Home natuur Blyde River Canyon bezoeken

Blyde River Canyon bezoeken

by Nathalie
4 comments

Eerder kon je Blyde River Canyon (Blyderivierspoort) al bewonderen op dit blog in mijn artikel over Drakensbergen. ‘God’s Window’ en ‘De Drie Rondavels’ zijn er namelijk een onderdeel van. Vandaag neem ik je mee naar een ander wanzinnig mooi natuurverschijnsel dat onderdeel uitmaakt van Blyde River Canyon: Bourke’s Luck Potholes.

Nog meer activiteiten in Zuid-Afrika doen? Boek hier voordelig je tickets.

blyde-river-canyon-zuid-afrika-worldly-treasury2

Miljoenen jaren werk

Als je door het gebied loopt begrijp je waar de naam vandaan komt, want een blik op de diepte en je ziet cilindergevormde gaten in de rotsen. Deze zijn ontstaan door miljoenen jaren van waterstroom. Door de samenvloeiing van de rivieren de Treur (rivier van verdriet) en de Blyde (rivier van blijdschap) maakt het water razendsnelle ronddraaiende bewegingen. Het kolkende water slijpt samen met zand en kiezels de rotsen.

blyde-river-canyon-zuid-afrika-worldly-treasury3

Ontdek het zelf

Je mag hier zelf zonder begeleiding rondlopen. Door de bruggen die zijn geplaatst kun je alles heel goed zien. Het ravijn waarin de potholes liggen is wel 30 meter diep, maar de potholes zelf zijn zo’n 6 meter diep. Je komt ogen te kort zó mooi is het hier. Ga je naar Zuid-Afrika en ligt dit gebied (35 km van de plaats Graskop) op de route, dan mag je dit echt niet overslaan.

Lees ook:
De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika [en praktische informatie voor je reis]
Safari Hluhluwe Umfolozi, Zuid-Afrika
Doen in Zuid-Afrika: safari in Pilanesberg
5x de leukste roadtrips in Zuid-Afrika

blyde-river-canyon-zuid-afrika-worldly-treasury4
blyde-river-canyon-zuid-afrika-worldly-treasury5
blyde-river-canyon-zuid-afrika-worldly-treasury

4 comments

Karlijn 02/05/2014 - 11:32

Wow, prachtig!

Reply
Marcella 03/05/2014 - 22:17

Werkelijk onwijs prachtig!

Reply
Carmen 17/07/2018 - 09:56

Hi Nathalie,

Ik las je blog en was benieuwd of je zelf vanuit JHB naar Blyde Canyon River bent gereden of dat je wellicht gebruik gemaakt hebt van een tour? Als je op eigen gelegenheid bent gegaan; hoe veel tijd heeft het je gekost om daar te komen en hoe veel tijd had je daar nodig? Ik begrijp dat het afhankelijk is van wat we gaan doen.

Hoor graag van je of je tips hebt!

Groet, Carmen

Reply
Nathalie 18/07/2018 - 08:54

Ik maakte een georganiseerde rondreis, maar je kunt het prima zelf doen. Als je Johannesburg – Blyde River Canyon in Google Maps invult zie je dat het ruim 6 uur rijden is. Je kunt het beste daar dus overnachten (bijv in Hazyview of Nelspruit). En idd afhankelijk van wat je daar wilt doen de tijd bepalen. Veel plezier!

Reply

Laat een reactie achter