Home Canada Doen in Banff NP, Canada: wandelen door Johnston Canyon

Doen in Banff NP, Canada: wandelen door Johnston Canyon

door Nathalie
0 Reacties

Eén van de mooiste plekken om een wandeling te maken door de waanzinnige natuur van Alberta in Canada is Johnston Canyon in Banff National Park. Hoge bomen, woest klaterende watervallen, bijzondere wandelpaadjes dwars door rotsen en meer moois zie je hier terwijl je door de kloof loopt. Deze activiteit moet je zeker doen als je door Alberta reist. Kijk maar mee waarom…

Johnston Canyon, Banff NP, Alberta, Canada - Map of Joy

Wandelen door de kloof van Johnston Canyon

Johnston Canyon maakt onderdeel uit van de Canadese Rocky Mountains. Het hele jaar door is het een magisch mooie plek om te bezoeken. Ik was er eind mei toen de laatste korte sneeuwbuien vielen en al het ijs net was gesmolten. Het bijzondere aan wandelen door Johnston Canyon is de manier waarop dat kan.

Er is een pad aangelegd in de canyon, direct naast en over de beek die hier stroomt. Ook kun je door middel van bruggen die op sommige plekken zelfs door de rotsen heen zijn aangelegd zó dichtbij watervallen komen dat je er een natuurlijke douche van krijgt.

Johnston Canyon, Banff NP, Alberta, Canada - Map of Joy

De kleur van het water is net als op andere plekken in de natuur van Alberta smaragdgroen. Betoverend! Tijdens de wandeling klim je soms een stukje omhoog en soms weer naar beneden en wordt je constant getrakteerd op mooi natuurschoon. Ook lopen er ontzettend veel nieuwsgierige eekhoorntjes rond die je tijdens de wandeling vergezellen. Op verschillende plekken zijn bankjes neergezet, dus picknicken is een top idee. Hier ben je echt één met de natuur.

Johnston Canyon, Banff NP, Alberta, Canada - Map of Joy
 

Praktische informatie

Er zijn twee wandelroutes die je kunt lopen, dit staat bij de start (Bij de Johnston Canyon Lodge) duidelijk aangegeven. De Johnston Canyon Resort to Upper Falls van 2.7 km en de Johnston Canyon Resort to Ink Pots van 5.8 km. Ik heb alleen de eerste gelopen.

Je hoeft hiervoor geen topconditie te hebben of heel goed ter been te zijn. Ik heb een slechte knie, maar kon deze wandeling goed lopen, maar met een rolstoel of op krukken raad ik hem af. Je moet soms een trappetje op of af en op sommige plekken is het glad door de modder door het opspattende water van de watervallen.

Johnston Canyon is onderdeel van Banff NP. Je moet daarom een zogenaamde Parks Pass kopen voor toegang tot Banff NP (het is het handigste om dit van tevoren online te doen). Op mooie dagen, vooral in het hoogseizoen kan het hier erg druk worden. Ga vroeg in de ochtend of later in de middag.

Ik was hier tussen 15.30 en 18 uur en kon parkeren en fijn rondwandelen. Slapen deed ik in het dorpje Banff. Een heel knus bergdorpje met leuke winkeltjes en restaurants en verschillende fijne plekken om te logeren. Kijk hier voor het accommodatie aanbod in Banff. Ik sliep in de Banff Aspen Lodge. Moderne kamers, goed ontbijt, gratis bewaakte parking en een leuk inpandig koffietentje. Kijk hier voor aanbiedingen om te slapen in de Banff Aspen Lodge.

Voor reizen naar Canada heb je een ETA, oftewel een visum nodig. Je kunt dit thuis aanvragen via e-visums.nl. Als je je visum Canada voor 23 uur besteld heb je hem de volgende dag in huis per e-mail. De kosten bedragen € 19,95 per persoon en je kunt onder andere betalen met iDeal.

Je kunt vanaf Amsterdam vliegen naar Calgary met o.a. KLM. Klik hier voor aanbiedingen .

Auto huren voor je reis door West-Canada? Boek van tevoren bij Sunny Cars (dit is altijd all-inclusive, dus inclusief verzekeringen!).

©2023 Map of Joy – All Rights Reserved. Op deze website worden affiliate links gebruikt. Als je een aankoop doet kan het zijn dat Map of Joy daar een kleine commissie voor ontvangt.