Home Frankrijk Tips en bezienswaardigheden van de Gorge du Verdon

Tips en bezienswaardigheden van de Gorge du Verdon

geschreven door Nathalie
7 comments

Middenin de Provence in Zuid-Frankrijk kun je de Grand Canyon van Europa, oftewel de Gorge du Verdon aanschouwen. Een kloof in een berglandschap waar je naar hartenlust kunt wandelen, mountainbiken, ontspannen op strandjes, maar vooral de rivier Verdon kunt bewonderen. Het emerald gekleurde water is oogstrelend. Lees hier tips en bezienswaardigheden van de Gorge du Verdon die je niet wilt missen tijdens je bezoek aan deze prachtplek.

De rivier Verdon

Wist jij dat je in het zuiden van Frankrijk (12 uur rijden vanaf Utrecht, 2 uur rijden vanaf Cannes) een meer in de bergen kunt bewonderen dat zó blauw is dat het bijna pijn doet aan je ogen? Het is de rivier Verdon die 25 kilometer lang het kalksteenlandschap doorsnijdt.

Dagelijks slijpt het water het kalksteen verder af waardoor de rivier die betoverende kleur heeft. De kloof van de Gorge du Verdon is onderdeel van het regionaal natuurpark Verdon, dat maar liefst 180.000 hectare groot is. Een populaire trekpleister. Mensen van over de hele wereld komen naar deze plek, met name om de kloof te zien.

Roadtrippen door de Gorge du Verdon

Ik verkende het natuurpark tijdens een roadtrip door Zuid-Frankrijk. Het is een feestje om met de auto door dit gebied te rijden. Het uitzicht is op heel veel plekken prachtig en met een auto kun je stoppen waar je wilt voor een wandeling of een tocht met een mountainbike.

Voor het huren van een auto (voor als je bijvoorbeeld vliegt naar Nice) tip ik Sunny Cars. Bij Sunny Cars boek je namelijk altijd all-in, dus inclusief verzekeringen. Zo rij je zorgeloos rond. Lees ook: auto huren in het buitenland [informatie en tips].

Gorge du Verdon, Frankrijk - Map of Joy

Meest bijzondere bezienswaardigheden van de Gorge du Verdon

Het uitzichtpunt Balcon de la Mescla geeft je zoals de naam al verklapt mooi uitzicht op de kloof. Neem dit punt dus mee in je route als je naar de Gorge du Verdon gaat.

Hetzelfde geldt voor Margés Vaumale. Wat zo bijzonder is aan deze plek in de Gorge du Verdon is dat je recht de kloof in kunt kijken. Vanaf hier heb je ook goed uitzicht op het mooie meer Lac de Sainte-Crox. Het water is blauwer dan blauw.

Gorge du Verdon, Frankrijk - Map of Joy

Het meest bekende en mooiste punt in de Gorge du Verdon is Pont de Galetas. Hier zie je de kloof op haar mooist en kun je ook genieten van mensen die vakantie vieren door te zwemmen, waterfietsen of kajakken. Je kunt je auto hier parkeren, maar je moet wel geluk hebben. Er is namelijk niet veel plek, dus kom vroeg in de ochtend of laat in de middag.

Gorge du Verdon, Frankrijk - Map of Joy

Lekker kajakken of kanoën in de Gorge du Verdon

Op verschillende plekken vind je een strandje waar je kunt ontspannen, maar eigenlijk is de echte must do op deze plek het huren van een kajak of kano om het meer in al haar pracht te zien. Er zijn meerdere bedrijven te vinden in de dorpjes waar je doorheen rijdt en op de strandjes waar je een kajak of kano kunt huren. Meestal voor een uur tot een dag.

Je kunt verschillende routes varen, maar de meest populaire is die vanuit Moustiers St. Marie. Deze gaat stroomopwaarts waardoor je de steile wanden van de kloof aan beide kanten goed kunt zien. Genieten geblazen!

Gorge du Verdon, Frankrijk - Map of Joy

Bonus: rij de Route des Crêtes

Als je nog geen genoeg hebt van de mooie bezienswaardigheden van de Gorge du Verdon, rij dan ook de weg Route des Crêtes. Deze route laat je de kloof zien vanaf allerlei verschillende punten. Het ruige berglandschap is een lust voor het oog. Waar je ook kijkt; het is schitterend. Het fijne is dat je kunt stoppen op meerdere parkeerplaatsen om van het uitzicht te genieten. Tip: neem eten en drinken mee voor een picknick onderweg.

Gorge du Verdon, Frankrijk - Map of Joy

Start en eindig in Castellane

Het dorpje Castellane is een handige plek om te starten aan je ontdekkingstocht door de Gorge du Verdon. Het is een klein, typisch Frans dorpje waar je meerdere restaurants en accommodaties vindt. Klik hier voor een overzicht van accommodaties en om een accommodatie te boeken.

Lees ook:
6x zien tijdens een roadtrip Normandië, Frankrijk
Roadtrip route langs de 5 mooiste dorpjes aan de Cote d’Azur
7x leuke dingen doen in de Franse Ardennen
Ontdek de krijtrotsen van Étretat, Normandië, Frankrijk
12x de leukste steden in Bretagne [+ wat je er kunt doen]

7 comments

Bianca 31/08/2016 - 07:46

Besloten dat ik volgend jaar naar Zuid Frankrijk ga, ZO mooi <3
Wanneer was jij er? Voorjaar goede periode?

Reply
Nathalie 31/08/2016 - 11:03

Wat leuk! Ik was er midden september en dat was heerlijk. Goed zomerweer en niet heel druk.

Reply
Trudy 31/08/2016 - 09:26

Prachtig daar, he. We zijn er paar keer geweest en hebben de route langs de uitzichtpunten gereden. Aan een kanotocht hebben we ons daar niet gewaagd maar dat ziet er wel heel aanlokkelijk uit.

Reply
Marcella 03/09/2016 - 22:22

Moooooi! Deze staat zeker op m’n wishlist! Lijkt me een gave bestemming om te bezoeken in ’t najaar. Misschien volgend jaar!

Reply
Caro 04/09/2016 - 08:24

Deze staat al zo lang op mijn lijstje! Zulke mooie foto’s alleen al:)

Reply
Josine 04/09/2016 - 22:52

Wat een leuke tip! Lijkt me prachtig daar. Liefs Josine

Reply
Tjapke | Tjapke Op Reis 06/09/2016 - 09:37

Daar wil ik ook echt zo graag eens naartoe! Ziet er gewoonweg prachtig uit en het moet in het echt nog mooier zijn dan op foto! ;)

Reply

Laat een reactie achter

©2024 Map of Joy – All Rights Reserved.