De Kloosterstraat in de wijk Sint-Andries is dé woonwinkelstraat van Antwerpen! Het is de plek bij uitstek om bijzondere woonspullen -met name antiek- te vinden. Nergens vind je zóveel woonwinkels bij elkaar (meer dan 70 in totaal!). Trek er dan ook minstens een dag voor uit om hier te kijken, kopen en genieten.

Er zijn enkele adressen in deze straat die extra aandacht verdienen. ‘Loop’ maar met me mee…

Om te beginnen heb je op nummer 12 Blue Fonz. Al ruim 25 jaar een ster in Chesterfieldbanken, oude prenten en antieke klokken. Marcy Michael, op nummer 42, is één van de beste vintage interieurzaken van de stad. Een walhalla voor topdesign! Een Franse brocantestijl vind je op nummer 53 bij Tante Brocante. Op nummer 62 stap je binnen bij ’t Koetshuis. Hier kun je uren dwalen over twee verdiepingen bomvol antiek.

Op nummer 63 zit Full Effect: een aanrader voor vintagedesign. Viar, op nummer 65, is een hangarachtige ruimte vol retromeubels. Loft Styles, op nummer 79, is verrassend anders. Je vindt er meubels van oude vliegtuigonderdelen! Voor nog meer origineel woonplezier stap je even binnen bij Fiftie-Fiftie op nummer 156. Ook niet te missen: een leuk brocante- en antiekmarktje. Deze markt vindt elke zondag plaats op het Sint-Jansvliet tussen de Kloosterstraat en de Hoogstraat van 9.00-17.00 uur. Ook een aanrader: Markt van Morgen. Beginnende ontwerpers op het gebied van mode, juwelen, grafisch werk en interieurobjecten tonen er hun creaties. Markt van Morgen vindt iedere tweede zondag van de maand plaats in de Kloosterstraat, van mei tot september.

Meer weten over De Kloosterstraat? Zie: www.kloosterstraat.com  

Q: Wat vind jij van deze bijzondere, inspirerende straat?

6 thoughts on “Antwerpen: De Kloosterstraat”

 1. He naamgenootje! 🙂

  Deze rasechte Antwerpse geeft je groot gelijk en raad iedereen inderdaad aan om er zeker eens een kijkje te nemen! 🙂

  Liefs,
  Nathalie

 2. Die straatnaambord vind ik al helemaal te gek! Leuk artikel, ga hem onthouden voor als ik weer eens naar Antwerpen ga.

  Trouwens vraagje: heb je er weleens aan gedacht om een Google Friend Connect app op je site te zetten?? Dan kan ik je makkelijker volgen, hihi

  Alvast een fijne week, liefs Samira

  1. He Samira, zover ik weet kan dat niet bij een wordpress blog. Maar je kunt me wel volgen via mail (subcribe), twitter, bloglovin én de facebook page! :)http://www.facebook.com/pages/worldly-treasury/219678698048960

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *