Home accommodaties Hotel review: Bikini Berlin

Hotel review: Bikini Berlin

door Nathalie
6 comments

In mijn verslag over mijn reis naar Berlijn (klik hier) maakte ik er al geen geheim van hoe geweldig ik het Bikini Berlin hotel in Berlijn vind. Het is absoluut één van de leukste, meest inspirerende hotels waar ik ben geweest. Niet superluxe, maar gewoon heerlijk eigenzinnig en daardoor verrassend anders. En dat alles op een manier die je een warm thuisgevoel geeft.

bikini-hotel-berlijn-worldly-treasury-kamer

Ik mocht slapen in een Jungle M Room. Heel stijlvol ingericht met behoud van oude elementen van het pand, gemixt met design. Meest leuk: de hangmat voor de grote ramen, van waaruit je uitkijkt op Tiergarten, de dierentuin van Berlijn. Safarigevoel op grote hoogte in een stad. Bijzonder!

bikini-hotel-berlijn-worldly-treasury-monkey-bar

Op de derde verdieping van het hotel vind je de receptie, maar ook een ‘newscorner’ waar je kranten en tijdschriften kunt lezen, een kleine bakkerij met waanzinnig lekkere zoete broodjes, koffie, thee en meer, hangmatten van waaruit je de chimpansees in de dierentuin kunt bewonderen, iMacs om op te werken, een klein winkeltje met allerlei musthaves en ga zo maar door. Op de 9e verdieping kun je ontspannen in de ‘Jungle Sauna’ en helemaal bovenin zit de ‘Monkey Bar’ en restaurant ‘Neni’.

bikini-hotel-berlijn-worldly-treasury

De ‘Monkey Bar’ is een rooftop bar met geweldig uitzicht over de dierentuin, zowel binnen als buiten. Een enorm populaire plek, want toen wij hier een drankje wilden drinken op donderdagavond was het echt giga druk. In het restaurant heb ik niet gedineerd, wel twee keer ontbeten. Een feest! Allereerst vanwege de styling, want in het midden van de ruimte is een soort kas gecreëerd waarin je kunt eten. Om de kas heen zijn zitplekjes met uitzicht op Tiergarten, zowel binnen als buiten. Je kunt kiezen uit allerlei vers gemaakte producten, van jam tot humus tot allerlei broodjes, yogurt en fruit. Je mag zelf, als een barista, je koffie zetten (met hulp als je dat nodig hebt).

bikini-hotel-berlijn-worldly-treasury-lobby

Het hotel maakt onderdeel uit van de Bikini Concept Mall. Heel gaaf opgezet met op de begane grond ruimte voor verschillende pop-up shops. Heel tof! Ook hier slapen? Kijk hier voor actuele aanbiedingen om te slapen in het Bikini Hotel.

6 comments

Mirne 24/10/2014 - 07:43

Ziet er inderdaad prachtig uit, ik hou van zo’n stijl. Veel toffer dan van die standaard hotels. Of een extreem luxe inrichting waarin je je ongemakkelijk voelt. Tenminste, dat heb ik.

Reply
Nathalie 29/10/2014 - 12:59

Helemaal met je eens!

Reply
Donna Luisa 24/10/2014 - 09:28

Wat gaaf! Hele mooie foto’s!

Reply
Danielle 24/10/2014 - 14:33

Ik ben wel een beetje jaloers hoor, dat jij daar hebt geslapen! ;)

Reply
Fem 24/10/2014 - 15:14

Gaaf, die kende ik nog niet. Heb ‘m even opgeslagen, daar wil ik heel graag logeren de volgende keer dat ik in Berlijn ben!

Reply
Denise @eventjes 27/05/2015 - 20:32

Leuk! Berlijn staat niet bovenaan mijn lijstje (ook al hoor ik er veel positiefs over en komt het er vast een keer van), maar als ik dit zie krijg ik meteen zin!

Reply

Laat een reactie achter