Napels. De stad van de pizza en koffie. Een stedentrip in Italië voor lekkerbekken dus. En net als zoveel Italiaanse steden een plaatje om te zien. Overweeg jij een bezoek aan Napels? Kijk mee naar dit reisverslag en laat je verleiden…

Lelijke eendje?

Napels is niet alleen veilig (ik heb er geen criminaliteit gezien), het is ook gewoon een heel sfeervolle en zelfs mooie stad. Want dat kreeg ik voor vertrek vaak te horen. “Napels is lelijk!” Ik heb nu 5 verschillende reizen door Italië gemaakt en ik kan in alle eerlijkheid zeggen dat een stad als Rome of Venetië inderdaad mooier is, maar Napels is ver van lelijk. Het heeft mooie historische pleinen, oude kastelen, prachtige parken; precies dat wat je van een Italiaanse stad wenst. Het rauwe randje, dat de stad verrassend creatief en stoer maakt krijg je erbij cadeau.

napels-worldly-treasury3

napels-worldly-treasury

Naples, Italy city trip - Map of Joy

Zintuiglijk feestje

We kwamen vroeg in de ochtend aan en hadden daardoor 2 volle dagen om door de stad te struinen. Het werd langzaam slenteren, want het was ruim 35 graden en de stad daagt je uit veel te klimmen (straten lopen vaak omhoog, soms in de vorm van een trap). Gelukkig waren er veel verrukkelijke ijsjes (verkoeling) en pizza’s en espresso’s (krachtvoer) waardoor het alles bij elkaar een zintuiglijk feestje was.

Naples, Italy city trip - Map of Joy

Buiten leven

Het leven in Napels speelt zich veel buiten af. Er worden luide gesprekken gevoerd, vól passie en gebaren. Boodschappen worden via een emmer van beneden naar het balkon drie hoog getakeld. Was hangt buiten te drogen, waardoor de nauwe straatjes een kleurrijk schouwspel vormen. Dit échte Napelse leven kom je vooral tegen in het Quartieri Spagnoli (Spaanse kwartier).

napels-spaanse-kwartier-worldly-treasury

napels-spaanse-kwartier-worldly-treasury2

Heerlijke stedentrip

Als ik druk met mijn camera in de weer ben kun je ervan uitgaan dat er oogsnoep te zien is. En druk was ik zoals je kunt zien. Ik hoop dat het je een goed beeld geeft van hoe mooi en sfeervol Napels écht is! Alles bij elkaar vind ik Napels een absolute aanrader voor een stedentrip.

Accommodatietip! Kijk hier voor aanbiedingen van leuke accommodaties in Napels.

Lees ook: doen vanuit Napels: rijden langs de Amalfikust

Goedkoop vliegen naar Napels?

Vanaf Amsterdam kun je met verschillende luchtvaartmaatschappijen naar Napels vliegen. Klik hier voor aanbiedingen van Fly Vueling, Transavia Nederland en easyJet.

Aanbiedingen vakanties Italië

D-reizen

Van skiën in de Dolomieten tot zonnen op het strand van Sicilië, en van flaneren door de winkelstraten van Milaan tot culturele expedities in het hart van Toscane: D-reizen heeft het! 

Prijsvrij.nl

Het Gardameer of Comomeer, de eilanden Sicilië en Sardinië of liever toch Toscane? Op Prijsvrij heb je keus uit verschillende Italië vakanties. Stuk voor stuk voordelig.

Vakantie Discounter

De Adriatische kust, Sardinië, maar ook steden als Florence. Bij Vakantie Discounter vind je allerlei Italië vakanties voor weinig.

TUI

Toscane, Sicilië, het Gardameer of een stedentrip Rome. Bij Tui kun je kiezen uit heel veel Italië vakanties.

Lees ook: 9x de leukste wijken in Rome

Naples, Italy city trip - Map of Joy

Naples, Italy city trip - Map of Joy

pin it

City trip Naples, Italy a travel report - Map of Joy

11 thoughts on “Verslag citytrip Napels”

  1. Hoi Nathalie,
    Ziet er mooi uit prachtige foto’s voor ons heel herkenbaar. Napels is gewoon een prachtige stad. Ben daar meerdere keren geweest, maar ik heb wel gemerkt dat je bepaalde wijken niet in moet gaan. Ik ben blij dat jullie een mooie en positieve ervaring van Napels hebben. Groetjes ook aan Jasp!

  2. Leuk om de foto’s te zien en je verslag te lezen. Ik ben verliefd op Napels, sinds ik er een paar jaar geleden een maand heb doorgebracht om Italiaans te leren. Napels is lawaaiig, kleurrijk, rauw en authentiek. Het échte Italië.

  3. De eerste foto’s deden me wat graffiti betreft aan Berlijn denken. De laatste foto’s juist aan Rome. Ziet eruit als een heel veelzijdige stad en daar hou ik van. Leuk om te weten want ik had eigenlijk weinig beeld bij Napels. Nu komt ie erbij op m’n lijstje 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *