Home Amerika Twee versies van Burgerjoint: in Reykjavik & New York

Twee versies van Burgerjoint: in Reykjavik & New York

door Nathalie
2 comments

“Ik ben toch echt in Reykjavik!” dacht ik toen ik in de bar B5 in Reykjavik opeens in de Burgerjoint terecht kwam. Waarom ik in de war was? Ik had in maart bij de Burgerjoint in NYC gegeten en dit is een exacte kopie.

burgerjoint-new-york-hotspot

Wat er zo bijzonder is aan Burgerjoint? In NY is het een van dé plekken om tijdens de lunch een vette hap te scoren. Het speciale aan het adresje is dat het een beetje een insiders adres is. Buiten staat niets aangegeven dat wijst op een burgertent. Je loopt de lobby in van het redelijk chique Park Meridien hotel en loopt langs de balie, tussen een muurtje en een groot bordeauxrood gordijn naar een soort geheime, nauwe ingang.

Als je daar het gordijn opzij schuift kom je in een heel klein kamertje waar je Burgerjoint vindt. Donker, overal posters, tekeningen op de muren, héél weinig zitplek. In alle eerlijkheid ziet het er eigenlijk niet uit en doet het denken aan een studentenkroeg, maar om de één of andere reden doet de magie van ‘het geheime plekje’ zijn werk en is de rij elke middag enorm lang. De burger en patat zijn lekker, maar niet super bijzonder. Het is meer de ervaring die dit bijzonder leuk maakt.

b5-burgerjoint-hotspot-reykjavik-worldly-treasury2

Terug naar B5, een hippe bar met Eames-stoelen in Reykjavik. Naast de bar zit een gang en daar zie je opeens de toegang tot een kamertje waar ‘burgerjoint’ boven staat geschreven. Het fijne aan deze ‘nep’ Burgerjoint is dat het niet giga druk is en dat je je bestelling kunt opeten in B5. Ook hier; gewoon een lekkere burger en handgemaakte patat. Geen poespas. In NY neem je een hamburger of een cheeseburger, in Reykjavik heb je keus uit meerdere verschillende burgers. Eet je liever geen burger? Op de menukaart van B5 staan ook andere dingen.

2 comments

chucky1012 17/10/2014 - 10:55

Leuk verslag ;-)

Reply
Marlissa 20/10/2014 - 11:57

Burgerjoint in NY ken ik en het lijkt echt op elkaar. Leuk zeg!

Reply

Laat een reactie achter