Home Europa stedentrips Verslag citytrip Napels

Verslag citytrip Napels

by Nathalie
10 comments

Napels. De stad van de pizza en koffie. Een stedentrip in Italië voor lekkerbekken dus. En net als zoveel Italiaanse steden een plaatje om te zien. Overweeg jij een bezoek aan Napels? Kijk mee naar dit reisverslag en laat je verleiden…

Lelijke eendje?

Napels is niet alleen veilig (ik heb er geen criminaliteit gezien), het is ook gewoon een heel sfeervolle en zelfs mooie stad. Want dat kreeg ik voor vertrek vaak te horen. “Napels is lelijk!” Ik heb nu 5 verschillende reizen door Italië gemaakt en ik kan in alle eerlijkheid zeggen dat een stad als Rome of Venetië inderdaad mooier is, maar Napels is ver van lelijk. Het heeft mooie historische pleinen, oude kastelen, prachtige parken; precies dat wat je van een Italiaanse stad wenst. Het rauwe randje, dat de stad verrassend creatief en stoer maakt krijg je erbij cadeau.

napels-worldly-treasury3
napels-worldly-treasury
Naples, Italy city trip - Map of Joy

Zintuiglijk feestje

We kwamen vroeg in de ochtend aan en hadden daardoor 2 volle dagen om door de stad te struinen. Het werd langzaam slenteren, want het was ruim 35 graden en de stad daagt je uit veel te klimmen (straten lopen vaak omhoog, soms in de vorm van een trap). Gelukkig waren er veel verrukkelijke ijsjes (verkoeling) en pizza’s en espresso’s (krachtvoer) waardoor het alles bij elkaar een zintuiglijk feestje was.

Naples, Italy city trip - Map of Joy

Buiten leven

Het leven in Napels speelt zich veel buiten af. Er worden luide gesprekken gevoerd, vól passie en gebaren. Boodschappen worden via een emmer van beneden naar het balkon drie hoog getakeld. Was hangt buiten te drogen, waardoor de nauwe straatjes een kleurrijk schouwspel vormen. Dit échte Napelse leven kom je vooral tegen in het Quartieri Spagnoli (Spaanse kwartier).

napels-spaanse-kwartier-worldly-treasury
napels-spaanse-kwartier-worldly-treasury2

Heerlijke stedentrip

Als ik druk met mijn camera in de weer ben kun je ervan uitgaan dat er oogsnoep te zien is. En druk was ik zoals je kunt zien. Ik hoop dat het je een goed beeld geeft van hoe mooi en sfeervol Napels écht is! Alles bij elkaar vind ik Napels een absolute aanrader voor een stedentrip.

Accommodatietip! Kijk hier voor aanbiedingen van leuke accommodaties in Napels.

Lees ook: doen vanuit Napels: rijden langs de Amalfikust

Goedkoop vliegen naar Napels?

Vanaf Amsterdam kun je met verschillende luchtvaartmaatschappijen naar Napels vliegen. Klik hier voor aanbiedingen.

Lees ook: 9x de leukste wijken in Rome

Naples, Italy city trip - Map of Joy
Naples, Italy city trip - Map of Joy
pin it
City trip Naples, Italy a travel report - Map of Joy

10 comments

Dionne 01/07/2014 - 08:34

Wauw, wat een prachtige foto’s!

Reply
Donna Luisa 01/07/2014 - 09:55

Mooie foto’s! x

Reply
Mario van den Busken 01/07/2014 - 16:41

Hoi Nathalie,
Ziet er mooi uit prachtige foto’s voor ons heel herkenbaar. Napels is gewoon een prachtige stad. Ben daar meerdere keren geweest, maar ik heb wel gemerkt dat je bepaalde wijken niet in moet gaan. Ik ben blij dat jullie een mooie en positieve ervaring van Napels hebben. Groetjes ook aan Jasp!

Reply
Anneke Mosman 16/09/2014 - 22:52

Wauw wat een gave stad! Wat een heerlijk vooruitzicht om daar donderdag naar toe te gaan!

Reply
Stephanie Paak 01/07/2014 - 19:43

Leuk verslag van een verassende stad! ;)

Reply
Edward 04/07/2014 - 12:00

Leuk om de foto’s te zien en je verslag te lezen. Ik ben verliefd op Napels, sinds ik er een paar jaar geleden een maand heb doorgebracht om Italiaans te leren. Napels is lawaaiig, kleurrijk, rauw en authentiek. Het échte Italië.

Reply
Marlissa 05/07/2014 - 20:46

Heerlijk artikel weer! Prachtige foto’s van het mooie Napels:)

Reply
Michelle | Travel lifestyle.nl 08/07/2014 - 21:10

Mij heb je in ieder geval overtuigd. Maar dat doe jij wel vaker ;-) Het ziet er super leuk uit en die Italiaanse taferelen vind ik zo geweldig.

Reply
Marcella 10/07/2014 - 21:13

De eerste foto’s deden me wat graffiti betreft aan Berlijn denken. De laatste foto’s juist aan Rome. Ziet eruit als een heel veelzijdige stad en daar hou ik van. Leuk om te weten want ik had eigenlijk weinig beeld bij Napels. Nu komt ie erbij op m’n lijstje ;-)

Reply
Nathalie 11/07/2014 - 07:58

Je snapt precies wat ik bedoel. Het rauwe van Berlijn en de charme van Rome.

Reply

Laat een reactie achter