19:33

Ben er nog nooit geweest. Eigenlijk zo dichtbij huis.. Oehh met kerst mss wel leukkk!!

Reply
Nathalie 17/09/2018 - 19:44

Denk dat het met kerst extra leuk is. Ga misschien zelf ook nog terug dan :)

Reply
Maaike 19/09/2018 - 20:12

Nog nooit aan Hannover gedacht voor een stedentrip, maar je hebt me op andere gedachte gebracht. Het ziet er heel gaaf uit dus ik ga hier serieus eens induiken en neem jouw tips zeker mee!

Reply
Nathalie 20/09/2018 - 08:31

Wat leuk om te horen! :)

Reply

Laat een reactie achter

©2024 Map of Joy – All Rights Reserved.