Home Amerika Doen in West-Amerika: bezoek Bryce Canyon

Doen in West-Amerika: bezoek Bryce Canyon

door Nathalie
6 comments

Bryce Canyon, één van de plekken die het meest indruk op mij heeft gemaakt tijdens mijn reizen. Als je een rondreis door West-Amerika maakt staat de Grand Canyon ongetwijfeld op je must visit lijstje. Absoluut doen, maar sla Bryce Canyon niet over. De Grand Canyon is prachtig, maar zo immens groot dat je er geen grip op kunt krijgen. Je kijkt, je loopt langs de rand of daalt af naar beneden, maar het blijft niet te bevatten. Heel anders, en in mijn ogen nóg mooier, is Bryce Canyon.

Bryce Canyon, USA, travel report - Map of Joy

Pracht van erosie

Bryce Canyon ligt in het zuidwesten van de staat Utah. Ondanks de naam is het eigenlijk geen echte Canyon. Het is een groep valleien in de vorm van amphitheaters. De wanden bestaan uit zestig verschillende lagen zand-, kalk- en leisteen. De rotsen worden ook wel hoodoos of aardpijlers genoemd en zijn door erosie ontstaan.

Bryce Canyon, USA, travel report - Map of Joy

Daar sta ik in de verte. Je voelt je heel klein
omringd door zulke grote rotsformaties.

Bryce Canyon, USA, travel report - Map of Joy

Ongelooflijk onaards

Deze voornamelijk vurig oranje gekleurde Canyon lijkt, als de zon er op schijnt, wel van goud. Groot is hij zeker (145 vierkante kilometer), maar gek genoeg is hij dus veel toegankelijker dan de Grand Canyon. Het is dan ook een must om er een wandeling te maken. Je kunt er uren doorheen lopen en verschillende trails volgen en je zult je blijven verbazen over de schoonheid van dit natuurwonder. Voor je het weet sta je middenin de vreemd gevormde, grillige rotspartijen jezelf af te vragen of je je niet op een andere planeet bevindt. Niet zo gek dat sommige uitkijkpunten namen als ‘Fairyland’ hebben gekregen, het is er echt betoverend!

Bryce Canyon, USA, travel report - Map of Joy

Hoe kom je er?

Er loopt slechts één belangrijke weg naar Bryce Canyon National Park, route 12. Hier neem je de afslag richting Bryce Canyon City (route 63). Zo kom je direct bij de ingang terecht. Heb je weinig tijd of geen zin om te wandelen? Rij langs route 63 om veel uitzichtpunten, amphitheaters, valleien en hoodoos te bekijken. Of parkeer bij de kruising van de routes 12 en 63 en pak daar een gratis shuttlebus. De shuttlebussen rijden van eind mei t/m begin oktober en rijden langs alle belangrijke attracties.

Meer weten? Kijk op de officiële site van Bryce Canyon.

Lees ook deze artikelen over West-Amerika:
4x bezienswaardigheden in de staat Idaho in Amerika
10x dingen om te doen en te zien in San Francisco
4x niet te missen natuur in West-Amerika
Doen tijdens een stedentrip Las Vegas

6 comments

chucky1012 18/12/2013 - 06:51

Wauw….. dit zijn prachtige foto’s!
Leuk werk heb je….. ;-)

Mooie dag

Xoxo

Reply
Mandy 18/12/2013 - 20:11

Wat een práchtige plek, ik wil meteen weg!

Reply
Sarah 19/12/2013 - 14:28

Prachtig! Ik kan me wel inbeelden dat je je daar klein voelt! :)

Reply
Corine 20/12/2013 - 13:03

Geweldige plek hé, goede tip om BC vooral niet over te slaan! Heb daar gewandeld vlak voor een daverend onweer. Uiterst onverstandig, maar leverde wel prachtige plaatjes op ;)

Reply
Nathalie 20/12/2013 - 13:22

Wat gaaf!

Reply
Marcella 28/12/2013 - 19:48

Jaaaa, ik vond Bryce zo mooi! Echt tof dat ik er ook geweest ben. Een magische ervaring!

Reply

Laat een reactie achter