Afgelopen weekend was ik even op bezoek bij onze zuiderburen. Niet in Antwerpen, Brussel, Gent, Brugge of Kortrijk (waar ik stuk voor stuk graag kom), maar in het voor mij nog onbekende Hasselt. Een kleine stad met een leuk centrum en een giga Winterwonderland. We hebben er fijn geshopt en genoten van de kerstsfeer. Het is niet een stad om een uitgebreide city guide aan te wijden, maar zeker de moeite waard als je eens naar een andere (niet zo drukke) plek in België wilt gaan. Hier wat snapshots die ik via Instagram maakte om je een indruk te geven.

kerst_hasselt_worldlytreasuryAanrader: Coffee Cafe, Badderijstraat 6
Een leuk tentje voor een pitstop. Ingericht met veel hout, vrolijke theepotten op de tafels en fijne details aan de wanden. Een verrukkelijke cappuccino met kaneel gedronken, met verse slagroom en een stuk taart voor nog geen 3 euro!

coffeecafe_hasselt_worldlytreasury

Ik keek ook mijn ogen uit bij De Museumwinkel die helaas vandaag haar deuren sluit. Je kon er schatzoeken naar allerlei fossielen, schelpen, opgezette vlinders, vogels etc. Heel mooi. Via Google vond ik ook een Museumwinkel in Nederland.

Als Hasselt ergens in uitblinkt is het wel in kerstversiering. Naast het grootste Winderwonderland van België zie je overal kerstbomen, kerststalletjes etc. Ik was het meest onder de indruk van deze kerstboom: van top tot teen gemaakt van allerlei koppen en schotels in de kleuren wit en blauw.

worldlytreasury_hasselt_kerstboom

In de winkeletalage van Superdry zag ik deze gouden lampen (niet te koop, was alleen styling). Ik heb al zo lang als ik me kan herinneren een zwak voor zilver (in het interieur), maar dit is love at first sight. Wat zijn ze geweldig stoer en mooi! Ook de vintage motorolie jerrycans die ik in de winkel zag (ook styling) vind ik geweldig.

superdry_worldlytreasuryAanrader: een drankje doen in de Sky Lounge, Torenplein 8, op de hoogste verdieping van het Radisson Blu Hotel. Vanuit een hippe loungechair heb je 360° zicht over Hasselt en omgeving.
uitzichthasselt_worldlytreasury

Q: Ken jij Hasselt en heb je leuke tips? Leuk als je ze deelt in een comment!

English summary: Last weekend I visited the city Hasselt in Belgium, not far from Holland. It’s not as big and happening as places such as Antwerpen or Brussels, but it’s nice to go shopping for a day. Here some Instagram shots of things that I liked.

 

4 thoughts on “Shortbreak Hasselt”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *