Home Schotland Doen in de Schotse Hooglanden: maak een boottocht over Loch Ness

Doen in de Schotse Hooglanden: maak een boottocht over Loch Ness

door: Nathalie
Gepubliceerd: Updated:

Je kunt niet de Schotse Hooglanden bezoeken zonder het meer van Loch Ness te bewonderen. Dit meer is 37 kilometer lang en op het breedste deel 1.6 kilometer breed! De leukste manier om dit te doen is vanaf een boot. Zo zie je de prachtige omgeving op zijn best. In dit artikel lees je alles over een boottocht over Loch Ness.  

Over Loch Ness

Loch betekent meer in het Schots. Het meer van Loch Ness is 37 kilometer lang. Op het breedste gedeelte is het meer 1.6 kilometer breed en op zijn diepste punt 226 meter diep. Dieper dan de Noordzee!

Qua oppervlakte is het na Loch Lomond het grootste meer van Schotland. Wereldberoemd door het monster van Loch Ness dat liefkozend Nessie wordt genoemd. Loch Ness ligt in de Schotse Hooglanden en is vanuit Inverness een mooie bezienswaardigheid om te bezoeken.

Lees ook: Urquhart Castle bezoeken? Dit is alles wat je wilt weten

Over het monster van Loch Ness

Er zijn meer dan 1000 waarnemingen van ooggetuigen en er is veel onverklaarbaar bewijs. De wetenschappers snappen er niets van. Bestaat Nessie nu wel of niet? Volgens velen is ze lang en dun, is ze meestal groen met zwarte bulten en heeft ze een staart en een hoofd als een slang. Het is een boeiende mysterie.

Boottocht over Loch Ness

Ik maakte een boottocht met Loch Ness by Jacobite. Een moderne boot met een benedendek waar je comfortabel, warm en droog kunt zitten en van de omgeving kunt genieten en een dek boven in de openlucht.

Het leukst is om boven te zitten en met de wind in de haren de prachtige omgeving in je op te nemen (en natuurlijk te speuren naar Nessie) terwijl een gids allerlei leuke weetjes over het meer en de omgeving vertelt. Ook zingt hij terwijl het mooie Urquhart Castle steeds dichterbij komt een Schots lied wat de sfeer compleet maakt.

Lees ook: De leukste dingen om te doen in en rond Inverness

Verschillende opties voor een boottocht over Loch Ness

Je kunt kiezen uit een boottocht Loch Ness van 2 uur. Dit is het zogenaamde Freedom-arrangement. Je vaart een uur over Loch Ness en brengt een uur door bij Urquhart Castle. De boten vertrekken vanaf en keren terug naar Clansman Harbour. Toegang tot Urquhart Castle en het bezoekerscentrum is inbegrepen.

Wil je het kasteel niet bezoeken, maar wel een boottocht over Loch Ness maken? Dan kun je kiezen voor een boottocht van één uur. Klik hier voor meer informatie en om een boottocht te boeken.

Als je boekt via Get Your Guide dan kun je tot 24 uur van tevoren kosteloos annuleren. Mocht het bijvoorbeeld heel slecht weer worden dan is dat ideaal.

Urquhart Castle, direct gelegen aan Loch Ness.

Dores Beach

Wil je Loch Ness nog vanaf een ander standpunt bekijken, dan is Dores Beach een aanrader. Vooral in de zomer, want dan kun je hier onder andere een gezellige biertuin bezoeken (bij The Dores Inn).

Op het mooie kiezelstrand kun je een stukje wandelen en genieten van het uitzicht. Ook tref je hier de caravan van de Nessie Hunter en misschien zie je hem zelf ook wel aan het werk. Hij woont daar omdat hij zijn leven heeft gewijd aan het vinden van het monster van Loch Ness.

Dores Beach.

Overnachten in Inverness

Verblijven in Inverness? Ik tip het Best Western Inverness Palace Hotel & Spa, direct aan de rivier de Ness met uitzicht op het kasteel! Een comfortabel, modern en gezellig hotel met grote kamers, een lekker ontbijt buffet en een zwembad. Klik hier voor aanbiedingen en om te boeken.

Lees ook deze artikelen over de Schotse Hooglanden:
15x de mooiste bezienswaardigheden op Isle of Skye (+ handige tips)
Roadtrip route: mooiste route door de Hooglanden van Schotland
Schotse Hooglanden vanuit Edinburgh bezoeken? Dit zijn de leukste dagtours
20x leuke vakantiehuizen in de Schotse Hooglanden
26x leuke vakantiehuizen op Isle of Skye

Disclaimer: in dit artikel staan affiliate links. Het aanklikken hiervan kost jou niks, maar maakt het voor mij mogelijk om Map of Joy te laten groeien en jou van reisinspiratie te kunnen blijven voorzien.

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

©2024 Map of Joy – All Rights Reserved.