Home natuur Onvergetelijk: wandel in Noord-Ierland over de Carrick-a-Rede touwbrug

Onvergetelijk: wandel in Noord-Ierland over de Carrick-a-Rede touwbrug

geschreven door Nathalie
0 Reacties

Met je haren in de wind lopen over de beroemde touwbrug Carrick-a-Rede? Het is een must do als je de Causeway Coastal Route in Noord-Ierland rijdt. Het uitzicht vanaf deze plek op de kliffen is schitterend en je ziet op een mooie dag zelfs Schotland liggen. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over een bezoek aan de Carrick-a-Rede touwbrug. Een onvergetelijke ervaring!

Lees ook: De mooiste bezienswaardigheden van de Causeway Coastal Route [roadtrip route]

De Carrick-a-Rede touwbrug

Al ruim 250 jaar verbindt de touwbrug van Carrick-a-Rede het vasteland van county Antrim met Carrick Island. Tegenwoordig is het nog steeds spannend om op 30 meter hoogte boven de oceaan over deze touwbrug van 20 meter te lopen, maar hij is dusdanig gemoderniseerd dat het veiliger en makkelijker dan ooit is.

In deze video over mijn reis langs de Causeway Coastal Route zie je mij de Carrick-a-Rede touwbrug oversteken.

Adembenemende activiteit en plek

De wandeling naar de brug is er ook weer één om in te lijsten, net als zoveel plekken in Noord-Ierland. Een waanzinnig mooi landschap langs de zee dat je ogen streelt. Ik was er op een heldere dag en kon Schotland aan de overkant goed zien. Vanaf het goed aangelegde wandelpad kijk je neer op de zee, de ruige kliffen en de bergen. Prachtig! De wandeling naar de Carrick-a-Rede touwbrug vanaf de parkeerplaats duurt ongeveer 20 minuten.

Na de wandeling kun je als je een ticket hebt gekocht kiezen of je de touwbrug oversteekt of niet. Ik moet eerlijk zeggen dat ik geen hoogtevrees heb en het mede daardoor helemaal niet eng vond om de touwbrug over te steken. Ik vond de brug ook behoorlijk stabiel, terwijl het behoorlijk hard waaide (zie de video). Wat het echt spannend maakt om de Carrick-a-Rede touwbrug over te steken is het zicht op de golven die je onder en naast je ziet beuken tegen de rotsen. Maar het is zó mooi dat je vergeet om bang te zijn en alles bij elkaar vooral onvergetelijk.

Carrick-a-Rede-Rope Bridge, de mooiste bezienswaardigheden van de Causeway Coastal Route [roadtrip route] - Map of Joy

Carrick-a-Rede rope bridge, Noord-Ierland - Map of Joy

Carrick-a-Rede touwbrug - Map of Joy

Hier loop op ik zelfs zonder de reling vast te houden over de brug, zó stabiel vond ik hem.

Praktische informatie Carrick-a-Rede touwbrug

Je kunt de auto gratis parkeren en bij het huisje aan de rechterkant (als je met je gezicht naar de zee staat) een ticket kopen (£ 9,- voor een volwassene, £ 4,50 voor kinderen) om de brug op te gaan. Let op: je hoeft dit niet te doen! Als je alleen wilt wandelen naar de brug en deze wilt bekijken zonder over te steken, dan kost dit je niets. De brug is open van 9.30-18 uur, maar de laatste tickets kun je om 17.15 uur kopen. Bekijk deze website voor meer informatie.

De Carrick-a-Rede Rope Bridge ligt bij Ballintoy. Ook een leuk dorpje om te overnachten en/of iets te eten. Kijk hier voor aanbiedingen van accommodaties in Ballintoy.

Ik heb in Ballintoy gedineerd in The Fullerton Arms in de hele gezellige pub. Toevallig is dit restaurant/hotel één van de plekken waar je een Game of Thrones deur kunt bewonderen. Na de storm in januari 2016 zijn van de omgevallen bomen van The Dark Hedges 10 prachtige deuren gemaakt en verspreid door Noord-Ierland geplaatst op verschillende plekken. Ik had erover gehoord, maar wist niet waar ze waren, dus mijn verbazing was groot toen ik opeens één van de deuren zag bij The Fullerton Arms. Wil je meer weten over deze Game of Thrones deuren en waar je ze kunt vinden? Kijk op deze website.

Carrick-a-Rede-Rope Bridge, de mooiste bezienswaardigheden van de Causeway Coastal Route [roadtrip route] - Map of Joy

Carrick-a-Rede-Rope Bridge, de mooiste bezienswaardigheden van de Causeway Coastal Route [roadtrip route] - Map of Joy

Lees ook:
5x de leukste, traditionele pubs in Belfast [met livemuziek]
12x gratis bijzondere dingen doen in Belfast
Roadtrip door Noord-Ierland [reisverslag]
Stedentrip Derry-Londonderry: bezienswaardigheden en tips
Alles wat je wilt weten over de Giant’s Causeway bezoeken

Spannend: wandel in Noord-Ierland over de Carrick-a-Rede touwburg - Map of Joy

Laat een reactie achter

©2024 Map of Joy – All Rights Reserved.