Home natuur Bloesems in Almere zien? Hier moet je zijn!

Bloesems in Almere zien? Hier moet je zijn!

door Nathalie
0 Reacties

Hou jij ook zo van bloeiende bloesems in de lente? In Almere kun je een lange rij bomen bewonderen aan de Terracottastraat in Almere-Buiten. Liefhebbers uit heel Nederland weten de straat inmiddels te vinden en dat is niet zo gek. Het is écht heel mooi om hier bloesems in Almere te bewonderen.

Lees ook: alles over de tulpenroute in Flevoland.

850 Japanse sierkersbomen

Je vindt de bloesems dus in de Terracottastraat in Almere-Buiten. Om specifiek te zijn in de Regenboogbuurt. Nu is dit sowieso een bijzondere wijk voor de architectuurliefhebber. Je ziet er namelijk allerlei aparte bouwstijlen in allerlei kleuren, vandaar de naam Regenboogbuurt.

De wijk werd in 1998 opgeleverd en toen zijn er 850 Japanse sierkersenbomen gepland. Nu zijn die bomen groot en volwassen en daardoor is het elke lente een waar spektakel om hier de bloeiende bloesems te zien. De kleurrijke huizen op de achtergrond maken het oogsnoep compleet.

Lees ook: 5x bijzondere natuur in Flevoland

Bloesems in Almere zien? Hier moet je zijn!
Bloesems in Almere zien? Hier moet je zijn!

Bloesems in Almere

Ik ben zelf in Tokio geweest tijdens de periode waarin de bloesems bloeien en daardoor niet zo snel meer onder de indruk, maar deze straat met bloesems in Almere is echt prachtig! De uitbundige bloei viert het begin van de lente en je ziet iedereen er vol bewondering naar kijken en van genieten.

Lees ook: 6x de beste plekken om kersenbloesems te zien in Tokio [Hanami spots]

Onder de Japanse sierkersen is een fietspad en een grasstrook. Dat laatste nodigt uit tot een picknick bij mooi weer om optimaal van de bloeiende bloesems te genieten. Het ligt eraan hoe streng de winter is geweest, maar meestal beginnen de bloesems halverwege maart met bloeien.

Lees ook: 28x eten en drinken in Almere-Centrum

Bloesems in Almere zien? Hier moet je zijn!
Bloesems in Almere zien? Hier moet je zijn!
Bloesems in Almere zien? Hier moet je zijn!

Laat een reactie achter

©2023 Map of Joy – All Rights Reserved. Op deze website worden affiliate links gebruikt. Als je een aankoop doet kan het zijn dat Map of Joy daar een kleine commissie voor ontvangt.