Home natuur 7x actief doen op Formentera

7x actief doen op Formentera

geschreven door Nathalie
0 Reacties

Hou jij ervan om lekker actief bezig te zijn tijdens je vakantie? Op Formentera kan dat heel makkelijk. Op dit haast paradijselijke eiland in de Middellandse Zee heb je niet alleen de zee voor leuke activiteiten, maar ook het mooie binnenland. In dit artikel 7x actief doen op Formentera. Van paardrijden tot kajakken en wandelen.

Wandelen en fietsen op Formentera

Formentera kun je perfect wandelend of met de fiets verkennen. Zo ontdek je ook nog eens plekjes die je als je met de auto het eiland verkent niet zou kunnen bereiken. Je ervaart als je wandelt of fietst op Formentera het natuurlijke en pure Formentera.

Er zijn maar liefst 32 groene routes die je wandelend of met de fiets kunt ontdekken. De routes zijn met elkaar verweven paden die samen méér dan 100 kilometer lang zijn en de meeste zijn toegankelijk voor fietsen. Wandelen en fietsen op Formentera is makkelijk, omdat het eiland bijna helemaal vlak is.

Lees ook: 7x de mooiste stranden van Formentera

Wandelen op Formentera
Wandelen en fietsen op Formentera

Suppen op Formentera

Suppen oftewel Stand Up Paddling is ook heerlijk om te doen in de blauwe zee van Formentera. Je staat op een speciaal gemaakt board, dat veel weg heeft van een surfboard en gebruikt een peddel om vooruit te komen.

Het is een leuke, uitdagende en gezonde activiteit die je kunt doen op Formentera. Je bent niet alleen voortdurend de juiste balans aan het zoeken, je gebruikt ook nog eens veel spieren. En dat terwijl je in een ongelooflijk mooie omgeving bent.

Suppen op Formentera

Duiken op Formentera

Het eiland biedt de perfecte omgeving voor het ontdekken van de onderzeewereld. In paradijselijke omgevingen als de Reserva marina de Es Freus kun je oefenen met diepzeeduiken om daarna te genieten van het moois van de Middellandse Zee.

In de duikscholen op Formentera worden zowel cursussen voor beginners als voor de meest gespecialiseerde duikers gegeven. Ook leuk: PADI Bubblemaker. Een prachtige manier om kinderen vanaf 8 jaar in de wereld van het diepzeeduiken te initiëren, op een diepte van zo’n 2 meter, altijd onder begeleiding van de PADI-instructeur.

Duiken op Formentera

Snorkelen op Formentera

Liever snorkelen? Dat kan natuurlijk ook. Het is de perfecte manier om de meest verborgen plekjes van het eiland te bereiken. Formentera kenmerkt zich door zijn bodems van wit zand maar heeft ook spectaculaire rotsbodems die een zeer rijke en gevarieerde flora en fauna herbergen. Handig: op het eiland zijn vier duikscholen die snorkelexcursies organiseren.

Lees ook: 12x leuke accommodaties op Formentera

Kajakken op Formentera

Door het milde klimaat gedurende het hele jaar is Formentera de ideale bestemming om te kajakken op elk niveau. De routes kunnen zowel aan beginners als aan gezinnen met kinderen of ervaren kajakkers aangepast worden.

Het eiland beschikt over een aantal nautische centra met een veel ervaring. Onder begeleiding kun je ervoor kiezen een paar kilometer op je gemak langs de mooie stranden te varen, maar je kunt ook langere routes maken die je de rotsen, de ruigheid en de meest mysterieuze kant van Formentera laten zien.

Kajakken op Formentera

Paardrijden op Formentera

Het mooie, wilde landschap van Formentera maakt van deze plek een heerlijke bestemming om lange ritten te paard te maken. Er zijn bijvoorbeeld ruiterpaden door pijnboombossen en door een maanachtig landschap in het rotsige gebied van Can Marroig.

Er is een korte excursie te boeken voor de paardrijders met minder ervaring en een langere route bestemd voor meer ervaren paardrijders.

Paardrijden op Formentera

Praktische informatie over reizen naar Formentera

Formentera heeft geen vliegveld. Je komt er met de boot vanuit de haven van Ibiza. De afstand tussen de twee eilanden is maar 7 kilometer dus je bent er zo.

Vanaf Amsterdam kun je met verschillende luchtvaartmaatschappijen naar Ibiza vliegen. Klik hier voor aanbiedingen.

Zie voor meer informatie over Formentera de website http://www.formentera.es/beta/

Lees ook:
5x de mooiste wandelroutes op Canarisch eiland La Palma
Waarom een vakantie op La Palma fantastisch is
Lang weekend Ibiza: de leukste plekken in een roadtrip route
10x leuke en betaalbare accommodaties op Ibiza
10x food hotspots Ibiza
Welk eiland van de Canarische eilanden moet je kiezen [+ te doen tips]
leuke, bijzondere hotels op Menorca

Laat een reactie achter

©2024 Map of Joy – All Rights Reserved.